Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Дано някога земята ни го върне!!!
Модератор: dantho.mihov
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Дано някога земята ни го върне!!!
Колеги , това е линк,които няма пряка връзка с риболова,но мисля,че поне ние сме от малцината хора,на които им пука за природата.Може много да се говори по темата,но........
http://tuleni.hit.bg/indexbg.html
- Диканаров
- кандидат преподавател
дано земята някога ни го върне.
Повече от възмутително. Готов съм да подкрепя с подпис и ЕГН петиция или апел за спиране на тези касапници. До колкото съм запознат за тези тюленови кожички има квоти и лицензии издавани на определени ловци от /Дания/Гренландия и Норвегия. За мен това не е никакъвспорт! Това е гавра подобна на английският лов на лисици със сюрия кучета. Какъв спорт е да гледаш от кон как сто кучета гонят едно животно, па било това и лисица? То няма никакъв шанс за спасение. Какъв спорт е да убиваш тюленче със сопа за да не развалиш кожата? Това обаче не е единственото варваство. Така се добиват каракулските кожички -от неродени или токущо родени агнета. Не е ли зверство избиването на изчезващи видове, само за да задоволиш егоизмът си и да притежаваш снимка или трофей от едва оцеляващ вид? Хайде да си погледнем България! Обезлесяването и унищожаването на фауната у нас през последните 16 "демократични" години не е ли причина да се обединим. Има ли сила в нашата корумпирана страна да спре тези"богопомазани" новобогаташи, позваляващи си всичко, каквото пожелаят. От убийство на кое да е животно до обезлесяване на планина. За мен няма такава. И мутрите и циганите са ненаказуеми. Можем да обменим идеи. Аз си мисля, че можем, като сродни души да създадем работна група, която да инициира промяна на сега действащи закони за опазване на природата ни. Това обаче ще изисква както загуба на свободно време, така и на средства. Трябва да привлечеми юристи , еколози, зоолози и агрономи ако няма такива между нас. Кажете какво мислите и Вие по този въпрос! Организаторите на форума, ако преценят може да отворят и отделен подфорум.
-
- научил се да хвърля
Колега, Диканаров, според мен си напълно прав и те подкрепям безкористно!!! Естествено дойде реч и за България! А тя нашата родина едва се държи вече! През така мразения комунизъм поне имаше закони или по-точно се спазваха, имаше организация и грижи за природата!!! ИАРА или както се е наричала тогава си вършеше работата, редовно се зарибяваха водоемите!!! Опадъчните материали при преработката на зърнените храни, различни фуражи и царевица също намираха приложение-използваха се за храна на вече зарибените водоеми!!! А нека сега да се огледаме!!! Около нас има само шуро-баджанащина, пумия, безхаберие и алчност!!! Колко са водоемите в България с добра популация от риба, която се поддържа?!?! А колко са случаите когато сте сигнализирали за мрежари, а след това те са ви задавали риторичния въпрос: "Ти какво си мислеше, че няма да ме предупредят ли?"! А колко процента от земите са пустеещи?!?! А колко гори бяха поголовно опожарени за да може някой да си напълни гушата с кървави пари?!?! И въобще не разбирам как можем ние българите да търпим още безобразията и подигравките на избраните от нас политици!!!
Наслука!!!
И аз те подкрепям колега с двете си ръце!!!
Също искам да изкажа възмутението си от това че изпускат язовир "Копринка" за да строят някакъв вид "колизеум" в средата на язовира, за да извадят тракийският град от дъното.Е няма да го изпуснат целия ама е достатъчно и половината и после да го отърмъчат и омрежарят и толкова с рибата:( За какво им е да го строят това чудо нека да си стои града под водата какво ще го вадят.
Ще онищожат популацията на рибата за 10-тки години напред.Ако видите язовира как е почнал да заприличва на един гьол:( ще ви стане гадно?!
Също искам да изкажа възмутението си от това че изпускат язовир "Копринка" за да строят някакъв вид "колизеум" в средата на язовира, за да извадят тракийският град от дъното.Е няма да го изпуснат целия ама е достатъчно и половината и после да го отърмъчат и омрежарят и толкова с рибата:( За какво им е да го строят това чудо нека да си стои града под водата какво ще го вадят.
Ще онищожат популацията на рибата за 10-тки години напред.Ако видите язовира как е почнал да заприличва на един гьол:( ще ви стане гадно?!
