Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

велико търново??
Модератор: sapuna
- sashito
- ще става разбирач
велико търново??
колеги помагаите някои ако знае каде около велико търново да отида за риба има един частен кортен се казва язовира ми казаха там да отида ама да попитам някои ако знае нещо да помага!!!
- sashito
- ще става разбирач
за язовира
ами колега за кортена знаеш ли точно кви са условията,ами гледам те че доста добър шаран си извадил ама от някои язовир ли е тука в нашия краи или...?
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: за язовира
3лв/кг,каракудата не се плаща.От време на време излиза някой амур,но са дребни.А моят(този на снимката) е от ТЕЦ-а.sashito написа:ами колега за кортена знаеш ли точно кви са условията,ами гледам те че доста добър шаран си извадил ама от някои язовир ли е тука в нашия краи или...?
- sashito
- ще става разбирач
язовир
колоега мерси за инфото за кортена,ами този тец къде се намира,да не би да е някъде до пловдив,един приятел щеше да ме води маи пак за там ставаше дума,ами за там ми каза че се плащало 5лв на пръчка ,ама те нали има там марица изток 1 -2.не съм запознат ама ако дадеш инфо мога и аз да отида да си пробвам късмета,че като те гледам с тез рибоци на снимките направо ти се възхищавам на добрия улов,ами колега благодаря предварително и наслука!!!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
На 25км южно от Нова Загора по пътя за Тополовград.ТЕЦ Марица-изток 2. Не се притеснявай за плащането- 6лв.на ден-три въдици.Единственно има няколко ограничения за местата за риболов,но ще ти обяснят на място.Аз мисля около сряда пак да изчезвам,че тези амури мира не ми дават.
Айде НАСЛУКА,пък където ще да е!

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Зависи каква риба ще търсиш.Ако са сомета-само през нощта на жабка.Аз така ги ловя.Иначе дребните са луди на тема пружина.Паралелно с тях удря каракуда и дребен шаран.Абе въобще има всякаква риба.За едрите рибоци-суха царевица.Но те съветвам да изминеш тези близо 300км в делничен ден.Иначе местата са кът.Лови се денонощно,няма ограничение.Един талон-24 часа риболов.Айде,аз тази нощ пак изчезвам.Като се върна ще споделя излета.
НАСЛУКА!!!
НАСЛУКА!!!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
То като че ли с теб да бяхме седнали на по бира,по добре щяхме да се разберем.
Преди 10 мин.се прибрах.Бях два дни и една нощ.Резултат:
един амур около 7-8 кг,откачен на брега(първият удар),четири шаранчета до 2кг,няколко едри каракуди и голямо количество сомета от средния калибър(0,500-1 кг).В общи линии доста слабо.Имаше колеги от форума,които си тръгнаха след 2-3 часа престой.Ама аз-инат.Днес момче от Ямбол извади 3 амура по около 10-тина кг в рамките на два часа и това бе всичко.Много ми станаха цифрите и затова споменавам още само една тройка-след три дни пак съм там.

един амур около 7-8 кг,откачен на брега(първият удар),четири шаранчета до 2кг,няколко едри каракуди и голямо количество сомета от средния калибър(0,500-1 кг).В общи линии доста слабо.Имаше колеги от форума,които си тръгнаха след 2-3 часа престой.Ама аз-инат.Днес момче от Ямбол извади 3 амура по около 10-тина кг в рамките на два часа и това бе всичко.Много ми станаха цифрите и затова споменавам още само една тройка-след три дни пак съм там.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Значи откакто се запалих по тази южна България,все не ми остава време да посетя местните водоеми.Но последно когато ходих,преди около месец и половина даваше само на млечна.На едър земен-каракуда и шарковци до кило.Само едно нещо запомни-никога не боди ароматизирана от консерва.Това там не върви.Поне аз нямам нито едно бутване.И още нещо-имам два шарана на скакалец.Навсякъде е трева и може би това е от значение.В горния край,при върбалака импровизирай с кора хляб.А ако не гониш трофейните екземпляри-жито!maivro написа:може ли малко повече инфо за язовира на Нова Върбовка - каква риба има и каква стръв е най-удачна