Яз. Пясъчник - 13.08.09

Модератори: bobopeli, sapuna

esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Яз. Пясъчник - 13.08.09

Мнение от esox_hunter »

Малко със закъснение, но все пак да напиша. В четвъртък с Тедо решихме да направим един тест на една от новите хипалонови лодки NINJA (ако някой го интересува малко повече за нея, ще пусна кратко инфов Екипировка в темата за новите ZANDER-и) и разбира се да потролим. Къде, къде та на Пясъка.
Пристигнахме към 8ч разпънахме за 15на минути и айде на вода.
Тедо вече е готов и пали новото 9,8 к.с. Парсънче...

Изображение

Сега малко за обстановката на язовира. С две думи народ и пак народ...панаир :shock: . Почти няма празно място по бреговете без разпънати палатки и въдици. Зачудих се четвъртък ли е работен ден или някакви риболовни празници :roll: Боклуци по брега за 10 камиона :evil: . Водата в язовира много спаднала и доста мътна. Направо не можах да го позная... както и да е леко обезкуражени отплавахме...вътре доста по спокойно и по някакъв начин красиво...

Изображение

Пуснахме воблерите и се почна едно тролене все едно си влачим във ваната в къщи. Сменяхме какво ли не, но нъцки...

Обиколихме няколко пъти целия гьол, то не че бе останало нещо от него и нищо...без удар, само едни големи шарани сканирахме да се мятат в една от плитчините на гьола и това е.

Ако си мислите обаче, че сме си тролили безгрижно много се лъжете, наложи се да се съобразим с маркираните със всякакви плаващи средства безбройни петна на колегите шаранджии, някои от петната бяха на повече от 300 м. от брега... Това както и да е и те трябва да си ловкат хората, но проблема бе в многобройните бракониерски тапчики, бутилки с кордички и герими ... парчета от мрежи из целия гьол...а бе гадост. С Тедо маневрирахме повече от космонавтите при скачане на космически модул...

Ето една снимка да видите къде е кулата...ами на брега... Само от едната й страна кротко се мие във водата...

Изображение

Това е риби не хванахме към 14.30 ч направихме десант на брега събрахме набързо и към дома...
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
borislavvasilev
разбира нещата
разбира нещата

Re: Яз. Пясъчник - 13.08.09

Мнение от borislavvasilev »

в събота и аз бях но класическо КАПО :wink: :wink: :wink:
Изображение
БАЙ-100-ЯН
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

Ох приятелю,ти направо ме отчая!!! :(
creativ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от creativ »

За талпите по брега - нормално все пак е отпускарски сезон а и палатката и безсолното море
са един от най-евтините начини за почивка :D . Най-лошото е, че офанзивата на водоемите е повсеместна
няма вече спокойни местенца дори и в кюшетата на България. :(
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

оф лека по лека си заминава и този язовир :evil: колкото и зле да звучи но смятам е всеки го знае,не е това което беше :evil: иначе лодката кефи отсекьде :D много е яка :wink:
Изображение Изображение Изображение Изображение
boris1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от boris1 »

Тази зима ще е много тежка за обитателите на водите на Пясъчник,едва ли много от тях ще я преживеят а ние ще забравим отново хубавите риболови на този толкова тормозен язовир :evil: :evil: :evil:
и рибата има душа-бракониера не
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

Наистина особено Пясъка пое целия напън на Пловдивската и региона гилдия.Но е нормално просто ние няма каде другаде да идем по на блиско.50% от водоемите ни са със разбита биологична среда и обезрибени,другите 50% са арендовани и почти готови да идат към първите 50%.
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
angel81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel81 »

Народ, народ , та чак правостоящи имаше миналата събота , па някви си бяха зарязали одеялата , както са лежали напрао си бяха тръгнали и ги бяха зарязали . . аман от боклуци . .
като клюка ми казаха, че язовира се точи до дупка поради някакви профилактични дейности по станата . .
Последно промяна от angel81 на Пон Авг 17, 2009 10:08 pm, променено общо 1 път.
късмет работа . .
kometa3
новобранец
новобранец

Мнение от kometa3 »

Като чета ми стана мъчно за този някога прекрасен язовир.Какви спомени имам......... :evil:
Още едно и ....сефтето!!!
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

Два дена и аз подред съм на Пясъка .Четвъртък 2 каракуди. Петък 2 каракуди 1 късане. Неможах да си подобря рекорда от четвъртък. Има и още разбрах че язовира ще се точи до дупка . След седмица ще бъде затворен явно некои има нещо да си връща на този язовир . Сигурно ги блазни малкото останала риба в него . Само едно ми не е ясно защо ИАРА преди 3 дена пуснаха пак риби в него.Ако има некой по информиран то да сподели.Много жалко за единствения хубав язовир в нашия регион.
Всичко заебавам и за риба заминавам!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”