Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

корда или плетено влакно
Модератор: sapuna
Re: корда или плетено влакно
Колега за река не ти е дебело даже хич влакното, според мен на дънна въдица няма смисъл от плетено, ще ти събира много боклуци и ще имаш много скъсани джуки.Плетено евентуално за повода. Наздраве
и много шарани 

-
- научил се да хвърля
ОК,благодаря.А някой може ли да ми препоръча плетено за поводи ,някое изпробвано и да се държи добре във водата(главно за река).
- asenfisherman
- ще става разбирач
Quicksilver gold на Kryston,перфектно е за река и се е доказало многократно!
Това нали е шок лидер ? Mantis Dark може да ползваш ако става въпрос за повод на Kryston подходящ за река.asenfisherman написа:Quicksilver gold на Kryston,перфектно е за река и се е доказало многократно!
-
- научил се да хвърля
Благодаря ви много , само ако може да ми дадете цената и метража на двете влакна.

- carpsliven2
- сериозен играч
после да не искаш и да ти покажем как се навива на шпулите? 

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Какво ще кажете за това влакно 0.40. Ще ловя основно шарани около десятката.
http://shop.fishing-mania.com/viewline_ ... =view#comm
http://shop.fishing-mania.com/viewline_ ... =view#comm
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ще кажа само,че с тези тестове,метражи и цени си е откровен боклук!
-
- вече хвърля и на тежко
Пич щом за дънна въдица няма смисъл от плетено валкно на плувката ли ще си го сложиш.Според мен за река няма смисъл от плетено влакно.По добре по дебело моножилно...shtilio написа:Колега за река не ти е дебело даже хич влакното, според мен на дънна въдица няма смисъл от плетено, ще ти събира много боклуци и ще имаш много скъсани джуки.Плетено евентуално за повода. Наздравеи много шарани
Пич щом за дънна въдица няма смисъл от плетено валкно на плувката ли ще си го сложиш.
На този въпрос , отговора ми е на спининга

А по този съм го казал същото в поста си, макар и не в прав текстСпоред мен за река няма смисъл от плетено влакно.По добре по дебело моножилно...

http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=37
карп експерт карбон - това е влакното ,колега
За река - 0.40.
карп експерт карбон - това е влакното ,колега

Go Fishing...
-
- научил се да хвърля
Аз съм със същото влакно само че 0.35 и найстина е много добро.
По мое "скромно" мнение:
За риболов - ползвай моно 12-15 lb, т.е. 0.33.-0.37 Daiwa Infinity, Sensor /добро и евтино/, Sufix Xcelon - тези ги има на нашия пазар и са добри. Има и други, но като ги повъртя малко - тогава ще мога да кажа нещо и за тях.
Ако търсиш далечно замятане - сложи си 12-15 м лидер 25-30 lb. Ако търсиш и невидимост, използвай лидер от флуорокарбон.
Навий си плетеняка на макарата /шпулата/ с която изследваш дъното и мериш дълбочината. Там му е мястото.
Що се отнася до самия повод - моно /флуорокарбон/ или комби /Kryston Mantis за мен е без конкуренция, но Sufix също имат добри продукти, а и са доста по-евтини/.
За риболов - ползвай моно 12-15 lb, т.е. 0.33.-0.37 Daiwa Infinity, Sensor /добро и евтино/, Sufix Xcelon - тези ги има на нашия пазар и са добри. Има и други, но като ги повъртя малко - тогава ще мога да кажа нещо и за тях.
Ако търсиш далечно замятане - сложи си 12-15 м лидер 25-30 lb. Ако търсиш и невидимост, използвай лидер от флуорокарбон.
Навий си плетеняка на макарата /шпулата/ с която изследваш дъното и мериш дълбочината. Там му е мястото.
Що се отнася до самия повод - моно /флуорокарбон/ или комби /Kryston Mantis за мен е без конкуренция, но Sufix също имат добри продукти, а и са доста по-евтини/.
-
- вече хвърля и на тежко
за поводи ако искаш да нямашгрижи но е малко скъпо земаш на "sufix"хамелеона със силиконовото покритие и нямаш проблеми а за цената варира от 15 до 20 лв за 20 мтivailu1992 написа:ОК,благодаря.А някой може ли да ми препоръча плетено за поводи ,някое изпробвано и да се държи добре във водата(главно за река).