Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Нашествия по реката
-
- фен клуб-скобар
Нашествия по реката
Добър вечер. Ще напускам снимки от 3 излета. Първия е от Петък миналата седмица:
Мястото обеше Исъра при Роман. На големия вир след чешмата- първо застанахме в края му, после на колегата не му хареса мястото, защото се опитва да гази в бързея, но не му се получи. И се вдигнахме по-нагоре малко. Ловяхме на плувка, стръв и захранка заревица и жито. Аз излъгах 3 бр. мрени и едно кленче, а авера една таранка на царевица, моите бяха на житото. Никакви кълванета през целия ден-мизерия.

Па и мястото ми беше едно, как не паднах във водата.... добре, че не беха йедри рибите та да ме повлечат вътре

Излет №2: Неделята, мястото бе Искъро при Кунино. Ранно ставане, разпъване, кумене, този път обърках и захранка и бях взел фидера. Същата работа. Скачаше много рибата, но кълвеше слабо. Аз излъгах 1 мряна на боло-то и една на фидерот, колегата този път цели 3 хвана. За плувка не ми харесва мястото, защото по бързо се пада, иначе щях да продължа с дънарката ако не бях скъсал речните хранилки. Почти никакви кълванета през целия ден-мизерия.

тези люде хванаха по някоя друга мряна нагазили до колене

местните колеги се оплакваха също от некълване

Излет №3: От днес.РАнния дъжд ни уплаши, а по-късно като се освестихме ни хрумна в 11.00 часа да се поразкараме. Пак се разходиме до Искъра, въпреки дъждовете, и положението не ни изненада много. Нивото се беше качило с 50 см по вертикала да речем и мътна му работа. Спряхме пак по тоя вир на Роман и се пръснахме на различни места. Аз действах с фидера, понеже не ми се разправяше с тая плувка в тая вода. Бърках, връзвах и на първото хвърляне-морунажче. След това имах кълванета, ама нещо не ми връзваха. След мнооого съсредоточено гледане на върха и много бързи реакции хванах още едно рибе. Пак дойд колегата и каза, че не го кефи и иска да пробваме Кунино, на мен варианта да остана на Роман не ми хареса и събрах отново багажа в търсене на пасажа. Часа вече беше 2 и нещо. Положението там беше още по зле- много бърза река, залят бряг, мътна му работа. И тръгнахме да се прибираме, но се отбихме на "Пишурата". Аз заложих на дребния улов на уклейки, а колегата за мистериозни каракуди или там разни големи животни. Той имаше едно откачане на голЯЯма риба, а аз през целия ден си лових мезе с директния. Насрещния вятър беше гадно копеуе, но не му се дадох-сложих тежката линия от 1.5 грама плука
общо към 70 бр уклейки, 2 костура и една червеноперка ли е бабушка ли е- не ми дреме
за 4 часа доволно си скубах

Мърлява работа-чудех се да ги снимам ли на мивката, ама и така става!

Друго не се сещам, айде лека.
Мястото обеше Исъра при Роман. На големия вир след чешмата- първо застанахме в края му, после на колегата не му хареса мястото, защото се опитва да гази в бързея, но не му се получи. И се вдигнахме по-нагоре малко. Ловяхме на плувка, стръв и захранка заревица и жито. Аз излъгах 3 бр. мрени и едно кленче, а авера една таранка на царевица, моите бяха на житото. Никакви кълванета през целия ден-мизерия.

Па и мястото ми беше едно, как не паднах във водата.... добре, че не беха йедри рибите та да ме повлечат вътре

Излет №2: Неделята, мястото бе Искъро при Кунино. Ранно ставане, разпъване, кумене, този път обърках и захранка и бях взел фидера. Същата работа. Скачаше много рибата, но кълвеше слабо. Аз излъгах 1 мряна на боло-то и една на фидерот, колегата този път цели 3 хвана. За плувка не ми харесва мястото, защото по бързо се пада, иначе щях да продължа с дънарката ако не бях скъсал речните хранилки. Почти никакви кълванета през целия ден-мизерия.

тези люде хванаха по някоя друга мряна нагазили до колене

местните колеги се оплакваха също от некълване

Излет №3: От днес.РАнния дъжд ни уплаши, а по-късно като се освестихме ни хрумна в 11.00 часа да се поразкараме. Пак се разходиме до Искъра, въпреки дъждовете, и положението не ни изненада много. Нивото се беше качило с 50 см по вертикала да речем и мътна му работа. Спряхме пак по тоя вир на Роман и се пръснахме на различни места. Аз действах с фидера, понеже не ми се разправяше с тая плувка в тая вода. Бърках, връзвах и на първото хвърляне-морунажче. След това имах кълванета, ама нещо не ми връзваха. След мнооого съсредоточено гледане на върха и много бързи реакции хванах още едно рибе. Пак дойд колегата и каза, че не го кефи и иска да пробваме Кунино, на мен варианта да остана на Роман не ми хареса и събрах отново багажа в търсене на пасажа. Часа вече беше 2 и нещо. Положението там беше още по зле- много бърза река, залят бряг, мътна му работа. И тръгнахме да се прибираме, но се отбихме на "Пишурата". Аз заложих на дребния улов на уклейки, а колегата за мистериозни каракуди или там разни големи животни. Той имаше едно откачане на голЯЯма риба, а аз през целия ден си лових мезе с директния. Насрещния вятър беше гадно копеуе, но не му се дадох-сложих тежката линия от 1.5 грама плука

Мърлява работа-чудех се да ги снимам ли на мивката, ама и така става!

Друго не се сещам, айде лека.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

Re: Нашествия по реката
Поне сте си прекарали добре.. 
Другия път повече..

Другия път повече..

Браво.Поне тая вечер си имал за мезе с биричка.искам го тва столче веееееееее
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
Слабо е на Роман от миналата седмица. Нормално те копат там гърмът трескат ... правят ВЕЦ да им го набием в големия гъзец.
съсипаха искъра ... 

-
- фен клуб-скобар
Верно строяха, ходихме до там да гледаме, ам кво да гледаш-мизерна работа
ПП. ЧЕ го запомним Ники
ПП. ЧЕ го запомним Ники
Последно промяна от vlado-fidera на Чет Авг 06, 2009 11:09 pm, променено общо 1 път.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

- Николай Неделков
- учете се от него
Владко , тоя уклей половината пържен за бирата , другата половина - маринован за ракията 

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
Браво колега добре си се справил 

Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните.
-
- сериозен играч
-
- и господ не е толокова добър
Арно излетчето 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- разбира нещата
borislavvasilev написа:много добро излетче

Начесъл си крастата колега.
Ако може някой да подскаже как се маринова уклея?
Ако може някой да подскаже как се маринова уклея?