Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
ivcho79
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от ivcho79 »

Абе обаждах се на приятели в Плевен ама и те ме разочароваха :( :( :( няма и там,поне в тия магазини където са проверили.
Кльонка във ръката и напред във водата!!!
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

То едно попово прасе станало колкото хляба... :shock:
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Аватар
ivcho79
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от ivcho79 »

Хахаха... ами криза братя какво да се прави има на места е и по скъпо от хляба :D :D :D а това че в Лом има е ясно все пак сте на брега на Дунава.Надявам се все някъде да намеря по пътя,надеждите са ми за Плевен ама да видим :D :D
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

Сега се прибирам от реката... ииии познайтеее - ОТНОВО КАПО, без удар. Пълна трагедия... Преди да застана аз на моето място имаше един човек, който беше хванал 3 дребни платички на стериопора. И като застъпих аз от 9 часа до сега не ми се е обадило звънчето. Малко по-надолу от мене имаше и други оптимисти, но и те по някоя платичка от сутринта. А бе страшна работа, докъто не започне да се покачва нивото няма смисъл да се ходи поне според мен :) Защото сега е бая спаднало и като гледам прогнозата за следващите дни още спада. Дано сега по средата или края на Август да започне шарко. Това е от мен :D Наслука на всички оптимисти които са решили да си пробват късмета :lol: :lol: :lol:
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Аватар
ivcho79
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от ivcho79 »

Shankulov написа:Сега се прибирам от реката... ииии познайтеее - ОТНОВО КАПО, без удар. Пълна трагедия... Преди да застана аз на моето място имаше един човек, който беше хванал 3 дребни платички на стериопора. И като застъпих аз от 9 часа до сега не ми се е обадило звънчето. Малко по-надолу от мене имаше и други оптимисти, но и те по някоя платичка от сутринта. А бе страшна работа, докъто не започне да се покачва нивото няма смисъл да се ходи поне според мен :) Защото сега е бая спаднало и като гледам прогнозата за следващите дни още спада. Дано сега по средата или края на Август да започне шарко. Това е от мен :D Наслука на всички оптимисти които са решили да си пробват късмета :lol: :lol: :lol:
Абе колега дай да търсим причината не в реката и в рибите ами на друго място,ти от една седмица насам все валатираш.Направи нещо по въпроса с такъма,захранката,стръвта.според мен може да се намери логично обяснение на нещата :D :D :D
Аватар
ivcho79
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от ivcho79 »

До колегата(NIKSI)

Браво колега страхотен излет сте направили :smt038 :smt038 :smt038 :smt038 :smt041 :smt041 :smt041 дано всеки път имате такъв късмет :D :D :D наслука!!!
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

ivcho79 написа:
Shankulov написа:Сега се прибирам от реката... ииии познайтеее - ОТНОВО КАПО, без удар. Пълна трагедия... Преди да застана аз на моето място имаше един човек, който беше хванал 3 дребни платички на стериопора. И като застъпих аз от 9 часа до сега не ми се е обадило звънчето. Малко по-надолу от мене имаше и други оптимисти, но и те по някоя платичка от сутринта. А бе страшна работа, докъто не започне да се покачва нивото няма смисъл да се ходи поне според мен :) Защото сега е бая спаднало и като гледам прогнозата за следващите дни още спада. Дано сега по средата или края на Август да започне шарко. Това е от мен :D Наслука на всички оптимисти които са решили да си пробват късмета :lol: :lol: :lol:
Абе колега дай да търсим причината не в реката и в рибите ами на друго място,ти от една седмица насам все валатираш.Направи нещо по въпроса с такъма,захранката,стръвта.според мен може да се намери логично обяснение на нещата :D :D :D
Сега ще ти обясна как стоят нещата тука. Такаа... Значи това тук до Белене и около него е само ръкав на Дунава, а не е главния ръкав на реката. Този ръкав по принцип не държи кой знае колко риба(всякаква). Всеки който ходи тук в околността, ходи на пружина с качамак и забити кукички в него и може би една отделна кука с царевица. И всеки ден има рибари, които почти нищо не хващат(хващат някои каракуда или платички, но това не го броя за риба). И всеки се оплаква, че няма риба, не знам дали причината е в стръвта или захранката или може би изобщо няма движение на рибата по този ръкав. И както си няма риба онзи ден едни познати за 2 дена удариха 3 амура и 1 шаран и отделно един друг още 1 шаран е хванал. Но това става за периода от 2 дена и след това НИЩО НЕЩЕ И НЕЩЕ! Опитвам се да ти обясна, че това е единичен случай в който тези момчета са имали огромен късмет... И после може още 3 седмици нищо по едро да клъвне... Аз си го обяснявам, че просто рибата няма движение, и че нивото рязко спада, и че времето се променя и т.н. :) Викам си аз че ако не ходя няма и да хвана, но аз вече няколко дена подред ходя от сутрин до вечер и нямам удар и накрая ми се убива и желание и всичко. Мислех утре пак да отида но мисля че няма смисъл, защото цял ден пак хем ще си изгубя времето(не че ми е толкова ценно), хем пак ще лежа на брега цял ден с пръста в уста и да чакам големия удар :D Сега разбираш ли защо ти казвам, че тук е трагедия. Ами това е от мен 8)
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

