Директен 9м на Tica
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Re: Директен 9м на Tica
А ако има вятър заставаш с гръб към него и нема защо да замяташ

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Разкажи малко повече, дефект ли е имал или ти го строши?НИКИ ДОНЧЕВ написа:Аз пък съм страшно недоволен от Уинера,миналата седмица на Струма се скърши като сламка.Беше на два риболова нямаше драскано и тн........
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- сериозен играч
Нямаше дефект,беше нов за втори път ловях с него,счупи се при замятане,не съм го насилвал а и плувката не ми беше малка,но не съм и учуден като се има предвид колко е тънкостенен и на 8м тежи 290гр.Според мен са доста слаби въдици.

- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Безпричинно въдица не се чупи.. 

-
- сериозен играч
Да така е,наълно съм съгласен с теб.Просто казвам че въдицата е доста крехка и много трябва да се внимава с нея.Бай Гого написа:Безпричинно въдица не се чупи..

Е верно, не става за тупане на килими 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Пазене му е майката.Пръта винаги в ръка.Ако не,задължително на стойка,а не на земята.Плавно замятане. Да не се чува звук от бичуване 

Велчев,друже какво купи............не изнервяй обстановката

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Дали 8 или 9 просто не прябва да се замята рязко.
Тънкостенни са и се чупят лесно,имам две приятелчета които
си счупиха диктните по реката замятайки,и то без голямо усилие
Според мен си вземи директен с по-дебели стени и няма да съжаляваш
Имам 6 на filstar с двойна оплетка по стените,доказал се е за 3години.
Сега и аз съм се насочил към диктен 8 но да е с по-дебели стени
Малко по-тежък но и по-здрав
Тънкостенни са и се чупят лесно,имам две приятелчета които
си счупиха диктните по реката замятайки,и то без голямо усилие
Според мен си вземи директен с по-дебели стени и няма да съжаляваш
Имам 6 на filstar с двойна оплетка по стените,доказал се е за 3години.
Сега и аз съм се насочил към диктен 8 но да е с по-дебели стени
Малко по-тежък но и по-здрав

- Skorpi
- сериозен играч
Аз за това обичам малко по грубите тояжки нека да е 100г отгоре ама да си е корава пък като ми дотежи има си стойка 

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

-
- сериозен играч
Гледах Tica Exclusive,видя ми се доста по надеждна от Tica Winner,а цената е с 30-40лв по висока,а теглото дори е по малко,ако има колеги с такива моля да споделят.

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Като гледам, какво пишеш за уинера направо ме е страх да ти отговоря.
Ексклузива определено е по-силна пръчка, но вярвай ми не е по здрав.
В ръката тежи малко повече от уинера, но пък и стои по-стегнат.
Като някоя муха се тресне в него се чува звук, като от наздравица, много е "натегнат" карбона.
Ексклузива определено е по-силна пръчка, но вярвай ми не е по здрав.
В ръката тежи малко повече от уинера, но пък и стои по-стегнат.
Като някоя муха се тресне в него се чува звук, като от наздравица, много е "натегнат" карбона.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Имам Ексклузив 7м от 6 месеца.Чупих му 2-ра снадка със съчма 1.0гр.,но удара си беше силен.Просто се откачи от закачката и прас в средата на снадката и...така.Взех си нова - 18 лв.Иначе много му се кефя.Много е лек.В началото ме беше шубе да замахна и едва изхвърлях плувка от 1,5 гр.В момента не е проблем и 0.4гр стига да няма вятър.Държи се перфекто.Изморява рибата.Просто ми е любимия прът.Части също се намират.Ако се пази няма да има проблеми.

Колега,къде точно се счупи Уинера? И имаше ли силен вятър при мятането? Питам,понеже моя Уинер съм му давал уникални напъни ( най-вече в закачки ),експлоатирам го лошо,драска се по-камъни и скали и все още не е мръднал.Наистина са слаби и крехки,но не би трябвало да се чупят от замятане,освен ако няма ураганен вятър.Ловя само с фабричното жило и нямам проблем при мирни риби до кило в тиха вода.Ако смяташ да ловиш големи скобари в силно течение по Струма,то си мисля,че трябва да избереш нещо по-здраво от Тиките.НИКИ ДОНЧЕВ написа:Нямаше дефект,беше нов за втори път ловях с него,счупи се при замятане,не съм го насилвал а и плувката не ми беше малка,но не съм и учуден като се има предвид колко е тънкостенен и на 8м тежи 290гр.Според мен са доста слаби въдици.
TICA FAN
-
- вече хвърля и на тежко
Според мен TICA правят едни от най добрите директни телескопи.Баща ми има 6м WINNER и го ползва вече втори сезон и няма никакви проблеми.Ловил е във ветровито време и 1 път не е чупена...А за дирекен телескоп 10 метра ми се струва много.....