Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

За мега лихнари на Варвара
За мега лихнари на Варвара
Лихнус - (Mesogobius Batrachocephalus) е вид проходна риба от семейство попчета срещаща се в Черно и Азовско море.На дължина достига до 35–40 см, а на тегло до 600 грама... Именно това е главният герой на следващия разказ (риболовните дни бяха 22 , 23 и 25 юли)
Вече трети ден откакто съм на Варвара , а все още не съм приводнил лодката. Къде заради отчайващите коментари на варварци , че попчето се е покрило и не иска да кълве , къде заради това , че бях с жената и децата
и се препичах с тях по плажовете жулих потни мастики със сладко от зелени смокини и пазех поведение , ама на четвъртия ден сърце юнашко не изтрая... Закарах домочадието на плажа и право на рибарския залив , викнах двама колеги да помогнат и пуснахме лодката на вода. Приготовленията приключиха и към 17 и 30 вече порих вълните посока Ахтополския бурун...

спрях за малко в елото , разпънах чипарето и веднага хванах два дракона и един меджит с което осигурих ема за лихнарите. Бях сигурен , че трябва да ги търся навътре затова газ към ачика :

Макар и да нямах ехолот знам няколко камъка които държат добри лихнуси и след малко пуснах котва. дълбочината беше около 40 метра(въобще през всичките риболовни дни ги търсех само на тази дълбочина)
Още с пускането на чуконтата и хванах два лихнара. Обнадеждаващо начало (на фона на негативните прогнози от местните рибари), макар и далеч от названието "мега"

ето ги и по големите:

... този "красавец" е 34см.

След час и половина интензивен риболов , ето и крайният резултат : 4350гр. с попчетата и миджита

На връщане гледката на залязващото слънце беше поразителна:

На другият ден реших да вляза още на сутринта. Естествено новината се беше разчула и на обекта още в 7 часа ме чакаха двама другари... Единият беше небезизвестния по южното черноморие Кире Ескизми с легендарната галера SANTA MARIA ...

... , а другият беше Гошко , приятел от ранната ми пубиритетна възраст.

Винаги е там и ми сочи мястото "Тук са - казва - лихнарите" и за благодарност му хвърлям поредния меджит който той с охота поглъща цял - целеничък

Този път дестинацията беше срещу местността Дарданели ...

... течението ачик - ело , хвърлих котвата и като се почна ...

... по три , по четири и все лихнари за ценители ...

... е и тук - таме някое попче , но и то от елита

...до 9и30ч. седем кг. и половина

след това имах неотложна работа на брега и се наложи да излизам...
Ето и малко снимки ,без коментар, от красотите на все още слабо застроеното ни и поради тази причина красиво черноморие:

Третият риболовен ден беше събота. Понеже бях пропуснал петъка а данните от него бяха за слаба активност не бързах със сутришната физарядка. Измъкнах се от леглото към 8 , подложих с рибена чорба , стъкмих едно пакетче с малко сирене ,хляб , домат и парче салам и в 10ч. бих камшика на Тохатсото...
А на "тръстиката" все отбор юнаци-варварци:

... казах HELLO!
на Кире Ескизми , информирах се за антифата , която беше отчайваща (от 6 сутринта до сега имаше 4-5 попчета и 2-3 лихнуса). В останалите лодки положението беше същото...

.... и се почна една... пусни котва - вдигни котва , пусни котва - вдигни котва
абе ходене по мъките и така повече от два часа.

Към 1ч. останахме само аз , още една лодка(която след малко си замина) и ... естествено Гошко - умрял от глад (беше погълнал "само" 2-3 меджита и един малък дракон)

След поредното преместване и пускане на котвата , нагласих чуконтата с големи хамове от нарязан дракон и заметнах. Още с достигането на дъното върха се разтресе и натежа здраво...
Ето ги и героите : два лихнара и един стронгил с фрапиращи размери - общо около кило (за пояснение - оловото е 100гр.)

... а след това ... поезия

... а след това
трансцендентален идеализъм

забелязвате ли какво повърна единият лихнар?
цял меджит(10 санта)

лихнус срещу siemens

... размерите на телефона са 114/52/21 , а изглежда като детска играчка до лихнара
Около 3 и половина(15и30) кофата се беше понапълнила , а и слънцето така прижуряше , пък и мойте хора ме чакаха на плажа , така че преустанових риболова.Отидох да ги взема и направихме едно къпане в района на Дарданелите....

... а това е на тати малката русалка

И така , вече сме на пирса...

