Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз.Морун
Модератор: sapuna
яз.Морун
http://gallery.nariba.com/showgallery.p ... puser=8528
тук се намират 3 бр. панорамни снимки на яз.Морун-принтираш,наставяш и получаваш чудесна карта на язовира.
Снимките са от 10.09.2006г.(да не се бъркате щото забравих да сверя датата на фотоапарата!!!!!!!!!!!!!!! )
лови се предимно щука,има още костур,толстолоб и каракуда.
мога да дам още инфо при интерес,но сега стана късно и нямам време.
до момента за последно бях там на 10.09.06 но нищо нямаше,ще ходя пак.
тук се намират 3 бр. панорамни снимки на яз.Морун-принтираш,наставяш и получаваш чудесна карта на язовира.
Снимките са от 10.09.2006г.(да не се бъркате щото забравих да сверя датата на фотоапарата!!!!!!!!!!!!!!! )
лови се предимно щука,има още костур,толстолоб и каракуда.
мога да дам още инфо при интерес,но сега стана късно и нямам време.
до момента за последно бях там на 10.09.06 но нищо нямаше,ще ходя пак.
:)
Колега извинявай за тапия въпрос но каде се намира тоз язовир

- Димитър Янчев
- ще става разбирач
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз лично не съм ходил но ако се разровиш из форума ще видиш че питах някой казват яко някои нищо плаща се по 5лв на човек до три пръчки има бира скара, но аз лично се отказах да ходя там намерих тел. на арендатора и тои моного ясно ми каза че се скъсва и съм добре дошъл провери на http://vipart.hit.bg/morunkarta.html и питаиДимитър Янчев написа:Колега за въпросният язовир се разправят легедни за големите шарани в него !!! Имаш ли представа дали е така или са само рибарски лакърдии![]()
??
Смятам другата седмица да ходя там за два дена и за това питам??
Благодаря предварително ако имаш инфо за там!!!
- Димитър Янчев
- ще става разбирач
май малко съм закъснял да отговоря ,но все пак:
към Димитър Райчев:колега верно е че там има големи шарани,но добрите шаранджийски места са оттатък стената където няма достъп с автомобил.По принцип не е проблем с намиращата се там дървена лодка да пренесеш багажа си отдругата страна.Иначе собственичката има снимка с 13кг. шаранче
. Аз ходя там предимно за щука,има много но невинаги се лови.
Иначе е супер тишина и красота.Дават да се нощува и да се влиза с лодки(само да не са с бензинови мотори).
5лв. е на човек таксата,има механичка и две стаи за нощувка.една по-прилична двойна и една рибарска тройка.
От София до Морун е около 150км.
Догодина щели да правят бунгала в левия ръкав.
Лови се още каракуда -доста едра-на стереопорче на дъно.
Интересно е но там кълве и толстолоб(не съм хващал)на пружина и малки стереопорчета около нея.Всичко това на плувка и влакно 0.14 и то нощно време.Как се вади 6-7кила толупче на 0.14 незнам ама е факт.
Има и добри костури,и добре че ги има щото последния път се прибрахме с две костурчета уловени от жена ми(10.09.06г.)
Местата дето се стига с кола са доста малко и затова много колеги щъкат пеша из ръкавите.
Трябвало да има и уклей,но сега през септември не го видях-може би лятото...
относно къде се намира язовира тук отгоре е посочен линк към карта с мястото.зависи откъде се тръгва мога да обясна и подробно.
Вярвам че и други ще допълнят много инфо за яз.Морун
към Димитър Райчев:колега верно е че там има големи шарани,но добрите шаранджийски места са оттатък стената където няма достъп с автомобил.По принцип не е проблем с намиращата се там дървена лодка да пренесеш багажа си отдругата страна.Иначе собственичката има снимка с 13кг. шаранче

Иначе е супер тишина и красота.Дават да се нощува и да се влиза с лодки(само да не са с бензинови мотори).
5лв. е на човек таксата,има механичка и две стаи за нощувка.една по-прилична двойна и една рибарска тройка.
От София до Морун е около 150км.
Догодина щели да правят бунгала в левия ръкав.
Лови се още каракуда -доста едра-на стереопорче на дъно.
Интересно е но там кълве и толстолоб(не съм хващал)на пружина и малки стереопорчета около нея.Всичко това на плувка и влакно 0.14 и то нощно време.Как се вади 6-7кила толупче на 0.14 незнам ама е факт.
Има и добри костури,и добре че ги има щото последния път се прибрахме с две костурчета уловени от жена ми(10.09.06г.)
Местата дето се стига с кола са доста малко и затова много колеги щъкат пеша из ръкавите.
Трябвало да има и уклей,но сега през септември не го видях-може би лятото...
относно къде се намира язовира тук отгоре е посочен линк към карта с мястото.зависи откъде се тръгва мога да обясна и подробно.
Вярвам че и други ще допълнят много инфо за яз.Морун
- toshe68
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравей!
Аз съм писал доста за Морун, понеже ходя често там. Това, кото казва колегата е вярно. Щуката - на тапа и каракудка, както и и на блесна(аз ползвам там Мепс и самоделка-от чаена лъжичка).Толстолоба се хваща, но с много захранка(30-40 кила) и се мята на малка кука и 0.14-0.16 в захранката. Той както си яде от захранката си всмуква и кукичката...но за целта ти трябва истинско и здраво влакно, здрава кука, широк кеп и добре работещ аванс на макарата, защото пада една яка борба...40-50 метра на вътре, после леко-леко обратно...и така докато измориш говедото...Ако нямаш лодка можеш да помолиш арендатора за неговата, та да се пренесеш от другата страна на язовира-няма да ти откаже и ще те прибере когато му кажеш. Успех и да кажеш какво и как си хванал!
Аз съм писал доста за Морун, понеже ходя често там. Това, кото казва колегата е вярно. Щуката - на тапа и каракудка, както и и на блесна(аз ползвам там Мепс и самоделка-от чаена лъжичка).Толстолоба се хваща, но с много захранка(30-40 кила) и се мята на малка кука и 0.14-0.16 в захранката. Той както си яде от захранката си всмуква и кукичката...но за целта ти трябва истинско и здраво влакно, здрава кука, широк кеп и добре работещ аванс на макарата, защото пада една яка борба...40-50 метра на вътре, после леко-леко обратно...и така докато измориш говедото...Ако нямаш лодка можеш да помолиш арендатора за неговата, та да се пренесеш от другата страна на язовира-няма да ти откаже и ще те прибере когато му кажеш. Успех и да кажеш какво и как си хванал!

