Яз. Копринка

Модератори: bobopeli, sapuna

ribata.92
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Яз. Копринка

Мнение от ribata.92 »

Предварително се извинявам,че няма снимков материал,но фотоапарата не е у мен,а пък телефона ми не снима достатъчно качествено.

Риболова се проведе от четвъртък вечер до днес към обяд.Естествено поради лошите метереологични условия се бяхме подсигурили и не се спа на язовира,какъвто беше първоначалния ми план,а в едни бунгала до него.Язовира не го познавам - за пръв път отивам там.Водата е доста спаднала.Язовира е може би на 50-55% от максималното си ниво.Лошото е,че продължава да спада.За тези горе-долу 48 часа,които бяхме там с родителите ми е спаднал може би над 2 метра :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: .
Риболова беше най-вече с идея да си пробвам новия шаранджийски прът Konger Carbomaxx .Макарата от същата серия - Carbomaxx Iron carp.
В четвъртък вечерта обилно захранване,както си му е реда.Имаше много силен вятър.Вълните бяха може би по над 25-30 см.Времето се влоши - риба не даде и айде в бунгалото.Вечерта салатката,някой и ракийката - както си му е реда и по леглата.
В петък станахме рано - рано.В 5:30 - 6:00 бяхме на язовира откъм тъй наречения Копрински ръкав.Исках да пробвам новата въдица малко на спининг.Хвърлих 3-4 пъти и последва удар - маломерно костурче,което естествено върнах.Това ме обнадежни,тъй като хищника явно атакуваше.След още 6-7 минути последва нов удар - костур около 300 гр.Тази риба е единствената,която запазих,поради простата причина,че исках да опитам дали става за ядене рибата от язовира.
След тези извадени 2 костура за около 10-на минутнки бях много обнадежден.След още 15-20 минутки горе-долу удар и последва сулка около 35 см.След нея още 2-3 такива бързи,но с още по-малки размери.Рибите са върнати обратно.Бяхме застанали в самото начало на ръкава откъм курбан дере(така му викат там).Реших да взема въдицата и да мръдна малко по-навътре към ръкава.Имах още слука.Аз още 2 такива сулки и едно костурче,след мен и баща ми.Върнахме си ги обртано.
След това се върнах обратно на първоначалното си място и ударих още 2-3 такива сулки,като междувременно майка ми извади един приличен костур.Всичко в живарника и накрая само най-големия взех.
Към 10-11 спря да кълве и отидохме до Казанлък да разгледаме историяческия музей и грообницата,защото не сме ходили.И след обед към 18:00 с нови сили отново на язовира.Но точно на отсрещния край на бъбрека.Дълбоко,стръмно - изобщо доста добро място за хищник.На тази същата прословута блесна(купена за 2 лв от магазина),явно най-обикновенна блесничка,извадихме след оебд с баща ми 3 костура.Като имаше и откачане на една доста по-сериозна риба.В същото време на дъно на царевица излезе много добра каракуда - около 700 грама.
Днес сутринта пак рано-рано бях на язовира.Отново на Копринския ръкав.Хванах общо 4 костура от 6:20 до 6:40.Двата доста мънички,другите два акто вчерашния - около 250-300 грама.Имах и откачване също на доста по-голяма риба.Баща ми извади и той една сулка и един карабалък.А майка ми чакаша да излезе нещо на плувка или дъно,но така и не и се усмихна късмета.Освен един дребен костур.
Това е откъм риболова.Беше изпъстрено с красиви моменти и гледки към язовира.

Само да отбележа,че 90% от хората ловяха само на дъно и така като гледам никой не беше хвърлил живарника.Доста се учудих,че хищника атакува при това падане на язовира.Но сефтосах добре новия такъм.

Засега толкоз :lol: :lol: :lol: ,пък другата седмциа ще се разходим евентуално до Марица при Поповица за хищник на спининг и шаран на дъно.Та ако някой колега може да даде информация за там...
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Re: Яз. Копринка

Мнение от Бат Стан »

Поздрави за излета. На Копринка паздането на нивото не влияе толкова много на кълването, поне такива са впечатленията ми. Иначе има хубави костури, както сам си забелязал.
Пинко

Мнение от Пинко »

има и хубави костури.....но тези по един пръст са много повече-иначе съм учуден от активноста на сулката...и то през деня :shock:
ribata.92
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribata.92 »

За съжаление забелязвам,че кипи нощен живот по язовира.Аз ги пускам тези сулки,а след минават с мрежите и прибират всичко.Поне така ми изглежда.Дано се задържи тази популация на бялата риба.Явно има изгледи след 2-3 години да има стабилно количество бели риби над 2-3 кг.
Пинко

Мнение от Пинко »

то и сега има доста бели риби по 2-3 кила....за съжаление рядко кълват през деня-а вечер бракониерите им разказват играта с мрежи :evil:
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

ribata.92 написа:Язовира е може би на 50-55% от максималното си ниво.Лошото е,че продължава да спада.За тези горе-долу 48 часа,които бяхме там с родителите ми е спаднал може би над 2 метра
Нормално колега за този язовир по това време на годината ,но рибата е свикнала с този пад на водата.Така е и с Жребчево ,поливат сега цяла Южна България :wink: А ,за бракониерите нощем ,се чува по все повече язовири,май чакат смяната тези от ИАРА и не си дават зор. :evil: Същата работа и на яз.Искър,за две седмици никаква проверка ,а не беше така преди.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
ribata.92
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribata.92 »

Чух,че ИАРА или не знам кой е сключил договор с някакъв чех.Взел големи масиви с насаждения и му ги поливат с язовира,та затова го точат толкова.Така и така го зитачат барем да вземат да направят плана за Севтополис,който мислеха да правят.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Те си го точат така всяка година,два канала се пълнят и поливат чак до Ямбол и надолу.А, за Севтополис ще трябва бая източване,но скоро няма да стане . :wink: :D
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
bobir
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bobir »

Пинко написа:то и сега има доста бели риби по 2-3 кила....за съжаление рядко кълват през деня-а вечер бракониерите им разказват играта с мрежи :evil:
Така е колега поне съм бил свидетел на това!Добре че се обадих на ИАРА та дойдоха и ги хванаха! А тея дето пускат мрежите са от самото село КОПРИНКА! Даже познаваха единия риболовен бил им КОМШИЯ да им го Наб...я!!
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
Пинко

Мнение от Пинко »

вярно е че има хора от Копринка които пускат мрежи-но по страшни са тези които имат вили в местноста "голяма гюрля"-особено през време на забраната мрежите им не излизат от водата....а най лошото е че рибата се размножава в симитлерския ръкав понеже е плитък и се стопля по бързо-а те като го преградят с мрежите и рибата тръгне да се пръска из язовира познайте какво става :x
zurnacia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zurnacia »

ribata.92 написа:Баща ми извади и той една сулка и един карабалък.
а на какво викате карабалък, бе колега? познато ми звучи ама... а иначе браво! и на мен ми е много мерак да се пробвам на спининг в родната България, но досега само няколко маломерни костурета... трябва на някой хубав язовир- по-големичък явно. На Челопечене тъпите бракониери всичко са опоскали ми се струва! иначе и там има чат-пат добра риба. поздрави!
ribata.92
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribata.92 »

Карабалъка е клен,само че перките са му чисто черни.Това му е разликата.От там идва кара....
zurnacia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zurnacia »

ribata.92 написа:Карабалъка е клен,само че перките са му чисто черни.Това му е разликата.От там идва кара....
Ясно :) мерси много! и наслука и за напред. а вие от София ли сте м-у другото?
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”