Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Риболов- СОМ на "Рапала" на р.Марица
- krokibg
- учете се от него
Там от където Благо от Хасково извади сома,сме извадили от 45 дни насам/ говоря за дни който ходя по онези места/.Започвам от по старите рибари.
1.Бай Димитър от Симеоновград 30 кг преди 20-25дни.
2.Стальо 3бр-27,28,29, мисля че имаше и един 22 кг,и този мой приятел е рекордйор по най-много извадени големи екземпляри и,и............................
3.Пожарникара 27 и още един,два а може и повече,не знам със сигорност.
4.Моя милост там по онзи район 29,3,4,7кг,Пловдив-44.150,3,4,5 кг,бента на маноле 8бр - от 2.700 до 7.500,Любимец-7 или 8 бр,вече не ги помня защото станаха много,9ти км -4 бр и т.н
Има още хора който са извадили сомове,но немога да познавам всичките,но най-важните играчи са горе споменатите хора,който не си поплюват а ловят.Благо ако не е магазина ще ходи сигорно всеки ден,но си има работа,не желая да коментирам но доколкото знам този сом му е най-големия хванат до сега.Има и още един човек който е сериозен -Ончо арменеца също от Хасково,той е от първите който тръгнаха на този вид риболов и научи доста хора как се лови сома на воблер.Малко хора си признават,дори някой не са хващали сом по реката макар че многократно са ходили да въртят воблери,и лъжат постоянно.Ходете със свидетели и никой няма да ви оспорва това което казвате.
1.Бай Димитър от Симеоновград 30 кг преди 20-25дни.
2.Стальо 3бр-27,28,29, мисля че имаше и един 22 кг,и този мой приятел е рекордйор по най-много извадени големи екземпляри и,и............................
3.Пожарникара 27 и още един,два а може и повече,не знам със сигорност.
4.Моя милост там по онзи район 29,3,4,7кг,Пловдив-44.150,3,4,5 кг,бента на маноле 8бр - от 2.700 до 7.500,Любимец-7 или 8 бр,вече не ги помня защото станаха много,9ти км -4 бр и т.н
Има още хора който са извадили сомове,но немога да познавам всичките,но най-важните играчи са горе споменатите хора,който не си поплюват а ловят.Благо ако не е магазина ще ходи сигорно всеки ден,но си има работа,не желая да коментирам но доколкото знам този сом му е най-големия хванат до сега.Има и още един човек който е сериозен -Ончо арменеца също от Хасково,той е от първите който тръгнаха на този вид риболов и научи доста хора как се лови сома на воблер.Малко хора си признават,дори някой не са хващали сом по реката макар че многократно са ходили да въртят воблери,и лъжат постоянно.Ходете със свидетели и никой няма да ви оспорва това което казвате.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- krokibg
- учете се от него
Незнам,водата ли е много студена или времето,но сома се скри и почти няма удари на по-едри екземпляри.Вчера на Любимец ми скъса и си отиде заедно със воблера.има още няколко удара на бебета и това е при мен.Има извадени един-два сома от Хасковлий,някъде към Харманли.Дано се задържи топло още една-две седмици,за да се зазимявам със някой добър екземпляр,че догодина няма да ми върви.Равносметката - три бебета,един кефал,една арамия и щука 1.100 кг ,късането не го смятам - петък,събота,неделя и понеделник,направо положението е плачевно.
- krokibg
- учете се от него
Има още няколко хубави дни и ще се възползувам от тях.Вече се превърнах в синоптик и гледам прогнозата за времето през горе-долу десет минути,да не би Минчо Празников да е решил нещо друго.
- RiverFisher
- новобранец
- krokibg
- учете се от него
И двата вида,защото рибата през определени периоди от деня,гони в по-горните слоеве на водата а през другото време стои на дъното на определени места и дебне във засада.Купи си смело от всички видове за да си ги имаш.Има моменти в който не желае да взима на воблер,затова аз си носе и наколко вида блесни и по час или два пробвам и на тях.Успех !!!
- krokibg
- учете се от него
Колеги,такава идиотщина нибях виждал!!!Днеска отидох по Марица да погоня малко кефал,щука или костури но вместо тях на щукарската рапала удари едно сомче 1.5 кг,и един кефал 500г.Не че неможе но просто на тези рапали съм хващал само щука и кефал,но никога за две години ловене на щука със тях не ми беше удрал сом /може да е малак но е сом/ Навсичкото одгоре и по това време,направо времето полудя от тези опити с атомните бомби и кво ли още не.Сомчето съм го снимал и е във моята вана,чака утре да пътува към моя язовир.Като си донеса четеца за м-картата на апарата ще ви го покажа зимния сом.Пожелавам и на вас слука .