- Димитър Янчев
- ще става разбирач
Колеги много благодаря за инфото което ми дадохте за този язовир и за спецификата на риболова там !!! Във вторник сутринта заминавам като съм приготвил към 20 кила захранка (защото съм все пак за 2-дена) но нищо не ми пречи да взема още малко :о))
Така ,че ще разправям като се върна!!
Айде лека за сега
Така ,че ще разправям като се върна!!
Айде лека за сега
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Kaзваи аз лично утре заминавам за два дена тестово на искъра шипоченския наи вероятно но не знам според дъжда кога ще се върна. Но и аз ще ходя за десетина дена някъде тепърва и ще чаккам инфо за там.Димитър Янчев написа:Благодаря за инфото Наско разрових се вече и доста неща прочетох във всички теми които са писани за там!!! Благодаря ти и за телефоните и инфото за яз.Морун!!! А като се върна ще кажа какво е било и има ли риба :о))
- Димитър Янчев
- ще става разбирач
Здравейте колеги ,
токущо влизам и сядам на РС-то за да ви кажа колко много съжалявам ,че ходих на яз.Морун!!!! На никого няма и да го препоръчам повярвайте ми
Както ви казах отиването там беше вчера сутрин към 7ч.даже бях и заметнал и 1-вата си въдица за щука. Със самото замятане на тапата въпросната изчезна под водата реших ,че е тежко оловото и тръгнах да го сменям. Какво се оказа нищо подобно едно щукле около 25-30см. беше налапнало рибето във въздуха (което почина от дисекцията за вадене на куката)
Викам си супер още не съм разпънал въдиците и се почна с кълването !!!
Няма такова нещо разпънах си фидера ,една дънна и директният ми телескоп, започна се със захранките и т.н от 7.30 до обяд имах две каракуди(200-300гр) + един костур на дънната и с това риболовният ден приключи до вечерта НИЩО АМА НИЩИЧКО!!!!
Едни колеги си тръгнаха от там(след 4-дневен престой )вчера следобяд с малко по-голям улов от мен 1-шаранче около 1кг.
Та като му седнахе вечерта с колегите до нас (между другото не спря и да вали от 18-24ч) едни ракийки едни сладки приказки едни мезенца. В общи линии е това а днес имах 15-на костурчета+ 5-6 укеля и пак дъжд . Добре ,че тръгнах едвам се измъкнах от коловозите на пътя до язовира и то без да си прецакам колата .
Е това е колеги гледайте и си помислете дали си заслужава да ходите аз лично няма да повторя :о))
токущо влизам и сядам на РС-то за да ви кажа колко много съжалявам ,че ходих на яз.Морун!!!! На никого няма и да го препоръчам повярвайте ми

Както ви казах отиването там беше вчера сутрин към 7ч.даже бях и заметнал и 1-вата си въдица за щука. Със самото замятане на тапата въпросната изчезна под водата реших ,че е тежко оловото и тръгнах да го сменям. Какво се оказа нищо подобно едно щукле около 25-30см. беше налапнало рибето във въздуха (което почина от дисекцията за вадене на куката)

Няма такова нещо разпънах си фидера ,една дънна и директният ми телескоп, започна се със захранките и т.н от 7.30 до обяд имах две каракуди(200-300гр) + един костур на дънната и с това риболовният ден приключи до вечерта НИЩО АМА НИЩИЧКО!!!!

Та като му седнахе вечерта с колегите до нас (между другото не спря и да вали от 18-24ч) едни ракийки едни сладки приказки едни мезенца. В общи линии е това а днес имах 15-на костурчета+ 5-6 укеля и пак дъжд . Добре ,че тръгнах едвам се измъкнах от коловозите на пътя до язовира и то без да си прецакам колата .
Е това е колеги гледайте и си помислете дали си заслужава да ходите аз лично няма да повторя :о))
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На искъра си по струва ходих върнах се и сом 3.000. кг на шега с една въдица за хищник на червеноперка, иначе пет за шаран, каракуда и и платика дал бог много и добра. Шипочинския залив но не от към пътя а от среща.nasco2 написа:Аз лично не съм ходил но ако се разровиш из форума ще видиш че питах някой казват яко някои нищо плаща се по 5лв на човек до три пръчки има бира скара, но аз лично се отказах да ходя там намерих тел. на арендатора и тои моного ясно ми каза че се скъсва и съм добре дошъл провери на http://vipart.hit.bg/morunkarta.html и питаиДимитър Янчев написа:Колега за въпросният язовир се разправят легедни за големите шарани в него !!! Имаш ли представа дали е така или са само рибарски лакърдии![]()
??
Смятам другата седмица да ходя там за два дена и за това питам??
Благодаря предварително ако имаш инфо за там!!!