Доспат- рибаро каякарска отпуска

Модератори: bobopeli, sapuna

rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Доспат- рибаро каякарска отпуска

Мнение от rimohit »

RIMOHIT написа:И така .
Лошото е , че всичко свърши .Хубавото е , че има какво да се разкава. Получи се прекрасна почивка на палатка.
Първоначалните планове за Беглика , както вече споменах пропаднаха. Вече никога няма да тръгвам в събота или петък на палатка.
Ето ги красотиите на Родопи.
Изображение
Изображение
След цял ден обикаляне дори и на Доспат не можахме да намерим хубави места със сянка.В последствие никой не съжаляваше за това.Чак към 19.00 вече нещата в лагера взеха да заприличват и страстите в тайфата се поуспокоиха след като видяха хубавата маса . :lol:
Изображение
Ето го и скромния ни лагер.С предостатъчно удобства за 6 дневния ни престой.
Изображение
Изображение
Изображение
На другия ден ситуацията т към риболов беше много тегава.Бяхме попаднали в рая на слънчака . Просто погром.На мен не ми трябваше много много чудене.Яхнах каяка и реших да направя първото раузнаване.Имаше доста тролещи лодки.И аз закачих две воблеретки и зацапах по водата с греблото.Каква сила ти дава този хубав въздух....
Изображение
Изображение
Изображение
Резултата беше нулев от към риба и пълен т към хубави пейзажи. Обикалях северната страна , половината от към Сърница.
Ето го и баш майстора
Изображение
Изображение
Всички полагахме отчайващи опити да хванем нещо различно от слънчак. С триста зора прилъгахме уклейките да ни клъвнат.Покрай тях и две червеноперчици се излъгаха.
Вечерта след като ликвидирахме по някоя друга гайда от цяло шише със сто гайди Изображение
полчих някакво просветление.Реших на другия ден да посетя отсрещния бряг (южния).Той беше доста стръмен.Имаше много поточета които се вливаха.Надявах се , че трудната му достъпност е съхранила някаква риба.За жалост в бързината забравих апарата.Не можах да запечатам прекрасните гледки на залети изсъхнали борове при дълбочини от 4-5 м , че и повече. Бях решил на тази почивка от каяка единствено да спининговам и да не се занимавам с никаква стръв. Закачих една синя лисица -бяла с червени точки и започнах да обикалям около местата на втичане на поточетата и клечките.Изъгах един кефал. помятах още малко и реших да сложа едно мепсче.То беше 0 номер .Жълто XD с червено манисто. Е няма такава блесна. За пръв път я използвам и съм очарован. При всяко мятане в самите клечки и след един оборот на дръжката на макарата следваше удър и кефала беше заковаван.Следваше скачане в стил "балканка съм" и доста упорита борба въпреки , че кефалите не бяха трофени. Така с прецизно замятане в рпосеките между клечките успях да ковна 8 кефалеца.При ваденето на един от тях той беше преследван от ято костури със среден размер. Веднага сложих една цикада и взех да друсам по дъното и по нагоре.Сменях със зимна блесна .Пробвах и на спинер но докато не сложих добрия стар силикон не можах да измъкна нито един. В крайна сметка записах се и с костур .Беше почнало да се стъмнява а ме чакаха 2 км обратно гребане ( толкова е ширината на язовира в мястото дето го пресичах) .
Бях безкрайно доволен от прекрасния каяко-спинингарски излет.Изпробвах много техники на овладяване на каяка едновременно с риболова.Провирах се през такива теснотии и клечоци.Маневрирах ...абе идилия.Не било маневрено Диското .... дрън-дрън. :lol: :lol:
Ето .. посрещнаха ме с фотото:
Изображение
Изображение
Изображение
На другия ден се бях отдал на почивка , лежерен риболов.Чаках и нещо друго. Братя Дойчинови ми се обадиха по телефона и ми съобщиха , че греблото което бях поръчал за отпуската ще ми бъде доставено на яовира.Какво по хубаво от това. Поради независещи от тях причини доставката се беше забавила но чакането си струваше.
Освен това момчетата са страшно коректни и в нак на извинение за забавянето ми поднесоха и подарък - водонепроницаем сак .Обещаха да дойдат на синеморец и всички ще се апознаете с тези прекрасни хора и ще покарате и каяците , които те ще докарат.
На другия ден теста беше неизбежен.Награбих блеснарката и реших да обикалям този път северния бряг в посока гр.Доспат.Там също има доста поточета и мислех същата тактика да приложа.Увитам беше доста пренаселено и нямах успех. Напипах едно заливче с дълбочина 2-3 м .Всичко се виждаше като на аквариум.Много слънчаци , предпаливи кефалчета и ято костури.Последните не пожелаха да пипнат нищо изкуствено от моя арсенал.Само се любувах на това как реагират на различните примамки които им поднасям. Но радоста от новото гребло изобщо не ми даде някакви поводи за помрачаване на настроението.Ето и снимките от въпросното излизане на вода.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Лагера от "риби" поглет
Изображение
Изображение
Ето ги и моите посрещачи:
Изображение
Изображение
Ето го малкия бъкар Изображение
Изображение

