Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Един Апел!!!
Модератор: bobopeli
- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Един Апел!!!
Колеги искам да се обърна към всички които ловят риба по поречието на река Тунджа около Сливен и прилежащите баластриери.В момента се лови доста щука,както и сом.За жалост рибите са доста дребни.Сомчетата кълват цяло лято но са прединмо калибър до кило,а щуката която сега се лови на всякаква типична за нея примамка е с размер на писалка.Разбира се,има и по-стойностни екземпляри,но преобладават маломерните.Колеги апелирам дребната риба да бъде връщана обратно,каква е тази свинщина да се прибират в торбите щуки по 20 см или сомчета по 20-30 см.Някои хора са го обърнали и аз не знам на какво.Свидетел съм на залагане на въжета,от които рано сутрин се обира рибата.Що за геройство е да прибереш в торбата 10 сомчета с тегло 1 кг.Същото се отнася и за щуката.Безобразие.Моля поне хората които имат малко останала съвест,хващайки риба за която се съмняват (или са сигурни),че е маломерна да я връщат обратно,за да има и за напред.По-здрави.
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
- barutchiata ©
- Администратор
Прав си бате ,ама на дали тези дето бракониерстват ще се стреснат и вразумят от думи.За тях си трябва здрав бой.Да не говориме за селяните от Червенаково и околностите дето си мислят ,че реката е тяхна и могат да си правят каквото си искат.Понеже съм от Сливен и съм живял до 30години там картинката ми е ясна за региона макар ,че то в цяла България е едно и също

-
- научил се да хвърля
здравеите аз сащо сам от сливен но в момента живея вав германия.Селото ми се казва Малко ЧоЧовен всеки божи ден селяните като разберат Че тунЯ е малка всеки пали и мрежи и сритмета всиЧко.И понейе се познават сас горските няма да им пишат акт ами наи много да ги заведат сас жипа там кадето има повеЧе риба.И на другия ден като отида на вадиcа нищо не хващам.Редно е както каза колегата да се раща малката риба обратно няма да омрат гладни едно пакетЧе cаcа все пак е 0,60 стотинки
. Надявам се както са строги тука в Германия законите за риболов някои ден да стане това Чудо и в Балгария.

-
- разбира нещата
Напълно съм съгласен с вас, а що се отнася за червенаково това коета казва barutchiata е авсолютно вярно дори не се притесняват, а се хвалят какво са хванали в мрежите живо безобразие. Лошото е че това е масово явление, ако наблизо до някое село има неохраняван водоем живеещите там го имат за своя лична собственост. Просто не виждам какво може да се направи, някъде във форума имаше телефони, на които може всеки да сигнализира за бракониери, доколко някой ще реагира незнам 

Много ги накъсвам... кордите!
Съмнявам се, че жителите на Червенаково, Бинкос, Баня и тънъ са от най-честите посетители на тоя сайт.
Нали затова има телефони публикувани, дори и тук, какво му пречи на човек да си запомни мобилните на регионалния клон на ИАРА и да звъни, звъни ...
Не искам да адвокатствам на никого от местните, но нали се сещате, че за някои екземпляри тая риба е храната за една седмица примерно.
Нали затова има телефони публикувани, дори и тук, какво му пречи на човек да си запомни мобилните на регионалния клон на ИАРА и да звъни, звъни ...
Не искам да адвокатствам на никого от местните, но нали се сещате, че за някои екземпляри тая риба е храната за една седмица примерно.
-
- кандидат преподавател
СОЛИДАРНОСТ
ЗДРАВЕИТЕ И ОТ МЕН КОЛЕГИ ПОДКРЕПИАМ ВИ НАПАЛНО НО УВИ ТОВА че ГРУПА ИСТИНСКИ РИБАРИ ГОВОРИМ ПО ТОЗИ ВАПРОС НИАМА ДА ПРОМЕНИ НЕ6ТАТА.ДНЕС НА МЕ4КАРЕВСКАТА ДУПКА СЕ ЛОВИАxА ЛИНчеТЕ ПО 10СМ.И ЛОВНИТЕ И ТЕ СА ТОЛКОВА СБАРКАНИ че ЕДВА ЛИ 6ТЕ ПРОМЕНИАТ НЕ6ТАТА НО ТОВА СИ Е ЗА ВСИ4КИ НАС НЕ СПРЕМ ЛИ ДА УНИ6ТОЯВАМЕ РИБАТА 6ТЕ ЛОВИМ САМО ЙАБИ. А ИНАче НАСЛУКА
- barutchiata ©
- Администратор
Re: СОЛИДАРНОСТ
Бате на Мечкаревските когато бях на 16 години (сега съм на 44 г.)положението беше същото.Трагедията е,че не се наказват хитреците и Андрешковците които у нас са в повече.Само дето едно време нямяше бомбаджии щото ако хванеха някой с бомба не се чуваше дълго за негоslivnalia написа:ДНЕС НА МЕ4КАРЕВСКАТА ДУПКА СЕ ЛОВИАxА ЛИНчеТЕ ПО 10СМ.

