Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Твърдо не като ,че ли,но наистина много лесно се къса на възел.Ако говориш за сигнално жълтото.Фори написа:Точно такова влакно ползвах за спининг преди време и ми направи впечатление че е много твърдо и ужасно лесно се къса на възли. Може и да съм попаднал на кофти бройка, но проверете все пак.
Зарганолог
Точно за него говоря.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Колеги,имам информация,че на борсата /до ж.п. гарата/ са заредили бомбарди с цена 1,04лв./писал съм вече за тях/. Мераклиите могат да се пробват.
Успех!
Успех!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
-
- новобранец
- Обратна връзка:
борсата се разбира магазина "Земя на рози) или както там се казва или?чуруликпенчо написа:Колеги,имам информация,че на борсата /до ж.п. гарата/ са заредили бомбарди с цена 1,04лв./писал съм вече за тях/. Мераклиите могат да се пробват.
Успех!
и хубави ли са тези бомбарди. понеже аз ги видях, но то не пиша на тях даже колко грама са, потъващи или какви са. и бяха по 10 броя май минимум
-
- научил се да хвърля
Аз само с такива цикля, неприятното е че им се чупят тръбичките и още както са нови на половината от пакета са разлепени.Не летят много добре но на мен ми харесват понеже са бавнопотъващи. Ползвам 25г. но мисля да тествам и 30г.satir написа:
борсата се разбира магазина "Земя на рози) или както там се казва или?
и хубави ли са тези бомбарди. понеже аз ги видях, но то не пиша на тях даже колко грама са, потъващи или какви са. и бяха по 10 броя май минимум
Стават. Пакета от 10бр - 230г. Върви на педя под повърхността, както и да я водиш - незаменима при вечерния бриз. На мен ми идват малко леки и съжалявам че ни си взех и от по-големите (миналата пролет имаше и по-големи).
Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Сега опаковката била от 5 броя. Информацията е от касиерката,така че трябва да е истина. Пък може и партия да се направи от няколко колеги...... к'во ли им се плаща?!?!?!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
-
- новобранец
- Обратна връзка:
чуруликпенчо написа:Сега опаковката била от 5 броя. Информацията е от касиерката,така че трябва да е истина. Пък може и партия да се направи от няколко колеги...... к'во ли им се плаща?!?!?!
а дали няма 30-тина грамови ??
-
- научил се да хвърля
Днес минах оттам и нямаше 30г.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
преди няколко дни ми се счупи най-горния водач в резулат на което влакното от половината шпула ми беше надрано. Изгубих още 3 бомбарди и понеже ми писна вече, реших да направя като някои други колеги. Днес навих влакно 0.16 и отпред му вързах 8 метра плетеняк 0.10 за шок-лидер, като с това работата заспа
Днес го тествах и останах много доволен. Нарочно се мъчих да замятам като все едно овчар да гони овцете с гегата и нямаше проблеми
Като е по-добро времето ще видя дали ми се е увеличила дистанцията с това 0.16 - преди бях с 0.20 и 0.18.
За възел между двете влакна използвах това:

water knot /воден възел/
много е лесен за правене. Намотките са 4-5 броя. Издръжливостта е 65-70%. Затяга се плавно и равномерно. Колкото по-стегнат, толкова по-добре. Само внимавайте от напъване да не скъсате монофила, особено, ако е по-тънък

За възел между двете влакна използвах това:

water knot /воден възел/
много е лесен за правене. Намотките са 4-5 броя. Издръжливостта е 65-70%. Затяга се плавно и равномерно. Колкото по-стегнат, толкова по-добре. Само внимавайте от напъване да не скъсате монофила, особено, ако е по-тънък

Не зная как им стигат 5бр бомбарди на един сезончуруликпенчо написа:Сега опаковката била от 5 броя.

Ами гледай сега, и аз се нахаплярих с пакет от 10бр. преди две години, щото губех по 4-6бр на излет. Обаче заедно с това сложих и плетено 0,12мм Беркли Файерлайн на шпулата, и от две години НЯМАМ загубена бомбарда, пък си мяткам често, не се ослушвам при възможност. Обаче по-готините кефалови много често ги губя. Сега съм решил да пробвам един номер за тях, обаче то още не се хранят и не знам ще мине ли. Но от плетеното не се отказвам - при зарганите няма проблем, устата е много здрава. Защото при този начин на ловене, обект на моето внимание е преди всичко зарганата. Пък удара им с плетено е ......
не се обяснява, трябва да го преживееш!

Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
-
- разбира нещата
0,12мм Беркли Файерлайн на шпулата, и от две години НЯМАМ загубена бомбарда
Водачите,водачите как са?? щото съм чувал че ги прерязва

Водачите,водачите как са?? щото съм чувал че ги прерязва

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Зависи от плетеняка,дали е плосък, или с кръгъл диаметър.По старите модели с плосък диаметър в плетката имат железни нишки,което обяснява триенето на водачите.tolio_pm написа:0,12мм Беркли Файерлайн на шпулата, и от две години НЯМАМ загубена бомбарда
Водачите,водачите как са?? щото съм чувал че ги прерязва![]()
Зарганолог