Съгласен
Аз съшто не одобрявам избиването на животни по особенно жесток начин неправомерно и само заради една едичка цел ПАРИ хиляди хора станаха милионери покраи този така наречен спорт за да задоволят приштявките на едни други милионери които дават луди пари за някаква си кожа от тиулен норка видра или там каквото и да е животно и то все от застрашени от изчезване видове ми што не земат да си поръчат кожи от плъхове не че и те не са важни за симбиозата и равновесието в приводата но пак са прекалено много ,но никои не сешта да даде 1/25 да речем от състоянието си за природен парк за отглегдане на тиоленчета и след като достигане на полова зрялост да бъдат пуснати в естественната им среда. аз сушто давам сагласието си и бих помогнал с каквото мога да се опазят гивотинските видове но просто сустоянието ми в обштеството не ми позволява да повдигна тената на ниво кадето би могло да има някакво развитие дори и в града ми а да не говорим за страната или света но ако има човек с положение което му позволява да постави вапроса кадето трябва и има нужда от 1 глас или 1 работник поне ,аз сам насрешта
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Благодаря на всички
Колеги,бях в командировка,но сега като седнах пред компютъра Вашите мнения...ми стана много приятно.Ще ви кажа защо-сигурен съм.че на много хора им пука за ставащото със природата , но някак мислим все повече ПОРАЖЕНСКИ!!! Всеки ми казва-е това няма смисъл,няма да го промениш и от този род.Всеки гледа само собстенната си къщурка и хич не го еня-само да е добре.Да,ама в най-скоро време няма почти никои да е добре.Ако не засегне нас,то ще са децата или внуците ни.Е тогава поне ще можем само на филми да показваме какво примерно е риболов ,или красива природа, но на въпроса от тяхна страна-защо вече ги няма?!-помислете какво ще отговорите.Благодаря на всички съпричастни с каузата....макар и като химера да изглежда....
"За какво да ни пука за бъдещето,след като,то е нашата сила да го променяме"
"За какво да ни пука за бъдещето,след като,то е нашата сила да го променяме"
Re: Дано някога земята ни го върне!!!
Registrirah se, za da Vi pusna tova..
http://www.thepetitionsite.com/takeacti ... 1158239381
http://www.thepetitionsite.com/takeacti ... 1158239381
Dotuk написа:Колеги , това е линк,които няма пряка връзка с риболова,но мисля,че поне ние сме от малцината хора,на които им пука за природата.Може много да се говори по темата,но........
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Г-н Иванов,въпроса бе принципен,защото по вашата логика,на мен какво ми дреме примерно за проблемите на хората от Стара Загора,като аз съм от София?!?! И обратното-все едно на тях им дреме за боклука в столицата.Исках да покажа,че хората в развитите държави имат Общество-нещо ,за което тук можем само да мечтаем.Но явно се потвърждава приказката -" прост народ,проста държава".
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Тъй , тъй , изпърво просто нема начин да се съпостави едното с другото
Извторо е хубаво да се попрегледа оригиналният сайт от където е взето туй нящо и тогаз да се коментира
В случая ако някой от двамцата беше прегледал за какво става на въпрос а не беше гледал сал картинките може би щеше да се повъздържи от допълнителните коментари
Тъй към Dotuk в случаят си противоречиш сам на себе си
Превъзнасяното от тебе Общество във развитите държави ( предполагам че в случая визираш Канада щот баш там се равива действието ) наистина го "боли кура" за тва че си чешеме пръстите по клавиатурата по простата причина че и правителство и народ подкрепят туй нящо от снимките ( да беше прочел барем разясненията на автора след картинките ако ти се незанимава да съ тормозиш с ангийсконаписаният оригинал
) !
pepeione с подолното си изказване некак .................. най - малкото нищо общо по темата
Е а иначе снимките верно изглеждат кофти !