Народа гладен ..риба му се яде
Изображение
Изображение
Изображение

Ето една семейна снимка
Изображение
На нея ясно си личи , че сложих неопреновите гащи и добре сторих.Този ден си беше прохладно и ветровито.
Така минаваха дните.Имахме много забавления.
Стреляхме с въздушна пушка.Пускахме хвърчила.Приказки и пиене до посред нощ.Музикален фон от рок музика комбиниран с черно фредже.Изобщо класика .
Изображение
Изображение
Изображение
На последната снимка гледам едни колеги как ловят от лодка на плувка .Видях им в живарника двадесетина рибки .Според мен ловяха костур на рибенце но бях чувал и за прекрасни доспатски червеноперки.Това ме амбицира и направих всички въдици на фидер.Кой с кошничка, кой с пружинка....
Всичко беше метнато във водата.Резултатите бяха 6 каракуди а цял ден.Това си беше напрао постижение :D Отсрамих се пред приятелите и повторно си хапнахме прясна рибка.
Изображение
Изображение
Изображение
Ето две добри риби :lol: :lol: :lol:
Изображение
Тази зад мен е най голямата в живота ми :lol: И най-класната :wink:
Изображение
Почти целия народ се изреди на каяка.
Изображение
Изображение

Ето и една последна поза от мен.Водата не ми стига и брега ще заоравам
Изображение :lol: :lol: :lol:

После приключих с един платен шаран на едно водоемче до Нова загора.Рибата беше 2,300 и не беше мудна като за платена но въпреки това я приборих с пикера и основно 0.15мм Кеф.....
Айде това е от мен за сега .Поздрави!
Изображение

Изображение

Накрая ще направя едно съобщение:
Здравейте!
Имаме удоволствието да ви поканим на първата сбирка на формалния клуб БЪКАРИ (БЪлгарски КАяк РИбари).
Събитието ще се състои на 5.09-6.09.2009-Синеморец.Мястото на събитието е така подбрано , че дори и при лоши условия да има взможност да се тестват различни екипировки в прилежащата река Велека (в случей на силно вълнение в морето)
На срещата ще може да се запознаете колеги , да обмените опит .
Ще присъстват и фирми със тестови каяци и екипировки (специални благодарности към тях) :

БАЛКАН БОАТС ООД- вносители на RTM , PMS , и др. -

ВОДЕН ХОРИЗОНТ ООД-вносители на Ocean Kayak и др. -
Каним всички настоящи , бъдещи каякрибари, каякари и рибари проявяващи интерес да посетят събитието.

С уважение: БЪКАРИ!

Греби безопасно!
Последно промяна от rimohit на Сря Авг 05, 2009 8:02 pm, променено общо 1 път.
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
genoty4
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Доспат- рибаро каякарска отпуска

Мнение от genoty4 »

Прекрасна почивка сте си спретнали, а последната снимка е много готина.
Спрете Земята! Искам да сляза!
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Браво, колега! Страхотен фоторазказ! Сякаш бях там, пък и много добро инфо за тези,които се канят да ходят натам. :smt023 :smt023 :smt023
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

Mnого ми хареса. Браво :bear:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Йордан Марков »

Както гледам било е яко прекарване :smt023
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Браво колега .Изкарали сте си чудесно а ти ни го представи така , че се почуствахме на самото място .И другия повече слука :D
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Koleff »

Чуден репортаж :smt038 :smt038 :smt038.
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
PoIoGaVo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от PoIoGaVo »

Много добре :) :drinkers:
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Много красив репортаж :P
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
djokoriboloveca
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от djokoriboloveca »

Ей на това му казвам лагер.Браво колега за репортажа. :drinkers:
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
asg
новобранец
новобранец

Мнение от asg »

eвала за купона ще се постарая да дойда.
Аватар
piratus
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piratus »

Е, те т'ва е! :shock: :D Три в едно (да не са и повече) :wink:
Колега, замислял ли си се за тролинг с каяка :roll: :lol:
"I GONE FISHING ... I KNOW NOTHING ABOUT FISHING, BUT JUST WATCH ME GO..." Chris Rea - Gone Fishing
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Благодаря на всички.Постоянно троля най малко с един а обикновенно с два различни воблера
за сега нямам успех но колегите от каякарския вече имат някакъв успех
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Браво колега. Доспат и каяк- несравнимо! :prayer: Сериозно се замислям дали да не стана и аз БЪКАР?
Аватар
t68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от t68 »

хубав репортаж и хубави снимки а явно пъстървата в доспат е мираж :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”