Ловните не са сбъркани ,сбъркана е системата.Просто трябва да има някой да контролира ловните .И като хванат някой ловен да си гука с бракониери да има ела ми ела къпан гъзslivnalia написа:И ЛОВНИТЕ И ТЕ СА ТОЛКОВА СБАРКАНИ че ЕДВА ЛИ 6ТЕ ПРОМЕНИАТ НЕ6ТАТА

slivnalia написа:НО ТОВА СИ Е ЗА ВСИ4КИ НАС НЕ СПРЕМ ЛИ ДА УНИЩОЖАВАМЕ РИБАТА ЩЕ ЛОВИМ САМО ЖАБИ.
Не НИЕ бате ТЕ унищожават ! Ние с тебе и предполагам всички във форума се кахъриме и ядосваме от безхаберито и наглоста по водоемите.Добре ,че природата е силна та се възстановява сама, макар като гледам и тя се е задъхала ..............Иначе стотици рушат а еденици им сабират лайната ...не става.Миналата неделя с Иванка ходихме на Искар за риба> от 20 квадрата събрахме 1 голям чувал с боклуци ........колко ли чувала ще ми стигнат за целия язовир?

- krokibg
- учете се от него
Здравейте и от мен.Няма река,няма язовир,навсякъде са плъзнали разни измислени "рибари" и прибират наред.Никакви убеждавания невършат работа.И аз съм съгласен че само бой ще ги оправи,но неможем да пребием 60-70% от рибарите,даже не съм убеден дали процента не е по-голям.Преди дни,на бента на с.Брод,още със второто хвърляне ми удари едно бебе-сомче.Извадих го,снимах го и тамън да го пускам обратно,един който ловеше там когато отидох,като се разрева,като се развика -дай ми го да го закача на въдицата и да го покажа в селото,да видят че съм хванал сом.За молко,този елемент да хване първата закуска сутринта в ОРТОПЕДИЯТА,но се усети и след малко се изнесе и аз пуснах сомчето обратно.Бях го снимал този боклук,но момчето дето беше със мене,форматира мемори-картата на апарата и наче щях да ви покажа нагледно какво представляват тези елементи.Това са хора от селата покрай реките и язовирчетата,повечето от тях ергени-безработни.Сутрин стават,удрят няколко ракий за закуска и ако имат работа по полето отиват и я свършват,след което отиват на най-близката река / задължително със бутилка ракия/ или там каквото има до селото и залагат - мрежи,чепарета,сари и даули.Хванатото или се продава,или се изяжда на вечерното напиване.Има и по-интелигентни бракониери и то хора който са със образование,но без работа.Всички гледат да изкарат някой левче.Глад = електрически ток.Във почти всяко село има поне по 5-10 такива хора,който само това правят по цял ден - БРАКОНИЕРСТВАТ. И за наше най-голямо съжаление,те надали изобщо някога ще прочетат това което пишем,тъй като първо надали знаят какво е КОМПЮТЪР И ИНТЕРНЕТ,и ако има такива който знаят,то те ни псуват точно както ние тях.Е това е истината.А що се отнася до боклуците,не бях ходил до моя язовир доста отдавна,и като отидох направо ми се преплака,сигорно ще ми трябва една седмица да почистя язовира и ще иснеса поне два камиона със боклуци,това е положението.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Незнам дали боят помага в случая,щото има една нашенска приказка "Бий магаре-по-магаре".Само знам,че не е желателно,но явно цивилизованият начин за общуване не се тачи не само в нашия край...Напълно съм съгласен с колегата Кроки.Аз съм израстнал на село и всяко лято от малък съм обикалял по реки и гьолове.Това за въпросните субекти със шишетата ракия е мнооооого вярно.Колега,все едно описваше картина която съм виждал поне милион пъти. 

СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
- krokibg
- учете се от него
Това е самата истина.Не е необходимо да се измисля нищо,защото ако влезнеш във първото село покрай Марица,само за един ден ще разбереш колко бракониери има в България,умножено по всяко село,картината е страшна/ няма почти село или град в България,покрай който да няма поне един гьол или рекичка/.Скоро ходих на гости в едно село до Чирпан.Там имаше около 10-15 ергена,който са по-млади от мене поне със 10 години.Всички в купом се напиват от сутринта и има в селото само една мома,която беше около 100 кила.Днеска отива да спи при единия,утре при другия,направо родна,мила картинка.Вечер като се напият,хващат и пребиват единия баджанак а на другия ден набития курдисва някой друг и него го набиват - положението е плачевно в почти всяко наше село.Преспах във вилата на едно мое момче,да 12:00рм се изниза целия контингент на селото и всеки още с влизането питаше първо за ракия и после си предлагаше услугите да ми покаже къде се крие най-големия сом какъвто не съм виждал в живота си.Бяха много учудени,като разбраха че ще ги ловя сомовете през деня и то само на една пръчка със някяква си пластмасова рибка.Започна се разясняване на техните методи на риболов / бомби,сари,мрежи и т.н/,чудя се защо нашата полиция и инспекцията по рибарство,не направят нещо съвместно.Във всяко село се знаят бракониерите,но те нищо не правят,и немогат.Това е положението.
P.S. А що се отнася до боя,колкото и да ги биеш,те ще си останат бракониери !!!!!!!! Никога не ще накараш пронститутка да спре да работи като такава,защото още от първия път в който и дадеш парички за това че те е направила щастлив за един час,вече магазинерка няма да стане,защото взима една заплата /месечна/за един час със вдигнати крака.Хем и е хубаво,хем не работи осем часа,хем си пие питието и накрая взима пари.Положението със бракониерите е единтично.Един път да хване повечко риба,да я продаде и от този момент вече няма спиране.За това трябва да се вкарат драконовски закони и да имаме право да ги линчуваме,без да има после някакви последствия.Ако това стане,ние Българите сме оправни,и ви давам гаранция че няма да има бракониери,няма да има циганин в градината на никой,всички ще стоят мирни само по този начин.Иначе полицията е безсилна а пък инспекцията по рибарство си стоят във кабинетите и си взимат заплати на наш гръб.Така че отивам в първото село,влизам в кръчмата и те са там,пият и чакат да стане тъмно и да пускат мрежите.Хващам ги и ги пребивам.Аз съм го правил това преди години,като бяха по мътни времената,и ще ви кажа,че тези хора доста време не се приближаваха до язовира,но това трябва да се прави профилактично през една година,за да им държи влага.