Тъй към Dotuk в случаят си противоречиш сам на себе си

pepeione с подолното си изказване некак .................. най - малкото нищо общо по темата

Е а иначе снимките верно изглеждат кофти !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- krokibg
- учете се от него
Съгласен съм че избиването на тюлени е безобразие!!!! Но ще подкрепя Павката,по простата причина че съм бил в Канада и знам тяхното прехвалено общество,колко пари струва.Знаете ли колеги,че по тяхна статистика,75% от тях употребяват опияти и тям подобни средства.Това го написа техен журналист,който след задълбочено проечване е написал още че в тези проценти,богатите който употребяват наркотични вещества са по-големия процент защото имат финансовата възможност да си го позволят.Този журналист си имаше по онова време големи проблеми,защото беше наплюл Канада пред целия свят.Нали са демокрация,нали имат общество,не нямат нищо,защото там всички са вълци и като разберат че си емигрант ти викат да се връщаш там от където си дошъл,та нали и техните прародители са отишли там от цял свят.Това ли е обществото което ще опазва тюлените?Целия свят,всички или почти всички държави,плащат определени суми и има държави като Канада,който приемат емигранти и със тези суми получени от другите държави по света ги издържат,тя е държавата която приема най-много емигранти и респективно взима най-големия дял от тези пари.И знаете ли какво прави тяхното прехвалено общество,държи те една,две,три или повече години,работиш,плащаш си данъците и след две години ти казвот че неможеш да останеш там.След което приемат други емигранти и по същия начин постъпват и със тях.Собственниците на канада или по-точно едно от племената притежатели на Канадската територия е племето ОКА,който си искаха по онова време от държавата да им върне територийте продадени им за 100 г и даже водиха истинска война за това със така нареченото общество,което спасява тюлените.Найстина,там е по добре да си животно,защото ако си човек може да умреш от глад ,но ако си животно,ще се грижат за теб като за принц и нищо няма да ти липсва.Всички животни са по-важни от хората-това е най- голямата глупост която правят тези прехвалени общества..Хайде разровете се и потърсете повечко информация.Това го четох лично през 2000 година,малко преди да се върна от там.
Колко фирми имат лиценз за ловуване.Знаете ли че при тях лицензийте също се дават на наши и ваши.Знаете ли че тяхните най-богати фамилий са окупирали и правителство и парламент и си раздават всичко апетитно само на големи фирми близки до правителството.Мога да ви изброявам неща, от който ще ви се завие свят.Неща който просто няма да ви се вярват но са факт.Дайте да говорим само за България и за нашата красива природа,какво да направим и да помислим кой е аджеба виновен за това състояние.На Канада не и пука за нас и за нищо наше,така че затова подкрепям Павката.Всичко друго ,спасяване на тюлени,катерици,котки ит.н си е пълна глупост,защото и след още 100 години,този проблем пак ще го има,ако до тогава остане още нещо за убиване.Те имат огромни флотилий,който постоянно ловуват тюлени,китове,моржове и всичко забранено и никой не е във състояние да ги спре.Това е истината,независимо от това дали на някой ще му хареса или не.Нашите кучета са по-голям проблем защото ние сме малка и бедна страна за момента всички надигат вой колко сме безсърдечни Българите,убийци на животни и т.н.Само ще ви напомня че 300 000 гласа не са целия свят и този процент в световен мащаб съпоставен върху българската реалност е просто нищожен ако трябва да бъда по конкретен,все едно че от цяла българия са гласували едно малко село със 500 жители.оставете петицийте и тюлените защото този проблем е НЕРАЗРЕШИМ.
ИМАЛО ГО Е,ИМАГО И ЩЕ ГО ИМА И СЛЕД НАС.
Колко фирми имат лиценз за ловуване.Знаете ли че при тях лицензийте също се дават на наши и ваши.Знаете ли че тяхните най-богати фамилий са окупирали и правителство и парламент и си раздават всичко апетитно само на големи фирми близки до правителството.Мога да ви изброявам неща, от който ще ви се завие свят.Неща който просто няма да ви се вярват но са факт.Дайте да говорим само за България и за нашата красива природа,какво да направим и да помислим кой е аджеба виновен за това състояние.На Канада не и пука за нас и за нищо наше,така че затова подкрепям Павката.Всичко друго ,спасяване на тюлени,катерици,котки ит.н си е пълна глупост,защото и след още 100 години,този проблем пак ще го има,ако до тогава остане още нещо за убиване.Те имат огромни флотилий,който постоянно ловуват тюлени,китове,моржове и всичко забранено и никой не е във състояние да ги спре.Това е истината,независимо от това дали на някой ще му хареса или не.Нашите кучета са по-голям проблем защото ние сме малка и бедна страна за момента всички надигат вой колко сме безсърдечни Българите,убийци на животни и т.н.Само ще ви напомня че 300 000 гласа не са целия свят и този процент в световен мащаб съпоставен върху българската реалност е просто нищожен ако трябва да бъда по конкретен,все едно че от цяла българия са гласували едно малко село със 500 жители.оставете петицийте и тюлените защото този проблем е НЕРАЗРЕШИМ.
ИМАЛО ГО Е,ИМАГО И ЩЕ ГО ИМА И СЛЕД НАС.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!