Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Запитване за блесни
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- ще става разбирач
Запитване за блесни
Здравейте, колегата ми донесе от щатите едни блесни и понеже досега почти нищо не сам хващал на изкуствени примамки . . тоест съм пълна новобранка . . бихте ли ми подсказали за какъв вид риба мога да ги използвам ето и снимка , благодаря предварително , костур, бяла риба и кефал според мен нема да ги пропуснат :
http://img26.imageshack.us/my.php?image=dscn0472vt4.jpg
http://img26.imageshack.us/my.php?image=dscn0472vt4.jpg
късмет работа . .
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Запитване за блесни
Според мен може да ти удари всичко изброено от теб + пъстърва. Само за кефала имам малко съмнения .. Има само един начин да разберем .. Наслука и да пишеш с резултата
)

- fisher™
- новобранец
Първите две не са нещо особено, работят, но трите рустър-тейл спинъри са класика за силно течение. Принципно са пъстървови, особено в тези разцветки. Ще ловят и костури, и щуки по по-дълбокото по язовирите.
-
- вече хвърля и на тежко
Позиция едно и две -ако не се лъжа,са Blue Fox, а останалите Rooster tails original .
Нямам впечатления точно от този модел на Blue Fox, но предполагам че ще ловят нормално .
С Rooster tails съм ловил распер, кефал, костур и пастърва. Считам че са най-резултатни при риболов в бистра вода и места със средно и бързо течение.
Има една малка, но важна особеност: При ниска скорост на водене, листото не се върти много добре и рибите понякога следват блесната но не я атакуват. За това е по-добре точно тази блесна да се хвърля по течението и да се води срещу него. Така листото се върти стабилно и рибите кълват.
Нямам впечатления точно от този модел на Blue Fox, но предполагам че ще ловят нормално .
С Rooster tails съм ловил распер, кефал, костур и пастърва. Считам че са най-резултатни при риболов в бистра вода и места със средно и бързо течение.
Има една малка, но важна особеност: При ниска скорост на водене, листото не се върти много добре и рибите понякога следват блесната но не я атакуват. За това е по-добре точно тази блесна да се хвърля по течението и да се води срещу него. Така листото се върти стабилно и рибите кълват.
Последно промяна от certate на Сря Фев 11, 2009 6:38 pm, променено общо 1 път.
.........!
- fisher™
- новобранец
Мда, БлуФоксове са, китайски. Доста немарливо направени, но ловят, макар и без да са някакво откровение. Хубавото им е че са сравнително тежки, но проблемите със завъртането на листото и при тях присъства. Желателно е да ги придръпнем рязко след приводняването за да ги "активираме". Инак не бих си ги купил специално, но могат да се ползват след като вече са ни налични.certate написа:Позиция едно и две -ако не се лъжа,са Blue Fox,
Пъро като ги погледнах си помислих че са много големи, но като ги сравних с кибрита... за кефал големината е добра само дето малко е притеснителен, но костура няма да ги откаже.
кьоркефали
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Имам малка блесна за кефал. Лека е и не мога да хвърля на далеко. Трябва ли допълнителна тежест.
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Много благодаря.Ще го имам в предвид.
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Понеже съм начинаещ, искам да питам какъв номер трябва да е блесната за малки и средни кефали.
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
С каква окраска трябва да е блесната за кефал. Трябва ли да има допълнителни неща към блесната.
- maranzika
- сериозен играч
Marco Polo написа:От "0" до "3". Зависи от реката и предпочитанията на колегите...
Аз с по-малка от "2" не обичам да хвърлям, примерно...

Сега... уточнявайте за кой №2 и №3 става дума.
На Мепс лонгкаст №2 тройката е като на Пезон №1 при 8 гр. тегло
, а №3 - 12 гр си е направо трепач за замътени дълбоки вирове и дебели бързеи. От друга страна в някой малък, тих и бистър вир и две нули идват големи...
За мен силния цвят за кефал е златистия - вземат го по всяко време на годината и при всякаква осветеност.

За мен силния цвят за кефал е златистия - вземат го по всяко време на годината и при всякаква осветеност.