P.S. А що се отнася до боя,колкото и да ги биеш,те ще си останат бракониери !!!!!!!! Никога не ще накараш пронститутка да спре да работи като такава,защото още от първия път в който и дадеш парички за това че те е направила щастлив за един час,вече магазинерка няма да стане,защото взима една заплата /месечна/за един час със вдигнати крака.Хем и е хубаво,хем не работи осем часа,хем си пие питието и накрая взима пари.Положението със бракониерите е единтично.Един път да хване повечко риба,да я продаде и от този момент вече няма спиране.За това трябва да се вкарат драконовски закони и да имаме право да ги линчуваме,без да има после някакви последствия.Ако това стане,ние Българите сме оправни,и ви давам гаранция че няма да има бракониери,няма да има циганин в градината на никой,всички ще стоят мирни само по този начин.Иначе полицията е безсилна а пък инспекцията по рибарство си стоят във кабинетите и си взимат заплати на наш гръб.Така че отивам в първото село,влизам в кръчмата и те са там,пият и чакат да стане тъмно и да пускат мрежите.Хващам ги и ги пребивам.Аз съм го правил това преди години,като бяха по мътни времената,и ще ви кажа,че тези хора доста време не се приближаваха до язовира,но това трябва да се прави профилактично през една година,за да им държи влага.