И аз да отправя поздравление към колегата niksi Направо сте ги разбили :) Ако не е тайна това къде е :?:
Аватар
Em1l
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Em1l »

Сега се връщам от реката и тука е трагедия.Отидох на някакво място кадето за 1ви път отивам разпънах сичко точно и гледам некакъф пич си кара джета и посредата спира и стъпва в водата.Ама тя водата до кокалчетата му отначало помислих че вари по водата като извадих бинокала то целата река се вижда пясъка от долу .Направо не ми се разправя по нагоре хората плаж си праят аз риба отидох да ловя на 1 метър дълбочина.Утре я дават в Русе застои така че пак ще я посетя
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
Аватар
ivcho79
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от ivcho79 »

[quote="Shankulov"] Близо е до теб колега на 50-60 км.Селото се казва Байкал над пристанището около км и половина два нагоре,ако си навитак скачай в колата и другата седмица там.Аз на 15 сутринта ще пристигна там живот и здраве така че ако имаш интерес заповядай,ако искаш допълнително информация пиши ЛС.
Голямата люспа
новобранец
новобранец

Мнение от Голямата люспа »

Тази събота ходих на реката, пълна трагедия. Поредното голямо капо.
И предните пъти бях капо :evil: , но имаше по някой лек удар. А сега абсолютно нищо.
Ни дума, ни вопъл, ни стон !!!
К'во и става на тая река не знам.
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

Голямата люспа написа:Тази събота ходих на реката, пълна трагедия. Поредното голямо капо.
И предните пъти бях капо :evil: , но имаше по някой лек удар. А сега абсолютно нищо.
Ни дума, ни вопъл, ни стон !!!
К'во и става на тая река не знам.
И аз не знам какво и става на тази река, но имам един въпрос. Изобщо тази река зарибява ли се :?: :?: :?: Изобщо тези пари от таксите за билети и т.н. дали се влагат на правилното място ... :evil: :evil: :evil:
dimgodim
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от dimgodim »

Пичове не знам къде ходите за риба, но реката си дава и то постоянно. Бях за 3-4 дена и хванахме няколко добри сомета на кльонк ( най-голямото 7кг.). До нас имаше един пенсионер който дръпна един шаран 9кг. На едно друго място над Лом се обадих на едни колеги които бяха хванали миналата седмица 2 амура 13 и 14 кг както и няколко добри шарана. Говорих с едни приятели които бяха на кльонк Петък и Събота в Оряхово и се бяха отчели доста добре с 7-8 сома като имаше един 13кг, 3 x 8 кг, един 5.5кг и няколко по-дребни.
Та така....има си риба, така че бегайте и наслука :D
Аватар
ivcho79
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от ivcho79 »

Колеги имам чувството че рибата се е дръпнала по нагоре.Говорих с доста хора които живеят от Никопол нагоре и все хубави новини чувам.Колкото и да е старнно рибата къща няма ама.......... :D :D :D :D нямам логично обяснение защо е така но май наистина рибата си е нагоре.Доста добри рибета са извадени последната седмица от Заграждан до Оряхово.
Аватар
gogo_85_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogo_85_ »

Вече повече от 20 дни около Силистра,никой нищо не вади,рядко се чува че някой извадил по едно шаранче.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”