Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Намерих пишман-майстор на полиестер
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- ще става разбирач
Re: Търся майстор на полиестер
Що не я закараш до Берковица при Чичо Том... предполагам, че той ще ти сбъдне желанията прасешкиMarco Polo написа:От доста време съм решил да направя лек тунинг на "Прасчо" отвътре.
Да ми дадете акъл за някой в София или близките околности, който работи с полиестерна смола, та като се върна от отпуската да мога да му оставя за няколко дни лодката и да я понапудри по мои "проекти" или по-скоро желания.

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
Ако имаш гараж и време запретвай ръкавите и сам.
-
- разбира нещата
Марко,на ул.Любляна има училище,зад него има 1 малка фирма,работят със смола и правят и лодки,може и по поръчка,но трябва да отидеш и да я потърсиш.Не си спомням точно къде беше 

Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- MITKO70
- кандидат преподавател
Любляна е близо до мен ,но незнам за такава фирма/може и да има/.На тази улица има две училища 66 и 26,което е по към Княжево.Нещо ако дадеш по точен кординат ,може да я видя.Иначе и при мен има един човек който работеше това /даже има материял при мен/,но лятото живее в с.Поцърненци.Вчера беше дошъл за изборите и идва за пенсията.mario67 написа:Марко,на ул.Любляна има училище,зад него има 1 малка фирма,работят със смола и правят и лодки,може и по поръчка,но трябва да отидеш и да я потърсиш.Не си спомням точно къде беше
Всичко може,но не всеки го можe.

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Намерих майстор на полиестер
Бях те питал преди време за лодката ти. Като гледам Прасчо обърнат , що ми се струва че тия дето ги правят в Царево са с малко по - висок борд от твойта. Аз мерих една тука и беше 50 или 55 см от дъното по средата до края на борда. Ти мерил ли си твойта.
- bradata
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Това на носа ако е изолирано става перфектна хладилна кутия! 

Скромността е качество за тези, които нямат други качества!
- krokibg
- учете се от него
Наско,тези лодки са стандартни от вън и само вътре интериора е различен.Мисля че съм виждал четири различни вида оформление на вътрешното пространство,като седалки,ниши/затворени и отворени и т.н.Размерите един ги пише 2,85х50,друг 2,95х55 а аз мисля че всеки си ги пише както му падне.Сега измерих моите два прасчовци тук и двете лодки са 2,80 х 50см.Това се мери,като се изправи лодката стъпила здраво на равно място с дъното надоло и мериш височината.Дължината се мери от върха на носа,до ръба на транеца,където се слага двигателя.Така че,тези лодки са 2,80х50 стандарт.Освен да има някакви други матрици на същите лодки 2,85х50 и 2,95х55.Не съм виждал такава сепия/така се казва модела на този вид Мичуринки/ 3 метра и т.н !!!
Марко,този модел са само 2.80х50.Други Сепий не съм виждал от този вид.Тези които са по-дългите са три,три и нещо метра и се различават с по издължен нос и вдигнат нагоре !!!
Марко,този модел са само 2.80х50.Други Сепий не съм виждал от този вид.Тези които са по-дългите са три,три и нещо метра и се различават с по издължен нос и вдигнат нагоре !!!
Последно промяна от krokibg на Вто Авг 11, 2009 9:51 am, променено общо 1 път.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Като ходих при представитела на тоя производител http://www.stakloplast.com/index.php?op ... &Itemid=59 тук във Варна той ми каза ,че малко им вдигнали бордовете на тоя модел лодки ама колко не го питах. Другия месец ще ходя на Синеморец и ще мина през Царево да ги видя. Ще намеря също и начин да я пробвам на вода ако ще я купувам. Много ми харесва тая лодка , мисля че с разни приспособления ще мога и сам да я обслужвам (да я свалям и качвам на багажника на колата ми, да я нося.. ) макар и доста трудно. Има един модел 3,45м дълъг 1,55 широк , по стабилен е ама е 80 кила , не мога да го мъкна на багажника си отгоре.
- krokibg
- учете се от него
Не бяха ли Сепия бе Марко,аз какво съм се хванал за това име
Няма значение,Лагуна 2 - нека да е така,аз сега имам две при мен,които нямат разлика от предната която имах.Може да са направили и по дълаг модел,но защо ще я правят от 2.80 на 3 метра,като тези двадесет сантиметра,изобщо няма да имат никакво влияние върху държанието на лодката на вода
Сега,тези на 2.80 са кекави и само с тунинговане от вън може да се направят стабилни на вода,че да е спокоен човек като се качи в нея.Според мен,единственото нещо което ще помогне тази кутия-балон на носа е ........когато цопнеш във водата,да остане лодката на повърхноста и да се хване човек за нея.Абе,важното е,човек да си харесва лодката,ако ще и 90% от риболова да се ползва и държи като подводница
Марко,майтап си правя ей,да не се вържеш.Става добре "Прасчо" важното е да ти върши работа и да си джиткате с Нелито из водната шир

