Блесни за распер???

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Блесни за распер???

Мнение от Ivak »

Моля колегите който са ловили распер на блесна да ми препоръчат няколко вида или тези който са имали най-много успехи,

ще помоля без предположения защото тази събота измятах 15-тина вида и хванах само два малки распера, просто ми е непосилно да си купя 10-20 блесни наведнъж.
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Блесни за распер???

Мнение от Росен »

Ivak написа:...защото тази събота измятах 15-тина вида и хванах само два малки распера.
Съвсем нормално е за сезона, не само при теб е така и не е от блесните. Иначе си вземи "Mosca" - 2 и 3 - при Сунай има голям избор на Моските - удачни са и не са много скъпи.
Тази сутрин аз бях с мухарката, Green Bug-а със спининга - аз имам две-три атаки на стримера от дребните, той е с един малък. И с другите колеги е подобно положението - епизодични по-свястни распери. Така, че "повредата не е в твоя телевизор".

Поздрави!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Мерси за отговора,
може и да не е в мен грешката , но големите распери се мятаха на 2-3 метра до брега и съм сигурен че съм прекарал блесните поне 10-тина пъти пред тях но не подгониха даже.
Иначе единия го хванах на моска 2 longet с червени точки, другия на бронзова мепс аглия 1 и двата не по големи от 25 см.
Аватар
koragroup
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от koragroup »

Аз на тая същата скоро хванах Распер към кило, така че си на прав път. А знам, че скоро на подобна само че тройка са извадили на Сандрово Распер къде 6 (шест) кила :shock:
Според мен причината за слабата активност е в изобилието от храна...
Затова момента да гепаш трофей е или в началото на храненето или точно когато облеса се отдръпва от брега...
Брех какъв съм философ.....
Бързите риби, изяждат бавните риби.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

пернах един распер към кило на моската, и още няколко по малки и успоредно с тях само че по близо да брега хванах и две малки щуки.

явно това е блесната но трудно зацепва листото ако има някакав аналог на реномирана марка кажете за да я взема от софия в русе на намерих.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ми реномираната марка си е баш Моска Италиано , иначе имитации и при Байрон и при Мапсо а да неговориме при други що стаааа :lol: Иначе кат тръгнеш да водиш Моската правиш едно отсечено движение с върха на пръта и от там натам немаш ядове :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Иво нема да се косиш!!! аз преди две седмици 4 часа метках на тунджата в един вир и не барна нито веднъж. а какви чудовища гонеха около мен, почти в краката ми... през 5 мин. пръскаха дребосъка
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Кърцата написа:Иво нема да се косиш!!! аз преди две седмици 4 часа метках на тунджата в един вир и не барна нито веднъж. а какви чудовища гонеха около мен, почти в краката ми... през 5 мин. пръскаха дребосъка
А пробва ли с некое воблерче-тия дни мои приятели имат няколко разпера на Марица, и то с правени от тех воблери.
Я елате рибенца при батко...
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

пробвах с целия наличен арсенал. и блесни и воблери, и малки и големи, и самоделки и купешки, даже по едно време и на булдо от отаяние. и точно тогава га се показа един гръб точно до булдото... беше над педя широк. разтрепериха ми се краката и се почна пак наново с всички налични железа и дървении... ама нъцки. единствената риба за деня беше едно уклеиче на булдото. но за сметка на това изкарах килограмов разспер на торен , на влашка плувка. побъркана риба...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Кърцата написа:пробвах с целия наличен арсенал. и блесни и воблери, и малки и големи, и самоделки и купешки, даже по едно време и на булдо от отаяние. и точно тогава га се показа един гръб точно до булдото... беше над педя широк. разтрепериха ми се краката и се почна пак наново с всички налични железа и дървении... ама нъцки. единствената риба за деня беше едно уклеиче на булдото. но за сметка на това изкарах килограмов разспер на торен , на влашка плувка. побъркана риба...
Ей тва разпера си е голяма гад-спокойно човек мое да получи сърцебиене и да фърли топката кат ги гледа как си се мятат около теб.Тез същите твои неволи съм ги имал по Марица-то не беше фърляне и чудо ,смени на примамки .. ма накрая -нъцки.Кат не зема ако щеш в земята се заври -туй то... :evil:
Я елате рибенца при батко...
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Това с рязкото дръпване на пръта е ясно, но проблема е че трябва да се води бързо за да вибрира като хората.

А иначе това распера съм съгласен че е най-гадната риба.

Миналата седмица си мятах от един зъбер на воблер за бяла риба, понкое време сменям с една рапала 2-3 замятания и рещих да видя как стой във водата, воблера се плацикаше пред краката ми и отдолу се стрелна распер поне 3-4 кг и го захапа
ама аз направо се усрах и не можах да реагирам и си замина поживо поздраво, още ми е в главата устата дето я отвори.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

До сега съм хващал распери само на кастмастери и правена клатушка от лъжичка.
Аватар
milen_bg
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от milen_bg »

ето един мои распер и е на Ю-зури воблер

http://img204.imageshack.us/my.php?image=rasperjx8.jpg
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

Два часа привечер по Дунава - няколко распера около 40-те см - половин кило, една малка щука с подобни размери и един добър распер изтърван - обърна ми тройката на воблера диването, един хванат - 60 см - 2.3 кг - малко дебеличък - за това тегло трябва да е по-издължен:

Изображение

Изображение

Поздрави!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Е това е майсторлък, бравос.

Воблера cultiva на Owner ли е?

ОФФ
Щуките на хижа приста си харесаха оранжев с черен гръб плуващ на Ugly duckling и имаше удар на всеки 3-4 замятания :shock: това преди две седмици.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”