Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

интересува ме
Модератор: sapuna
- vlado_fidera
- новобранец
интересува ме
с какъв статут е в момента Патичарника над с.Суходол и каква риба се лови там в момента.
Чух противоречиви отзиви , едни казват че е платен, други казват че е свободен за риболов така , че ако някой знае нещо по въпроса нека ми каже .Преди години там се ловеше толстолоб , а и шаран.Каракудата също беше от едрите.Ако обаче въобще са оцелели от бракониерските набези.

НЕ САМО С НОЖ И ВИЛИЦА В РЪКА, МОГА АЗ ДА ГИ ЛОВЯ
НЕКА ТРЪГВАЙКИ СИ ОТ ВОДОЕМА ПОСЛЕДНОТО КОЕТО ОСТАВА СЛЕД НАС ДА СА СТЪПКИТЕ НИ
НЕКА ТРЪГВАЙКИ СИ ОТ ВОДОЕМА ПОСЛЕДНОТО КОЕТО ОСТАВА СЛЕД НАС ДА СА СТЪПКИТЕ НИ
Re: интересува ме
Свободен е язовира. Каракудата си е там - на рядко, но пък едричка. Ври от дребосък, което прави ловенето на червей безмислено. Ври от раци, което прави ловенето на дъно тегаво. На стръв жиба рибка може да се очаква костур, кефал, щука или костенурка. Понеже ми е близо, чат пат ходя да убивам време там, но за сериозен излет не мисля,че има смисъл. Колкото до шарана и амура - възможно е да са оцеляли, но пък е малко вероятно (все пак Факултето и Филиповци са наблизо
)

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ако питаш за язовирчето малко след с.Суходол което си има пейки и ресторантче то да платено е и миналата година есента изловиха рибата и сега са го зарибили с дребни шаранчета. Малко след него на около 2 кл. има друго микроязовирче в което има шаран с тегло 1,5- 2,0 кг. 

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
-
- разбира нещата
Патичарника е свободен от 3 години! Лично аз го зарибявам оттогава,колкото мога! Пуснал съм сом,щука,шаран,каракуда,бабушка,кленове и кротушки!Дано се съвземе язовирчето,но ще тябва време!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз съм ходил, ловил и плашал! Затова и така съм писал. Също често карам ендуро в тази местност и почти всеки път се отбивам да питам как е положението там. Лично собственика ми каза че още не е зарибил язовира защото незнаел дали ще има туристи тази година. Това са негови думи от месец май. А за следваащия язовир риба има! Намира се по същото дере но към 2 кл. на горе. 

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
- BV
- вече хвърля и на тежко
За Мало Бучино ли думаш, колега?adventurebg написа:... А за следваащия язовир риба има! Намира се по същото дере но към 2 кл. на горе.

adventurebg,mario67 говори за водоем след Суходол от лявата страна на пътя.Езеро малко под пътя,черният път опира в една ограда на къща до самата вода, и от там погледнато отсрещният бряг и в ляво е 95% невъзможно за риболов.Единствено дясната част на язовирчето става за такъв.А, ти си мислиш за един гьол в дясно след Суходол. 

- BV
- вече хвърля и на тежко
Точно така си мисля и аз - след Суходол отбивката за гьола е в ляво, като пътя е досами някаква разрушена сграда и оградата на къщата, но пък беше достатъчно широко за паркиране. Ходил съм там за първи и последен път(засега) преди около 2 години и с приятел ловихме на странен метод по негова препоръка - основна линия с 4-5 повода с кукиjporlando написа:adventurebg,mario67 говори за водоем след Суходол от лявата страна на пътя.Езеро малко под пътя,черният път опира в една ограда на къща до самата вода, и от там погледнато отсрещният бряг и в ляво е 95% невъзможно за риболов.Единствено дясната част на язовирчето става за такъв.А, ти си мислиш за един гьол в дясно след Суходол.

vlado-fidera, днес имах път натам и минах на разузнаване. Имаше 10тина души. Язовира не е платен. Лови се основно каракуда, едра. Това е инфо от колеги ловящи там. Докато бях там никой не хвана, въпреки , че на един колега му удари на дъно. Аз не го бях посещавал този язовир от 6-7 години, въпреки, че ми е близо. Много е обрасъл, има и водорасли на 2,3,5 метра от брега. Има много приятни и на пръв поглед перспективни места до шаварите, като достъпните от сушата са ограничени. Друго: едната половина на язовира, тази откъм стената, е недостъпна, защото има ограда, стигаща до водата - частен имот! Един бай мангау, подвизаващ се там, заемащ не се знае каква позиция, ми даде инфо, че скоро ще бъде зарибяван , с такса и тн, не ми се стори достатъчно достоверно това, но пък чух също, че земята около язовира била частна собственост и с достъпа не знам как ще става работата.
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!