САФРИД - 2009г

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: САФРИД - 2009г

Мнение от КИРО »

patter написа:Брех Киро, какво правиш на тоз надуваем дюшек ?
Аеробика :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

сега се прибирам от НОЙ пълно капо :cry: :cry: :cry:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
scratch
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от scratch »

Mi7chell написа:На валнолома го има нощем на ластик,хич не му разбирам на тоя риболов,единия дръша сопата,другия мята камъни...
днес един човек ловеше така на вълнолома и ми разясни как става номера.
харесваш си някакъв камък - такъв, че да може да го метнеш колкото може по-навътре. Камъка се опасва с някакъв конец - предполагам с канап става, така че да не може да се изхлузи. Към камъка се закача ластик - 5-8м. В горния край ластика се закача за основното.
След това трябва да има някой да държи въдицата, докато си хвърляш камъка. Мята се и като се намести на дъното се издърпва с макарата, за да се разпъне ластика.
Следва закачането на чепарето - то стои между ластика и основното, като от двата края се хваща с вирбели. Много трябва да се внимава при откачането на ластика от основното, за да се закачи чепарето да не се изпусне ластика, щото заминава при камъка в морето :) С това монтажа е готов.
Като се отпусне бигела на макарата, чепарето излита към морето /ластика е разпънат и в долния си край е хванат за камък/. Така си сядаш на столчето и си клатиш въдицата. Като усетиш, че нещо се е закчило, прибираш с макарата, откачаш рибите и си го пускаш обратно във водата. Няма постоянно замятане и прибиране с макарата.
Отстрани изглеждаше много лесно и ефективно, но как е в дейстивителност не знам :)
Самото чепаре на човека беше само перушина и куки. 15 куки през 30 см. Каза, че като има пасаж слага и по 20 и 30 куки чепарета.
Като се приключи с риболова - вади се чепарето и се откача, а камъка се пробва да се изтегли директно с ластика на ръка. Ако излезе - излезе. Ако не - прежалваш ластика и така :)
За ластици каза, че се продавали по риболовните магазини, но били дебели. Той си разплита от някакви ластични въжета, по-тънки били. И така. Някой, ако има нещо да добави или да разясни, ще е добре да напише :drinkers:
str.hadjiev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от str.hadjiev »

КИРО написа:Една проверка дали ми работят чепаретата.
Това е N 6 с перушина юрдек и две черни с малко ламе
Изображение

Изображение
Къде ги проверяваш :?:
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

str.hadjiev написа:[
Къде ги проверяваш :?:
На Болата.
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

scratch написа:
днес един човек ловеше така на вълнолома и ми разясни как става номера.
харесваш си някакъв камък - такъв, че да може да го метнеш колкото може по-навътре. Камъка се опасва с някакъв конец - предполагам с канап става, така че да не може да се изхлузи. Към камъка се закача ластик - 5-8м.
някой, ако има нещо да добави или да разясни, ще е добре да напише :drinkers:
Спамя ама да добавя. Между камъкът и ластика се слага пружинка/ слага се по специален начин/ и така при вадене спасяваш в 90% от случаите ластика. :D
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от runner »

scratch, мисля че се сещам за кого говориш. Много отзивчив колега - умира да обясни всичко с подробности. Засякохме се веднъж, когато вече свивах знамената - той тогава идваше, обаче нямах време да остана да го видя това. Но ми обясни абсолютно същото. Обаче ще е най-добре да имаш късмет да се засечете заедно и тогава ще ти покаже всичко. Хвала вам колеги, дето не си криете чалъмите!!!
Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
pandizaaa_kv
новобранец
новобранец

Мнение от pandizaaa_kv »

КИРО написа:
BorisK написа:приятел,ще ти направят забележка,че пишеш на латиница!
Не позна,направо му трия мнението.
Един път има забележка.
САЖЕЛЯВАМ , но нали знаете ние младите все барзаме и искаме всичко да стане отведнаж извинявам се
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Всички говорите за ластик разбираемо е и техниката е ясна дори може да подскажа че може да се използва олово 2x120г.като се замята с друга пръчка и ластика отива много по далече :wink: но РИБА има ли никои не казвате
ако някой го интересува начина да пита
Изображение
mirodd
новобранец
новобранец

Мнение от mirodd »

Извинявайте за глупавия въпрос, но къде е това Болата???
Аватар
valiooooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от valiooooo »

mirodd написа:Извинявайте за глупавия въпрос, но къде е това Болата???
http://images.google.bg/imgres?imgurl=h ... X%26um%3D1
Изображение

"Когато говорите,думите ви трябва да бъдат по-полезни от мълчанието" -- Фулър
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

:( :( :( и днес отново е капо положението със САФРИДИТЕ на НОЙ :cry:
Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

dobria1 написа:Всички говорите за ластик разбираемо е и техниката е ясна дори може да подскажа че може да се използва олово 2x120г.като се замята с друга пръчка и ластика отива много по далече :wink: но РИБА има ли никои не казвате
Аз съм практикувал ластик и мисля,че твойто не става,освен ако не си измислил нещо ново.Тоест ,като заметнеш с друга пръчка оловото,как ще го откачиш? :lol:
А сега де? :roll:
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Моряка написа:
dobria1 написа:Всички говорите за ластик разбираемо е и техниката е ясна дори може да подскажа че може да се използва олово 2x120г.като се замята с друга пръчка и ластика отива много по далече :wink: но РИБА има ли никои не казвате
Аз съм практикувал ластик и мисля,че твойто не става,освен ако не си измислил нещо ново.Тоест ,като заметнеш с друга пръчка оловото,как ще го откачиш? :lol:[/quote

винаги има нещо ново и го има в магазините и то много PVA-конец сега схващаш ли идеята
маи искарах някоя биричка макар че се поиздадох за тези които разбират :wink: :wink: :wink:
Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Естествено ,че РVA става(съгласен за бирата),но не става за ластик.Ластика е за нощен риболов до брега.Пресметнато е ,че 8 метра и добър хвърляч е идеалното .Ластика,бял от гащи,да може да хванеш и дъното(рядко вечер,но става)С олово и друга пръчка колко метра си хвърлял и колко ластик?Тоест мисля,че не си пробвал. :lol: Някъде в големи подробности обясних как става,Любака ще се сети!
А сега де? :roll:
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”