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Колеги,така.като ви чета,констатирам,че повечето от нас познават проблема до болка.НО според мен, не тези бракониери по селата са такъв проблем,колкото Големите Бракониери по министерства и т.н.Защото ако почерпим опит от другаде,ще видим как и колко бързо хората са разрешили този болен въпрос.Драконови мерки и това е-да ама на някой не им изнася.Представяте ли си примерно,как някои кмет на някое село,ще приложи строг закон,на свои съселянин?!?!Е ,след като си отговорихте на ум,ще ви кажа друго.Едва ли е тайна за повечето,как са били отдавани язовири на концесия на едни хора,които ги зимат със съвсем друга цел,на хора ,които унищожават цели водоеми.Нима те не са по-големи Бракониери.Преди 3 год, една такава групировка взе 2 язовира,малки,но бяха много красиви и с добра популация.Казвам бяха-защото бяха пресушени,на тяхно място сега има комплекс от къщи,продадени на чужденци за много пари,а се досещате на каква цена са взели земята.......
- krokibg
- учете се от него
Пак се почва !!! Абе човек /Dotuk/ На 27...,но то акъл и ......ако не дойдат навреме-не ги чакай /,иди и си вземи водоем,стига да има свободен и да се дава под наем.Всеки който има желание и пари,може да си вземе.Е няма 6 000 000 водоема,но все още има.Ти ако нямаш желание и дупе да вземеш,ние който сме взели имаме и от двете.Не говори глупости,във кой век живееш???Наслушах се на простотий.В цял свят са повечето частни,а само национално значимите са държавни.Хората навън си купуват земя и на нея си правят частни езера.Който имат пари правят всичко което им е позволено.е някой правят и непозволени неща но не всички..Значи всички сме бракониери,който държим водоеми?Ти или си луд,или си дете,или си нямаш пари и завиждаш на тези който имат.Не мислиш ли че тези хора който визираш може да са купили частни ниви,ти откъде знаеш кой какво е купил и от кой гое купил.Не всеки може да си го позволи,да купува земя и да строй.Така че млъкни и не говори глупости.Кметовете са безсилни,поради простата причина че всеки глас във селото им е нужен и те се съобразяват.Второ,хората от селата са със друг манталитет и все още живеят смисълта че всичко което е около селото им принадлежи и т.н.Говорехме за други неща,а ти извъртя нещата та стигна до министерствата,добре че спря че щеше да напишеш че си видял президента със сюркме в ръка да замята по водоемите.Законите са си закони и когато нещо се дава се дава и винаги ще има хора който ще го вземат,ти стой и говори,колкото си искаш!!!! По нагоре са рушветчий,а не бракониери,тук говорим за хора който ходят да бракониерстват със забранени средства.За големите всичко се знае.Не обиждай хората,защото както виждаш и те могат да обиждат.Аз да те нарека ли бракониер,без да те познавам,а ти си позволявяш да обиждаш.Е тя прастотията си няма почивен ден .
Последно промяна от krokibg на Пет Сеп 15, 2006 10:40 am, променено общо 1 път.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Колега,никъде не съм визирал всички под общт знаменател.Не разбирам грубия ти тон,аз говорех за конкретен случай.И въпреки,че съм на 27 само,доста пътувам по света и знам ,че почти всичко е частно и така трябва да бъде.Явно не ме разбра или не искаше,което не е мой проблем,но е обидно за годините ти да се държиш по начин,които не отговаря на човек с претенции и познания.
- krokibg
- учете се от него
Говорим за бракониери със : Мрежи,Сюркмета,Чепарета,Търмъци,Телевизори,Парашути и .......т.н
Говорехме за нещата как се случват всеки божи ден наистина по нашите реки и водоеми,а ти какво направ ?
Ти подкара :Министри,Арендатори и......т.н.
Министрите не ходят да бракониерстват,те дават възможност със своето действие или бездействие хора като тези безработни момчета по селата,да ловят безнаказно със всички възможни средства,по всички видове водоеми във България.
Научи се да говориш по-същество и неподмятай обиди впространството,само и само да се види че си написал нещо във форума.Аз съм арендатор,и никога не съм бракониерствал и никога няма да крада от тебе и другите колеги рибари,защото съм достатъчно интелигентен човек.И не аз съм виновен че някой е довел демокрацията вБългария /Горбачов е виновен/ и е дошло време,всичко което е държавно да се продава,отдава,арендова и т.н.
Трябва да си имаме уважение един на друг,в противен случай се започват едни обиди,във повечето случай несъстоятелни и насочени в неправилна посока/човек или група хора/.
Надявам се да разбереш какво искам да ти обясня.Изказвай се правилно,за да не засягаш никой около тебе,защото не е приятно.
И най-важното нещо,което ме засегна,това че визираш разни групи,групировки и т.н.Знаеш ли колко обикновенни хора са си взели водоеми под наем,работят да си изкарат някой лев и да си нахранят семеиството.Значи ли това че някаква групировка е взела гьола и го е дала на този човек.Групировките са на много високо ниво и никой от тези хора/няма да визирам имена/няма да седне да се занимава със бизнес който носи пори чак след 2-3 години а се занимават със неща който носят пари -хиляди левове на ДЕН.Надявам се разбираш какво искам да кажа.
Говорехме за нещата как се случват всеки божи ден наистина по нашите реки и водоеми,а ти какво направ ?
Ти подкара :Министри,Арендатори и......т.н.
Министрите не ходят да бракониерстват,те дават възможност със своето действие или бездействие хора като тези безработни момчета по селата,да ловят безнаказно със всички възможни средства,по всички видове водоеми във България.
Научи се да говориш по-същество и неподмятай обиди впространството,само и само да се види че си написал нещо във форума.Аз съм арендатор,и никога не съм бракониерствал и никога няма да крада от тебе и другите колеги рибари,защото съм достатъчно интелигентен човек.И не аз съм виновен че някой е довел демокрацията вБългария /Горбачов е виновен/ и е дошло време,всичко което е държавно да се продава,отдава,арендова и т.н.
Трябва да си имаме уважение един на друг,в противен случай се започват едни обиди,във повечето случай несъстоятелни и насочени в неправилна посока/човек или група хора/.
Надявам се да разбереш какво искам да ти обясня.Изказвай се правилно,за да не засягаш никой около тебе,защото не е приятно.
И най-важното нещо,което ме засегна,това че визираш разни групи,групировки и т.н.Знаеш ли колко обикновенни хора са си взели водоеми под наем,работят да си изкарат някой лев и да си нахранят семеиството.Значи ли това че някаква групировка е взела гьола и го е дала на този човек.Групировките са на много високо ниво и никой от тези хора/няма да визирам имена/няма да седне да се занимава със бизнес който носи пори чак след 2-3 години а се занимават със неща който носят пари -хиляди левове на ДЕН.Надявам се разбираш какво искам да кажа.