Доспат

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
mire
новобранец
новобранец

Доспат

Мнение от mire »

Здравейте Колеги,

Планирам няколко дневен излет до язовир Доспат.
Миналата година по това вереме изкарах няколко дни там с доста приличен улов.
Имате ли инфо за положението там тази година?
Ще съм благодарен за малко информация .
ivann
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Доспат

Мнение от ivann »

Гола вода.
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

ivann написа:Гола вода.
Не зная защо мислиш така, но в момента имам един приятел там (не е член на форума), който ми звъни всеки ден и каза, че с добро захранване и на плувка излизат добри каракуди, перки и тук-там костур и уклей! Е, ако искате да ловите шарани и пъстърви, то това е друга бира :wink: . Ловят от лодка, като местото е току след като свърши пояса с трева, който обикаля целия язовир. Стръвта и захранката са си стандартните за водоема! :wink:
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Колега,какво ще рече стандартни стръв и захранка за водоема?
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Ако е възможно - по-малко изкуствени миризми. Наблягай на естествените: кюспе, варено жито, кус-кус, торен червей, млечна царевица. Ако ползваш купешките захранки, гледай да са натюр, без разните му там ванилия, ягода, шоколад и прочее. Лично мое виждане - не ангажирам никой с него, но и моя човек сега там "работи" по тези указания :wink:
Иначе пробва на различните изкуствени примамки, включително и мухи, но засега без резултат.
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
timo1
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от timo1 »

gogolisec написа: Наблягай на естествените: кюспе, варено жито, кус-кус
Тва е рацептата за там :smt023
И привечер на мухи уклеи ако му се занимава на човек.
Да мине и та седмица да се паркирам и аз там на ладия :drinkers:
Аватар
mire
новобранец
новобранец

Мнение от mire »

относно захраката с успех ползвах захранката на сенсас преди година в комбинация с царевица и кус кус.
Почитател съм на риболова с феедър, но ако дава резултата може да се пробвам по-настойчиво на плувка.
:twisted:
vene
новобранец
новобранец

Мнение от vene »

някой ходил ли е скоро откъм сърница.на къща романтика.някакви отзиви оттам
fishera
новобранец
новобранец

Мнение от fishera »

Нещо ново?
Аватар
kombat
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kombat »

някой ходил ли е скоро откъм сърница.на къща романтика.някакви отзиви оттам

За почивка е перфектно.Миналата година бях и планирам от 10.08.да съм пак там.
Limbata
новобранец
новобранец

Мнение от Limbata »

Връщам се оттам колеги ,супер отзиви ,хората знаят как се прави туризъм ,лошото е че всичко е заето .
Limbata
новобранец
новобранец

Мнение от Limbata »

Относно риболова е слабо но сутрин на спининг имах добри удари от понтона на Романтика като на блесна Балцер
изцяло бяла на троиките си слагам гумени шлаухи с червени и жълти цветове нанизвам ги по куките по дължината им сцепвам като до над контрата на куката и махам едната от сцепините части -резултат костури за една сутрин
-4 по 600 гр. признавам невероятен кеф ,това между 5.30 и 7.45 ,през деня на рибка малък костур и на жито червеноперка и кефал,надвечер с колега от Разлог влизахме около понтона с лодка ще ви кажа защо -от светлината на прожекторите се събира много дребна риба уникатите голяма пастърва и голям костур идват на угощение,виждаш ги но не пипа поне гледката е супер не бях виждал как се храни пастървата ,хвърлях на какво ли не ,скакалец,рибка,хаивер от сьомга само един удар .За мен реката след моста е доброто място за през обедните часове ,но задължително си набавете ручейник и то от самата река, даде добре едър кефал а колегата с мухрката имаше и слука с пастървата -задължително за реката облекло без ярки цветове ,по вировете след петия и шестия завой никаква слука ,но в бързейте след тях си даде своето .Колеги това е от мен -наслука и ви пожелавам една невероятна и готина почивка .
Limbata
новобранец
новобранец

Мнение от Limbata »

Колеги последно да добавя използвайте пътя Велинград -Сърница в перфектно състояние е отремонтиран да не ви плашат табели който стоят от ремонта , че 13 км са в ремонт просто не са ги махнали .А и погледнете циганите какво са направили с реката която идва към Велинград от Медени поляни -ще ви се приплаче ,каде ли са горските така е замърсена че нямам думи .
kolio_vg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_vg »

еми положението с тях от няколко години е така,познавам горските бяха викнали хората ХЕИ и хора от общината във Велинград,ония като отидеха нищо не направиха,казаха че ако циганите са в града там щели да правят поразии и да стоят там лятото,просто с тия изроди циганите няма управия това е
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”