Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

пречи ли
Модератори: Павел Иванов, sestrata
пречи ли
пречи ли корда 0.35 за влакно на спининг плаши ли хищника моля помогнете с мнения !
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: пречи ли
За какъв хищник говориш?
С какви примамки ще ловиш?
С какви примамки ще ловиш?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
ем за щука разпер и бяла риба
Зависи от влакното. Ако е много твърдо и паметливо ще излиза на масури и може да ти прави бради. Според мен няма смисъл по-дебело от 0.28 мм.
-
- ще става разбирач
колега, за трите вида риба се използват различни по размер корди..... По принцип по - тънката корда е по лесна за работа ....С нея се замята по - лесно и по - точно. Има хищници , за които не е необходимо този размер влакно....За бяла риба например аз не ползвам по - дебело от 0.20. За распер ... по дебело , защото е по непредсказуема риба - прави скокове - но .25 е достатъчна , за щука 0.28 , а сом... зависи от майсторлъка , но не по - дебела от 0.30. Говоря за монофила. При плетените ...там е различно , но се променя риболова.И най - важното , ползват се корди за спининг....на опаковките обикновенно пише spin. И да са маркови. Имай предвид ,че много о италиянските производители / доколкото са производители/ защото в повечето пъти друг им прави кордите , а те ги шпуловат , та те винаги надписват / номерата им не отговарят - обикновенно са един номер по - дебели. Говоря за Трабуко , Тубертини и т. н.Нека ме поправи този , който е с повече опит, но това е моето скромно мнение....казано най - общо , защото , ако трябва да съм по - конкретен ще се пише още доста......
Христо - наслука на всички
0,25 -Универсално,за всичко,може и 0,30,ама от левчето(китайския),едно светло зелено,около 1,50лв.
Тва за марковите не знам ,ама скъпички,не се копуват много,и се залежават по магазините(стареят).А на ЛЕВА е прясно.
Тва за марковите не знам ,ама скъпички,не се копуват много,и се залежават по магазините(стареят).А на ЛЕВА е прясно.

-
- новобранец
sharo1 написа:0,25 -Универсално,за всичко,може и 0,30,ама от левчето(китайския),едно светло зелено,около 1,50лв.

0,25 за абсолютно всичко ли?
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Бая дебеличко си е
Както са писали повечето колеги по дебело от 0,25-0,28 няма смисъл освен ако не ловиш бели и щуки по 10 кила 

- pa4o
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Как бе колеки дебело било,
та то си е идеално за УЛ
та то си е идеално за УЛ

Да попиташ е моментен срам,
да не знеш срам за цял живот.
да не знеш срам за цял живот.