Тролинг-сезон 2009г!

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Тролинг-сезон 2009г!

Мнение от esox_hunter »

Буфало:

Изображение

Северноамерикански риби, които силно наподобяват шарана, но имат по-бърз темп на растеж от него. Характерен шарановиден силует, изгърбеното тяло с едри люспи. Отличителният им белег е гръбната перка започваща с висок лъч, след който височината на плавника рязко спада почти наполовина.
Три вида:
- големоусто буфало – Ictiobus cyprinellus, което достига до 120 см дължина и тегло от 45 кг;

Изображение
Изображение

- малкоусто буфало – Ictiobus bubalis, което достига 70 см дължина и тегло 18 кг

Изображение

- черно буфало – Ictiobus niger, което достига 70 см на дължина и 10 кг на тегло.

Изображение

Интересно такава риба ли са хванали :roll:
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
popdiego
новобранец
новобранец

Мнение от popdiego »

БРАВО ЗА ДОБРАТА ИНФОРМАЦИЯ...ТАКА СИ ТРЯБВА.САМО,ДЕТО НЕ ГИ ЗНАЕМ НА КАКВИ ВОБЛЕРИ УДРЯТ ТЕЗИ РИБОЦИ.... :D
За риболов не мисля,само когато съм за риба...
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Не ми прилича да е хищник.И целенасоченото търсене на воблер ще е без резултат.
Изображение
Аватар
spookymiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spookymiro »

Работата май се оказа по-различна от обясненията по телефона. Съдейки по снимките за мен си е чист толстолоб. Но пък воблера му е бил в устата!?
През 2007 приятелчето хвана амур на тролинг! Тогава бях и аз, воблера беше сливър 13 см на рапала. Явно си му връзва и това е :D
Ето и снимките:

Изображение

Изображение

Изображение
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Добро животно е,чист толстолоб,трябва да ги има много повече ,но това е друг въпрос.Като гледам са оттатък Сухото дере,на Калния нос,но как и защо е клъвнал на воблера,божа работа ,загатка :wink:
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
popdiego
новобранец
новобранец

Мнение от popdiego »

Преди няколко години мой приятел закачи тилстолоб/6кг/ ловейки с воблер от брега...Беше го закачил някъде за гърба :shock: Явно рибата беше опитала да си играе с дървеното си другарче.... :axe:
За риболов не мисля,само когато съм за риба...
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

От амурите и толстолоба на тролинг да минем на пъстървата, хамериканската :lol: .
Върнахме се от Доспат, тролинга върви нелошо, въпреки високите температури, рибата се е дръпнала навътре на дълбочина 9-11 м. Ваксата е блесна Kastmaster, свалена естествено на 9-11м.
Изображение

На 15м. само две парчета и епизодични удари. Няма определено време на кълването, и по обяд в най голямата жега има удари. Най дребната беше 29см. но имаше и такива:
Изображение
Като за първи риболов на пъстърва за сезона беше добре, важното е че измъкнахме няколко рибки от ръцете на спинингистите :lol: .
Лошата вест е че все повече се строи и се ограждат нови парцели, скоро ще заприлича на Слънчев бряг :cry: :cry: .
На платено не одим !
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Браво за хубавия излет.Жалко за унищожаването на тази хубава природа.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
boris1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от boris1 »

Браво за улова на Доспат :smt023 .Как успя да го свалиш кастмастера точно между 9 и 11 метра :roll:
и рибата има душа-бракониера не
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

boris1 написа:Браво за улова на Доспат :smt023 .Как успя да го свалиш кастмастера точно между 9 и 11 метра :roll:
С крило колега. Настройвам го по таблицата на производителя, няма значение дали е воблер или блесна, сваля до 24.5м. , зависи къде са рибите според сонара. Обикновенно троля на 2 метра над тях, кофти е че цял ден трябва да гледаш стъклото на сонара... писва... иначе се хлъзга по дъното ... Един оборот на макарите ми пуска линия 0.9м. , примерно за 30м. линия броя 33 оборота. Този път пъстървите висяха по средата между повърхността и дъното, на 9-11м. :roll: , рибешка им работа...
Изображение
На платено не одим !
boris1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от boris1 »

Благодаря за отговора,надявах се че е с по-просто решение-точен грамаж утежнение например.
и рибата има душа-бракониера не
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

sampo написа:На 15м. само две парчета и епизодични удари. Няма определено време на кълването, и по обяд в най голямата жега има удари. Най дребната беше 29см.
Страхотна снимка на пъстърва /с друга пъстърва :wink: :D /,много кадемлийска тази лодка Романтика. :D Евала ,който си го може ,го може,ти го разбираш този риболов.За Искъра няма да те питам,то е ясно :)
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Една ИЗНЕНАДА с днешна дата, и то от Чепинци, любимата ми резервна локва. За беля нямаше кой да ме снима та вкарах самоснимачката на апарата в действие. Воблера е бесен китайски ментак, върви към 4 м. дълбочина, леко тунингован от мен :lol: , и учудващо резултатен, няма прошка. Рибата на Чепинци се изгъзари, и тя мина на китайска кухня :lol: .
Миналогодишната изненада изглеждаше ТАКА , криво ли се моля, криво ли ме разбират :roll: ?
На платено не одим !
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

sampo написа:Една ИЗНЕНАДА с днешна дата, и то от Чепинци, любимата ми резервна локва. За беля нямаше кой да ме снима та вкарах самоснимачката на апарата в действие. Воблера е бесен китайски ментак, върви към 4 м. дълбочина, леко тунингован от мен :lol: , и учудващо резултатен, няма прошка. Рибата на Чепинци се изгъзари, и тя мина на китайска кухня :lol: .
Браво, браво :) добра щукана :) Из този гьол все още явно се мотат таткива екземпляри...а да ти е честито :D
Покажи "китаеца", ако не е секретен разбира се :wink:
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Сампо ме изкефи,максимално! :wink: :drinkers: Кльопам го това,"копеле"! :drinkers: Разнообразието,краси човека! :D Сампо е доказателство,че тролинга е успешен при всички хищници!Стига,да не са женски! :D :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”