Първата ни рибка !!!

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Deacon
новобранец
новобранец

Първата ни рибка !!!

Мнение от Deacon »

За голяма част от ветераните риболовци може да им се стори че темата не е за тук, обаче това си е моята първа стъпка и много бих искал да се похваля! В неделя ходихме (аз, жена ми, и сина ми ) на панчарево - там дето се плаща... от 9:00 до 16:00. Някъде около обяд го хванах хайвана (американско сомче - 0.450кг. ) може малък да ви се струва ама да ви кажа че много се накефих... адреналина ми се напомпа като на състезание.... малеее това е и най-голямата риба дето съм хващал изобщо.... (с приятели на морето хващахме попчета , ама не е същото :D ). Искам да попитам ако мойете да ми дадете отговор на следните въпроси:
1. Сомчето се хвана на плувка с кука No:6 на бял червей (монтажа беше такъв че стръвта да лежи на дъното) - това необичайно ли е ?
2. Опитвах на царевичка (за шаран) -нищо
3. Опитах и с една готова стръв - 2 царевички и топче стериопор се закачат на куката (получава се нещо като "pop-up") тук ми клъвна 3-4 пъти но само това...( и ми изядоха стериопорчето :) )
4. Хвърлях захранката като по учебник - в началото - 2 големи топки(" като портокал") после през 1/2 - 1 час по-малки ("като мандарина"). Захранката беше хубава - Ван ден...не помня нататък... избра ми я продавача от магазина.
5. Около мен скъсаха шараните (пак на плувка) , а аз нищо.... Къде греша ? Чичкото дето накрая тегли рибата каза че е трябвало да сменя мястото... това ли е причината ?

П.С.:
Малкия се скъса да се хвали каква риба е уловил баща му (т.е. АЗ) :P
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Каналния /американски сом / е всеяден та не се учудвай как ти е клъвнал.Па за шараните трябваше да видиш на кво ги дърпат комшиите,и сигурно малкия ти щеше да се хвали още повече.. 8)
Но следващия път настоявай на сладка царевица и сигурно ще имаш слука от шарко на същото място.
Успех.
Я елате рибенца при батко...
Аватар
Димитър Янчев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димитър Янчев »

Браво колега за първият ти успех!!! Вярно ,че сомчето е малко но като си на платено никой не го гледа това нещо!!! Там рибите са за да се хващат и плащат после :) :)
А относно шарко мисля ,че са ти били малко големи кукичките и за това не си успял да си хванеш !!!! И относно захранката наистина си е била хубава :) :)
Успех следващият път
Аватар
Deacon
новобранец
новобранец

Мнение от Deacon »

БЛАГОДАРЯ,
на всички за отзивите, подкрепата и съветите!!!
При първа възможност пак съм там... А като посвикна ще се пробвам и на нормален водоем (който не се плаща), защото мисля, че там е доста по-трудно... Надявам се скоро пак да имам повод да пиша тук :)
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Deacon
новобранец
новобранец

Мнение от Deacon »

Здравейте отново,
Благодаря на sapuna1971 за инфото!!!
В събота ходихме на поправителен (аз и дребосъка, а майка му ходи на работа :twisted: ), справихме се доста по-добре :-) !!!
От 9:00 до 13:00 3 шарана по кило и 3-4 изтървани (предполага заради малкия ми опит или малките куки (No 8). Лових на фидер, ползвах същата захраннка като предния път("ван ден ...."). Жалко че трябваше да тръгвам толкова рано... (щтяхме да пътуваме и трябваше да си взема булката от работа)... с много голям зор тръгнахме в 13:00 и малко закъсняхме... но този път съм много по доволен... ( а и малкия също ).кажете ми има ли вероятност куките да са причината за изпускането на закачените риби ? (изпусках както близао до брега така и по-навътре)
За сега е това през уикенда мисля пак да ходя :-)
Аватар
HEMINGUEI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HEMINGUEI »

Ако продължаваш в същата прогресия да увеличаваш хванатите си риби, то след година , две водоемите на които твърляш ще бъдат обезрибени :lol: :lol: :lol: сигурно. Браво за успеха и продължавай в същия дух!
Който може хваща!
Стефан
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Стефан »

Колега, когато бях малък /преди много, много години :P / край нашия град имаше рибарник за пастърва. Отиваш, казваш колко риба искаш, пазача или работника гребват с кепчето и ти я вадят. Веднъж майка и татко ме заведоха да си купим риба и аз помолих пазача сам да си уловя. Носех си първата ми детска въдица - на една тояжка завързано 2 м. влакно и за кука завързана закривена карфица, рибарски кукички не можех да си купя. Топнах "въдицата" без никаква стръв /пазача каза, че нямало нужда от стръв/ и веднага улових първата си рибка и то пастърва. Само че не се зарадвах много, защото пазача до мен гребеше с кепчето и вадеше рибата по-бързо. Сега като отида на риболов на платен водоем и уловя риба, която после ще ми изтеглят и платя се сещам за първия си риболов.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”