- krokibg
- учете се от него
Така е Марко,въпроса е какво значение имат 20см удължаване,като няма да имат никакво влияние върху устоичивоста на лодката.Имаше снимка на колега с такъв модел но 3,50 дълга,с по-висок издължен нос.Това вече играе роля,защото дължината и височината на носа имат голямо значение при хода на лодката,плаваемостта и сигурноста.20 санта нямат значение но 50 - 70см са от голямо значениеMarco Polo написа:Любе, не знам за името... Предполагам калъпи има навсякъде, та всеки производител си я кръщава както му изнася.
Моята е с рязана палуба, виждал съм и с двойно дъно същите като нея. Та може и да се удължават малко калъпите - колко му е!

Айде да отивам да си бачкам по лодката че трябва да я завърша днес

- MITKO70
- кандидат преподавател
Марко ,и на моята бивша лодка вече предната и задна палуба бяха затворени и поставено по едно бидонче за разни работи.Майстора си го беше тунинговал модела ,имаго на 50и 55см.висок.Палубите бяха затворени с цел непотопяемост,но бяха пълни с парчета фибран,стериопор и заляти с пяна.Само че там винаги прониква влага/вода / и няма изсъхване ,а не е добре и за стъклопластиката.По съвет на моя комшия дето се занимаваше с лодки ги отворих ,изчистих и напълних с празни шишита от бира ,безалкохолно -0.5,1,1.5л.,затвори ги и стана същото.Даже стана малко по-лека.А,иначе като модел основното е Сепия,но се навъдиха всякакви имена 

- krokibg
- учете се от него
Чакаме снимките на Прасчо с двете му цици-анти баня

- MITKO70
- кандидат преподавател
Идеята ти е много добра,и на мен ми се въртеше нещо такова в главата на времето ,даже по цялия борд ,но вече замина.Нитовете и на мен ми направиха впечатление,но предполагам от долу поне ги е залепил със смола ,не само силикони или уплътнения.Ако е сложил и по една лента стъклоплатно и смола и върху нитовете ,по цялата дължина на балона ,ще е по-здраво и надеждно.Но,пробата ще покаже,дали има нещо проблем,само ги пази от непредвидени удари в брега и други неща.

Марко,,,не исках да пиша,защото знам,че си ядосан ,но наистина много некъдърна работа.Според мен не трябваше да си вземеш лодката,а да я оставиш да си оправят бакиите.Това за мен си е направо бъзик.Някаква гаранция имаш ли от тях,че няма да се случат тези неща,които изброяваш
Не е нормално да бичиш всичко с поп-нитове..
Нитът за мен си е чиста дупка... А ако се напоят балоните с вода?
А ако дъното на лодката пусне вода? А ако..
За мен това не шега.Като пъснеш лодката във водоема трябва да си сигурен в нея ,а не да си мислиш, ами..... ако....

Нитът за мен си е чиста дупка... А ако се напоят балоните с вода?
А ако дъното на лодката пусне вода? А ако..
За мен това не шега.Като пъснеш лодката във водоема трябва да си сигурен в нея ,а не да си мислиш, ами..... ако....

- krokibg
- учете се от него
Код за потвърждение: Избери целия код
Аз съм за бой... Платих си предварително, че му трябвали парите...
Нека ми е - ВЪТРЕ !
Ееееххх,какво ще правя сега половин бака смола и цял топ стъкломат,просто не знам