СЕЗОНА НА ПИЛЕТО

Модератори: emo vasilev, alekst

Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

СЕЗОНА НА ПИЛЕТО

Мнение от batmilen »

Започна сезона на ПИЛЕТО....така казват старите рибари за Циганското лято по морето....събират се големи алаи с риба ...едни риби "гонят", други биват "гонени"...и ята чайки ги следват...та където е пилето...там е рибата... :lol:

В съботата рано-рано с Киро бяхме закотвени на камъните на Коракя....пред нас големи джуруми на около 200-300 метра циганка...пилета бол...а на чепаретата един гол х... посрешнахме изгрева...и толкоз...резултат 1 сафрид1 1 дракон,2 меджита 4 5 попчета... :wink:

В неделята бях на плаващия док Славянка...за сулка...край мене бяха обичайните Бръснаря, Вълето и още 2-3 рибари...резултат ...1 заблудена сулка на пръчката на един аджамия... :wink:

Отидох на кея Илия Баяджиев...пълно със стръв...дребна рибка...тук таме по някой чернокоп се мерне и...нищо...тъкмо се прибирам и Дели ми звънна...Щели да ходят с Хемингуей да джаскат бомбарди в Несебър...отидох и аз...видях ме се ...те помяткаха бомбардите...хванах една шепа граца за ем...снимки за спомен и...мърморене у дома от благоверната...

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

хората си ловяха риба с домашните любимци...и булките...

Изображение

Изображение

а за нас остана само разходката ...
:lol:
Гъз път да види...за кой ли път...това лято... :lol:

Изображение
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Batmilene,
Разходката ни на юг имаше продължение. След като си тръгна пробвахме с бомбардите по към брега , пак нищо , но Хемингуей пусна едно специално чепаре и си налови и той граца за котката. След обяд се пренесохме на Влас закъдето бяхме тръгнали да пускаме лодката. Вятъра обаче се промени и пак не можахме да влезем. Отидохме на пристана на братя Диневи. Там имаше един рибар за попче. Пробвахме бомбарди пак нищо и реших да се разходя с дънна за платерина. Мярна ми се сянка около кея и застанах на ъгъла където очаквах че завиват. Не чаках и две минути и удари половинкилограмова платерина. Викнах киро и той извади една, по по малка естествено. Веднага си направих сметката че тази кофа няма да стигне и докато мисля откъде да намеря чували се появи охранител и каза да се омитаме защото там риболова бил забранен. Как ли не го увещавах, и една риба му предложих даже но не и не.
Преместихме се на едно пристанче наблизо. Там между водораслите извадихме още едно прасе и няколко добри платерини и се прибрахме с увиснали носове и 2 -3 кг. риба.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Браво на Вас ...ама пусни некоя снимка....щото си верваме ...ама за всеки случай... :lol:

Изображение

с гледане и тоя приятел ще стане рибар...и Морски вълк...хахаха... :lol:
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

За под 20 кг. не си хабя батерията на фотоапарата, пък и постъпиха оплаквания от съфорумци, че само снимки съм пускал .
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Изображение

Ех мечтиии...... :lol:
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Алеко правилно те критикува, а ти все си знаеш твоята. Този форум, ако не си забелязъл не е за папараци а за рибари.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Дели написа:Алеко правилно те критикува, а ти все си знаеш твоята. Този форум, ако не си забелязъл не е за папараци а за рибари.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
HEMINGUEI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HEMINGUEI »

Дели написа:Batmilene,
Разходката ни на юг имаше продължение. След като си тръгна пробвахме с бомбардите по към брега , пак нищо , но Хемингуей пусна едно специално чепаре и си налови и той граца за котката. След обяд се пренесохме на Влас закъдето бяхме тръгнали да пускаме лодката. Вятъра обаче се промени и пак не можахме да влезем. Отидохме на пристана на братя Диневи. Там имаше един рибар за попче. Пробвахме бомбарди пак нищо и реших да се разходя с дънна за платерина. Мярна ми се сянка около кея и застанах на ъгъла където очаквах че завиват. Не чаках и две минути и удари половинкилограмова платерина. Викнах киро и той извади една, по по малка естествено. Веднага си направих сметката че тази кофа няма да стигне и докато мисля откъде да намеря чували се появи охранител и каза да се омитаме защото там риболова бил забранен. Как ли не го увещавах, и една риба му предложих даже но не и не.

Горе - долу добре си ги описал Дидо,.............НО това за по - голямата и по - малката после ще го уточним :lol: :lol: :lol: И на коя въдица кълвяха добичетата също :lol:
Преместихме се на едно пристанче наблизо. Там между водораслите извадихме още едно прасе и няколко добри платерини и се прибрахме с увиснали носове и 2 -3 кг. риба.
Който може хваща!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Горе - долу добре си ги описал Дидо,.............НО това за по - голямата и по - малката после ще го уточним

А бе разбрах още вчера, че има нещо....по-така..."Майсторски синдром", като няма риба...се в чуждото поглежда.... :lol:

:wink: :lol:
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Тук май възникна спор. Вярно, че НАЙ-ГОЛЯМАТА РИБА я хванах с твоята въдица, но като те видях колко си отчаян реших да те съживя малко, а и да ти покажа как се слага червея за платерина. Виж за НАЙ-МАЛКАТА няма спор - колкото и да ми работи въображението, не бих си представил, че е възможно да уловиш по малка риба от червея.
Аватар
HEMINGUEI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HEMINGUEI »

:lol: :lol: :lol: То точно това е майсторството - и малки и ГОЛЕМИ :shock: да хващаш ! Защо да се ограничавам само с един размер :wink:
Който може хваща!
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Кой кво станал и как го е хванал не ми стана ясно :D :D :D , ама поне красиви фотографии правите :wink:
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Фотото е от мен...то Дели щрака с телефончето си...ама нещо не му стават фотките... :lol:
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

batmilen написа:Фотото е от мен...то Дели щрака с телефончето си...ама нещо не му стават фотките... :lol:
Все по-добри фотографи ставате , а това ме притеснява :D :D :D .

С т'ва гадно време, човек за риба не може да отиде.
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Е поне снимки има ЛОКИ... :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболовни излети.”