Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

първи опит
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Re: първи опит
Значе Митака иска да каже че или трябва да го пусна шлауха по дълък и да го завия на вътре или въобще да не го слагам правилно ли съм разбрал
А тоз стопер на косъма за ко го редим там
за да не се мандахерца ако сложим по малко царевица ли?Демек да затегнем зарната така ли?
А тоз стопер на косъма за ко го редим там

Никой не може да ти отнеме мечтите
-
- и господ не е толокова добър
Да фиксира стръвта. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- ще става разбирач
А дължината добре ли е на самия повод говоря и тази бърза връзка няма да пречи нали?
-
Дължината може да бъде от 10см до 25см.Аз съм ловил и с 5м. повод.kokoparcala написа:А дължината добре ли е на самия повод говоря и тази бърза връзка няма да пречи нали?

-
- ще става разбирач
не защото имах един проблем миналата седмица използвах купежки монтаж на филстар 5 номер кука имах удар разви около 5 метра аванс и не можа да се засече с 85 грама олово инлайн 
монтаж вярно че стръвта беше малко странна използвах боб (бакла) накиснат във мастика бях удивен за първи път правих опит ма както и да е тва е за друк раздел

монтаж вярно че стръвта беше малко странна използвах боб (бакла) накиснат във мастика бях удивен за първи път правих опит ма както и да е тва е за друк раздел

-
Защото купешките монтажи не стават.Ако е тъпа и куката, с това леко олово неможе да се самозасече 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Трябва да е или навивките илки в случая шлауха-да свършва на средата между контрата и върха или на средата на контрата,иначе е безпредметен монтажа ,и още което съм забелязал,че допускате,не обръщате внимание от коя страна да е влакното с което връзвате куката.Монтажа на Коко е направен добре.Винаги слагам вирбел в задния край,откачам след риболов и в класьора.Nedeltcho Delev написа:И долния край на шлауха слиза два три мм. под жилото на куката,трябва да е наравно със жилото а извимката горе пак да е наравно със жилото!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
Не разбрах за влакнотото,как от коя страна.То си има стандартен начин на направата на възел без възел.butnik написа:Трябва да е или навивките илки в случая шлауха-да свършва на средата между контрата и върха или на средата на контрата,иначе е безпредметен монтажа ,и още което съм забелязал,че допускате,не обръщате внимание от коя страна да е влакното с което връзвате куката.Монтажа на Коко е направен добре.Винаги слагам вирбел в задния край,откачам след риболов и в класьора.Nedeltcho Delev написа:И долния край на шлауха слиза два три мм. под жилото на куката,трябва да е наравно със жилото а извимката горе пак да е наравно със жилото!

Това за намотките или шлауха са според монтажа и стръвта,нормалното е до нивото на жилото.Отзад се слага или вирбел хванат за ледкора,или вирбел с бърза връска,или карабинка за бърза връзка.
1.Вирбел за бърза връзка.

Застопорява се с коносувиден шлаух.

2.Карабинка за бърза връзка,захваща се за обикновн вирбел и клуп на повода, застопорява се с селиконов шлаух.

3.Ссамо вирбел,купа се хваща за вирбела и се застопорява със слеликонов шлаух.
Най трудно се сменя при обикновения вирбел, но със иглата става лесно.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Така,както е вързано е правилно Илийка,винаги от вътрешна страна
Има още една подробност при връзване,всички знаете,че халката на куката не е цяла,та първата намотка според зависи от къде ти се пада каналчето при свръзката на халката има значение.

-
Точно,има и обратни ушенца,тогава намотките са на другата страна,но пак влизат от вътре.butnik написа:Така,както е вързано е правилно Илийка,винаги от вътрешна странаИма още една подробност при връзване,всички знаете,че халката на куката не е цяла,та първата намотка според зависи от къде ти се пада каналчето при свръзката на халката има значение.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
но няма да се протрие тамsnegk написа:Точно,има и обратни ушенца,тогава намотките са на другата страна,но пак влизат от вътре.butnik написа:Така,както е вързано е правилно Илийка,винаги от вътрешна странаИма още една подробност при връзване,всички знаете,че халката на куката не е цяла,та първата намотка според зависи от къде ти се пада каналчето при свръзката на халката има значение.

-
- ще става разбирач
За нещо такова ли ми говорите

Тва мисля че е по добре пък и с кипяща вода по лесно се работи.
Както каза бат Ице намотките ги започнах от обратната страна на куката там където е цяла сложих си и стопер
Послушах и Митака и оставих вирбела малко по навън цилиндърчето
Нещо друго?

Тва мисля че е по добре пък и с кипяща вода по лесно се работи.
Както каза бат Ице намотките ги започнах от обратната страна на куката там където е цяла сложих си и стопер

Послушах и Митака и оставих вирбела малко по навън цилиндърчето
Нещо друго?

-
- ще става разбирач
Благодаря много полезна информация колега Диман аз и за това последния път използвах вода 

-
Със запалка става, но огънчето се държи странично,използва се само топлината.Обаче не става равномерно.Затова, пара или вода.