БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
patter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Мнение от patter »

с монофил не е правила проблем, но и не съм слагал по-тънък от 0.20.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

patter написа:с монофил не е правила проблем, но и не съм слагал по-тънък от 0.20.
До 0.16 нямах проблем по-тънко не съм пробвал.
Зарганолог
scratch
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от scratch »

днеска видях един човек да мята с бомбарда, която по повърхноста беше с дупки като топка за голф :)
някой има ли представа къде във Варна продават такива и ако е ползвал - има ли разлика в дължината на полета с нормална бомбарда?
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

scratch написа:днеска видях един човек да мята с бомбарда, която по повърхноста беше с дупки като топка за голф :)
някой има ли представа къде във Варна продават такива и ако е ползвал - има ли разлика в дължината на полета с нормална бомбарда?
Или си видял Чурулика или някое от произведенията му
За да поискаш, трябва да дадеш
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Или си видял Чурулика или някое от произведенията му
Не съм бил аз. Най-вероятно е бил Runner. Видях , че и той си има вече такава.Ако е била бяла и къса,значи 100% е той. :D :D
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
scratch
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от scratch »

беше бяла, ама за дължината не обърнах внимание
значи са самоделки, така ли?
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от runner »

Мен си видял. Другия път да се обадиш. Все се каня да си напиша ника върху кофата, ей тъй, ако някой иска - да се запознаем F2F. Бомбардата е купешка, но е тунингована. Дупките са правени с манфлекс (мисля така се казваше машинката), или с по-популярното шлифовалка, с облото като топче камъче. Става мазало, затова на отвора му правиш лека фаска с по-голямото топче. И готово - става направо корекомска. Дистанция губя малко (предполагам защото се губи и от масата й малко), около 3-4 метра, не повече. Ако си забелязал в нещата си нося и базов модел и е сравнено.
Последно промяна от runner на Пон Авг 03, 2009 10:53 pm, променено общо 1 път.
Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Фори
новобранец
новобранец

Мнение от Фори »

Чуруликпенчо, ако имах щастието да живея до морето може би щях да натрупам толкова опит че да мога да усетя дребен зарган на края на 50-60 м монофил. За съжаление не е така. Още повече че съм достатъчно кьорав че да не видя атаката на рибата на повърхността ако е на повече от 30 м от мен :oops: Признавам си че дребните риби, които ги извадих на бомбарда, през отпуската миналата седмица изобщо не ги усетих че са там.
Бат Галине, тази годна лових само на читав монофил и определено имам чувството че извадих повече риби с него, като процентно съотношение спрямо миналата година, когато лових само с плетеняк. Не вярвам да съм надобрял чак толкова от отпуска до отпуска :D Става дума за платерини.
satir
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от satir »

според мен за бомбарда монофила е по-добре от плетеното, но тоша е лиюно мое мнение, шсе пак нчмам и много опит с плетено влакно на монофил, но като все пак да си споделя мнението.

а и искам да попитам нещо, видя, че някои хора пишат за монтаж на бомбарда с повеюе от една кука. някой мове ли да сподели какъв е монтажа. просто на крап на повода през 20-30 см с бидеми има вързани 2 куки ли ? и има ли смисъл от такъв монтаж?
spetro
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от spetro »

Какво ви е мнението за това влакно?Изображение
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Мнението ми преди да съм го пробвал е,че сто процента е най-малко 0.20...миналата година си взех 150 метра 0.18 сигнално жълто на Трабуко ,и не се побра в шпула която сабира 240 метра 0.20,и си казах до тук с Трабуко.Вече си купувам месина с микрометара,оказа се че това трабуко е 0.258,а го дават 0.18...
Зарганолог
seaconger
новобранец
новобранец

Мнение от seaconger »

Ами както се вижда маркировката на самата макара е наобратно, сещай се за влакното...
expose
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от expose »

Незнам колко е реален диаметъра но си навих това Изображение,
само че 0.205, много съм доволен, изключително здраво.
scratch
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от scratch »

На мен основното също ми е Трабуко - Long Cast 0.18
Изображение
и аз трябваше да мога да го събера в шпулата, а не можах :roll: ама не ми и дреме особено - важното е, че ми харесва 8) .
Има силиконово покритие отгоре, което уж не му позволява да попива вода и да се разтяга. Също така потъва бързо, което е много удобно. След като заметна и сваля ниско пръта, влакното се ,,лепва" за водата и стои там. Изключително полезно при вятър - като се извърши бързо тая процедура, влакното няма време да направи ,,корем" от вятъра.
Абе с 2 думи - доволен съм. Въпреки, че следващия път ще пробвам ,,Бомбер" на Тубертини :)
Фори
новобранец
новобранец

Мнение от Фори »

Точно такова влакно ползвах за спининг преди време и ми направи впечатление че е много твърдо и ужасно лесно се къса на възли. Може и да съм попаднал на кофти бройка, но проверете все пак.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”