13-та заплата ?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Получавате ли 13-та заплата ?

ДА
26
26%
НЕ
70
71%
От Фирмата ми заплащат почивката
3
3%

Общо гласове: 99

Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

13-та заплата ?

Мнение от d_bozhkov »

Понеже тази седмица поработих в "Миролио-Нова Загора" , че се заприказвахме с едно италианче за отпуски и почивки (много плачеше горкия ,че го накарали да бачка август месец ,когато е месеца на отпуските) ме доведе до сериозен размисъл на темата за 13-та заплата.
Похвали че не можел да я изхарчи ,защото трябвало да бачка. :D
Та че въпроса ми е ,що е то 13-та заплата и имали тя почва за развитие при българските работодатели.
Знам че повечето от нас работят в частния сектор,но ще пусна и анкета за да проуча как стои въпроса при колегите в форума.
Все пак някъде има вече където се дава под една или друга форма.
Миналата седмица в ТЕЦ-а момчетата се похвалили ,че им давали по 700лв.да ходят на 10 дневна почивка в станциите на МАсларова.
Вече доста време откак сме в Европейския съюз ,а никой политик или синдикат не подхваща въпроса.
Знам за Италия ,Испания и Германия ,че се дава ,но за останалите държави в Европа не знам как е положението.
В Италия дори им даваха и 14-та.Преди Коледа и Нова година.
Та ,че колеги споделете какво е Вашето мнение.
Изображение
Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: 13-та заплата ?

Мнение от snegk »

Брат, хората не могат с месеци да си вземат нормалната заплата.Иначе горе взимат по няколко :lol: :twisted:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Вече десета година работя (и дано продължавам поне до пенсия :oops: )във Холандска фирма.Та от там знам , че в Холандия вземат и 13 та и премия.Ние сме като бюджетно предприятие и като си изпълним плана продажби вземаме и 13 .До сега сме вземали ама тази година работата е зле и дано пак я вземем ,че по нова година идва много добре :D
Последно промяна от ivo75 на Съб Авг 08, 2009 6:20 am, променено общо 1 път.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от d_bozhkov »

Интересно ,но тука в България всеки говори за 13 та заплата по Коледа.
А в белия свят я взимат за почивка през август.
Излиза ,че сме най работната нация :D :D :D
Изображение
Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Aз миналата година зех 13та+бонуси ама нещо сега се затега работата :lol:
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от d_bozhkov »

TRANSKI RIBAR написа:Aз миналата година зех 13та+бонуси ама нещо сега се затега работата :lol:
Що бе,нали в вашият сектор,колкото е по-силна кризата ,толкова повече постъпления има ?
:D
Изображение
pivkoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pivkoto »

Бе тя деветата още не е сигурна ти 13-та,ама а дано от твоята уста в шевските уши, щот от божиите файда няма. :drinkers:
Изображение
onzinasi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от onzinasi »

d_bozhkov написа:А в белия свят я взимат за почивка през август.
Баси,тези са построили комунизма.
Изображение
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

личното ми мнение е, че повечето хора не заслужават и мизерните пари, които получават.
Много мързелива и завистлива нация сме.

Айде да не се лъжем а :wink:
Как да дадеш 13-та заплата на човек, които не иска да работи и скатава по цял ден. Колко хора остават по ЖЕЛАНИЕ 20-30 минути или час след работното време за да си свършат работата. Колко хора се замислят как д върви работата (каквато и да е ) и правят нещо по въпроса. Колко се работи в офисите, 4-5 часа на ден. Колко хора се вземат на работа само защото са познати на някой. Колко хора крадът от работодателите си и ги лъжат дори и за съвсем дребни работи. Колко хора гледат да им е лека работата, а не да се развиват и да вземат повече пари и да живеят по-добре.

ТЪРТЕЙ, МЪРЗЕЛИВИ ТЪРТЕЙ това са много голям процент от работещите в България. Хората, които имат желание да се развиват избягаха в чужбина.