... а това е показателя на кантара - 10кг. елитни , мега лихнари от Варвара

Вече трети ден откакто съм на Варвара , а все още не съм приводнил лодката. Къде заради отчайващите коментари на варварци , че попчето се е покрило и не иска да кълве , къде заради това , че бях с жената и децата

спрях за малко в елото , разпънах чипарето и веднага хванах два дракона и един меджит с което осигурих ема за лихнарите. Бях сигурен , че трябва да ги търся навътре затова газ към ачика :
Макар и да нямах ехолот знам няколко камъка които държат добри лихнуси и след малко пуснах котва. дълбочината беше около 40 метра(въобще през всичките риболовни дни ги търсех само на тази дълбочина)
Още с пускането на чуконтата и хванах два лихнара. Обнадеждаващо начало (на фона на негативните прогнози от местните рибари), макар и далеч от названието "мега"
ето ги и по големите:
... този "красавец" е 34см.
След час и половина интензивен риболов , ето и крайният резултат : 4350гр. с попчетата и миджита
На връщане гледката на залязващото слънце беше поразителна:
На другият ден реших да вляза още на сутринта. Естествено новината се беше разчула и на обекта още в 7 часа ме чакаха двама другари... Единият беше небезизвестния по южното черноморие Кире Ескизми с легендарната галера SANTA MARIA ...
... , а другият беше Гошко , приятел от ранната ми пубиритетна възраст.
Винаги е там и ми сочи мястото "Тук са - казва - лихнарите" и за благодарност му хвърлям поредния меджит който той с охота поглъща цял - целеничък
Този път дестинацията беше срещу местността Дарданели ...
... течението ачик - ело , хвърлих котвата и като се почна ...

... по три , по четири и все лихнари за ценители ...
... е и тук - таме някое попче , но и то от елита
...до 9и30ч. седем кг. и половина
след това имах неотложна работа на брега и се наложи да излизам...
Ето и малко снимки ,без коментар, от красотите на все още слабо застроеното ни и поради тази причина красиво черноморие:
Третият риболовен ден беше събота. Понеже бях пропуснал петъка а данните от него бяха за слаба активност не бързах със сутришната физарядка. Измъкнах се от леглото към 8 , подложих с рибена чорба , стъкмих едно пакетче с малко сирене ,хляб , домат и парче салам и в 10ч. бих камшика на Тохатсото...
А на "тръстиката" все отбор юнаци-варварци:
... казах HELLO!

.... и се почна една... пусни котва - вдигни котва , пусни котва - вдигни котва

Към 1ч. останахме само аз , още една лодка(която след малко си замина) и ... естествено Гошко - умрял от глад (беше погълнал "само" 2-3 меджита и един малък дракон)
След поредното преместване и пускане на котвата , нагласих чуконтата с големи хамове от нарязан дракон и заметнах. Още с достигането на дъното върха се разтресе и натежа здраво...
Ето ги и героите : два лихнара и един стронгил с фрапиращи размери - общо около кило (за пояснение - оловото е 100гр.)
... а след това ... поезия
... а след това

забелязвате ли какво повърна единият лихнар?

лихнус срещу siemens
... размерите на телефона са 114/52/21 , а изглежда като детска играчка до лихнара
Около 3 и половина(15и30) кофата се беше понапълнила , а и слънцето така прижуряше , пък и мойте хора ме чакаха на плажа , така че преустанових риболова.Отидох да ги взема и направихме едно къпане в района на Дарданелите....
... а това е на тати малката русалка
И така , вече сме на пирса...
... а това е показателя на кантара - 10кг. елитни , мега лихнари от Варвара
Последно промяна от salmo на Пет Авг 07, 2009 10:54 am, променено общо 1 път.
- Николай Неделков
- учете се от него
Re: За мега лихнари на Варвара
Егати , толкова попчета , колко бира могат да изпият само 

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- сериозен играч

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Давам три към едно - амур за лихнус!
Поздрави!

Поздрави!

-
- и господ не е толокова добър
Хубавата ги дърпаш. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Ето това се казва убийство.Ега ти попа.

Тоз, който падне в бой той не умира.
-
- кандидат преподавател
ded написа:Ето това се казва убийство.Ега ти попа.![]()
![]()
Ето това се казва бати мезето за бирето

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Браво страхотен излет на моренце 

Браво колега,не бях виждал тилкова големи ПОПОВЕ хахаха

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Супер морски плодове

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Рядкост са такива репортажи, затова са и много готини. Личи си, че си се изкефил максимално. Само така!

Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
-
- ще става разбирач
Красота и добър улов