Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Тежест за балансиране на три под
Модератор: sapuna
- GRASSCARPHUNTER
- новобранец
Тежест за балансиране на три под
Здрвейте колеги ! Направо по темата : имам JRC Euro Pod / С ТРИ КРАКА / и искам да му поставя балансираща тежест . Знам, че някои колеги поставят различни балансиращи тежести, като кофи с накисната царевица ,бутилки с вода и пр., за да балансират трипод стойките си . Аз поставих своеобразна ''ЗАДАЧА '' на баща ми ,да ми направи балансираща тежест ,която да ползвам в България . Проблема е в това ,че трипода е при мен в САЩ , а баща ми тябва да изработи ТЕЖЕСТТА в БГ ,по моите обяснения . Идеята ми е за : ЖЕЛЯЗО С ЦИЛИНДРИЧНА ФОРМА С МОНТИРАНА ХАЛКА НА НЕГО ЗА ЗАКАЧАНЕ НА КУКАТА /под краката /НА ТРИ ПОДА . Въпроси към всички : Има ли някой колега ,който е изработил подобно нещо ? Колко килограма според вас трябва да бъде оптималната тежест ,за да не претовари трипода-2 кг ,3 кг или повече ? Добра идея ли е да се направи късо рамо ,което да може с единия си край да се закача за тежестта , а с другия - за куката на трипода с цел да се свали тежестта по-ниско ,към земята за по-добър баланс ? Задавайте въпроси ,да направим дискусия ! Благодаря на всички включили се! P.S. Пуснах пост и в друг раздел,за което се извинявам .Но мисля ,че тук е правилният раздел .Ако модераторит преценят,че не е правилно ,моля да анулират другия пост . Пожелавам късмет и пспехи на всички колеги !
ЖОРО /Denver ,Colorado,USA /

Ако искаш да си щастлив 6 месеца -купи си нова кола ,ако искаш да си щастлив 1 година-ожени се ,ако искаш да си щастлив 1 и 6 месеца-намери си любовница...,А АКО ИСКАШ ДА СИ ЩАСТЛИВ ЦЯЛ ЖИВОТ -СТАНИ РИБАР !
-
- и господ не е толокова добър
Re: ТЕЖЕСТ ЗА БАЛАНСИРАНЕ НА ТРИ ПОД
Използвам ластик с куки.За стягане на багажници. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: ТЕЖЕСТ ЗА БАЛАНСИРАНЕ НА ТРИ ПОД
Аз същоsnegk написа:Използвам ластик с куки.За стягане на багажници.

- GRASSCARPHUNTER
- новобранец
Re: Тежест за балансиране на три под
Благодаря на Илия и Асен за включването ! Ако имате възможност пратете някоя снимка ,за да стане ясно за мен ,пък и за други колеги как точно използвате ластици за укрепване на трипода ! Успех и много късмет на всички колеги !
Жоро /Denver ,USA /

Ако искаш да си щастлив 6 месеца -купи си нова кола ,ако искаш да си щастлив 1 година-ожени се ,ако искаш да си щастлив 1 и 6 месеца-намери си любовница...,А АКО ИСКАШ ДА СИ ЩАСТЛИВ ЦЯЛ ЖИВОТ -СТАНИ РИБАР !
- nikikati
- ще става разбирач
Айде снимката от мен.

Шаранът не ти гледа такъмите!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
- GRASSCARPHUNTER
- новобранец
Благодаря на колегата Ники за снимката ! Вече ми е ясно ,че варианта - ТЕЖЕСТ ЗА УКРЕПВАНЕ става второстепеннен , т.е може и да я имаш ,но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да имаш ластик ,когато ползваш трипод,защото това е оптималния вариант при неравен терен . В повечето случаи ,риболова е на такъв терен ,рядко се случва на '' РАВНА ПОЛЯНА " . При неравен терен " тежестта " посто няма да " работи " ,защото ще бъде наклонена настрани .Това става ясно от снимката на колегата НИКИ ,ако си представим ,че вместо ластик на същата снимка има '' ТЕЖЕСТ '' . Благодаря още веднъж НИКИ ,снимката ти веднага ми " показа " възможния недостатък на тежестта . Желая успехи и много късмет на всички колеги !
-
- разбира нещата
Става и с кофа от латекс,носиш я празна и я пълниш с вода-Работи безотказноGRASSCARPHUNTER написа:Благодаря на колегата Ники за снимката ! Вече ми е ясно ,че варианта - ТЕЖЕСТ ЗА УКРЕПВАНЕ става второстепеннен , т.е може и да я имаш ,но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да имаш ластик ,когато ползваш трипод,защото това е оптималния вариант при неравен терен . В повечето случаи ,риболова е на такъв терен ,рядко се случва на '' РАВНА ПОЛЯНА " . При неравен терен " тежестта " посто няма да " работи " ,защото ще бъде наклонена настрани .Това става ясно от снимката на колегата НИКИ ,ако си представим ,че вместо ластик на същата снимка има '' ТЕЖЕСТ '' . Благодаря още веднъж НИКИ ,снимката ти веднага ми " показа " възможния недостатък на тежестта . Желая успехи и много късмет на всички колеги !