Никаква 13-та заплата, никаква отпуска и никакви бонуси. Няма комунизъм вече, всичко трябва да се изработва и заслужи. На готово няма. :!: :!: :!:
PoIoGaVo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от PoIoGaVo »

Еми малък съм да работа :rolleyes: :rolleyes: :roll: :lol:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

В периода 2003-2006 -не само 13-та,но и 14-та /за Коледа/.От 2007 до 2008 -13-та ,пак по същото време.И има защо-постоянната ми принципна работа докара до положение престъпността ни в областа да е с най-ниско ниво в страната,по-ниско и от повечето европейски държави.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

.......
Последно промяна от чуруликпенчо на Съб Авг 08, 2009 5:21 am, променено общо 1 път.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
glushaka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glushaka »

Ivak написа:личното ми мнение е, че повечето хора не заслужават и мизерните пари, които получават.
Много мързелива и завистлива нация сме.

Айде да не се лъжем а :wink:
Как да дадеш 13-та заплата на човек, които не иска да работи и скатава по цял ден. Колко хора остават по ЖЕЛАНИЕ 20-30 минути или час след работното време за да си свършат работата. Колко хора се замислят как д върви работата (каквато и да е ) и правят нещо по въпроса. Колко се работи в офисите, 4-5 часа на ден. Колко хора се вземат на работа само защото са познати на някой. Колко хора крадът от работодателите си и ги лъжат дори и за съвсем дребни работи. Колко хора гледат да им е лека работата, а не да се развиват и да вземат повече пари и да живеят по-добре.

ТЪРТЕЙ, МЪРЗЕЛИВИ ТЪРТЕЙ това са много голям процент от работещите в България. Хората, които имат желание да се развиват избягаха в чужбина.
Ивак,като работодател съм склонен абсолютно да не се съглася с теб.Баш са си работни хорицата.Съгласен съм ,че навсякъде има "синекурци",които и 2 месеца да ги няма никой няма да разбере.Мен ме притеснява това,че хората са много обезверени и уплашени и затова малките проблеми ги съсипват.Не казвам,че сега проблемът е малък...Но с моите хора,които от 2 месеца са в неплатен отпуск и идват да бачкат без пари, съм сигурен, че ще прецапаме и това блато,наречено криза и дай боже след месец,два,три ,пет месеца,година- всичко ще е ок.И те го знаят.Само ще кажа ,че когато бяхме на "гребена на вълната", подарихме на всеки работник/който искаше/ по една чисто нова кола, за да има с какво да идва на работа.За 12,13 и найста заплата, великденски,гергьовденски,коледни,моледни и други премии изобщо не говорим.

Никаква 13-та заплата, никаква отпуска и никакви бонуси. Няма комунизъм вече, всичко трябва да се изработва и заслужи. На готово няма. :!: :!: :!:
Ти помниш ли морето и машините,и трюмовете пълни с лепкав мрак....
leonardo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от leonardo »

Съгласен с почти всичко написано от Ivak, но все пак 13-та заплата както е вид премия за свършеното през годината, така и подпомагане за веселото посрещане на коледните и новогодишни празници. На повечето хора нормалната заплата не би им стигнала до никъде , и дори в тези празници ще трябва да се мизерства. Но нека не се забравя че особено в нашата държава труда е супер ниско заплатен, а има страшно много хора които не са ТЪРТЕИ. Голяма част от служителите изкарват мноооого добри доходи за работодателите си, а не е изобщо адекватно заплатен техния труд. От всичко написано по-горе се получава така че някои служители, които с труда си своите шефове са ги направили богаташи, а за отплата коледните празници трябва да ги посрещат мизерно.... и да се чудят пак как да си платят сметките си за ток,парно и т.н...... като всеки друг месец. Всичко е относително- има съвсетни работници, има и наистина много търтеи.... но за съжаление няма справедливост всеки да получава това което заслужава.
Желанията съм ги измислил, кога ли ще хвана златната рибка.....
kenda_star
новобранец
новобранец

Мнение от kenda_star »

На,ivaka.ще му кажа,че за 12ч.,вземам 12лв.когато казах на собственика,че се полага кафе за нощната смяна,той отговори,ей къде е машината,вземайте,ама машината е със стотинки и е негова.Кво праим ся.Само един пример.Че трябва да правя да оборка на 120м.от газстанцията.Ако има 1чашка от кафе,забрави.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”