река Искър - Софийско

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

natrii
разбира нещата
разбира нещата

река Искър - Софийско

Мнение от natrii »

Изображение

Добър вечер Съфорумници :)

Я моля кажете, какво е това? На Искъра е...след платеното преди Негован. Някакъв завод ли е?

И като гледам каква мътна става реката след този завод...ясно ми е къде отиват отпадъците... :evil:

Също да попитам какви риби може да има в тази отсечка според вас? Преди завода дето е...на какво да ги търся?
Попринцип съм хващал малки кленчета на блесна там...ноо ще са ми полезни сякакви съвети :roll:
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: река Искър - Софийско

Мнение от dako71 »

Колега здравей. Туи чудовище :snakeman: до реката е вашата пречиствателна станция. "Кубратово" ако си чул. Мисля че съм бил полезен.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Точно така ,това е пречиствателна станция и е обратното :"мътна" е водата преди нея :idea: :wink:Ако ходиш за риба ЗАДЪЛЖИТЕЛНО след нея и на спининг освен клен очаквай и щука :idea: Успех :wink:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от natrii »

Засрамих се от вас :shock: Епа аз не знаех че това е пречиствателна станция...ама найстинааа, вижте че водата след станцията е кафеникава, а преди нея тъмно синя...но няма да споря..просто ще се опитам да ида до местата след станцията :mrgreen:
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Не се мъчи. Нема смисъл.
От вливането на водата от пречиствателната станция до околовръстното при Гниляне и Световрачене, нема ни една риба. проверено лично. Надолу не съм ходил. Целият участък , няколко километра го извървях пеша в най-голямата жега, миналия август. Не видях дори и жаба.
Ще се радвам некой да ме обори, но...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от natrii »

Еее...недей така колега. Тъкмо се зарадвах, че реката даже е по-голяма след станцията и предполагам по бавна...а ти... :( Мислел съм си да направя някой ден обиколка по тоя очастък - от платеното до околовръстното - ,но не вярвам да стане...освен ако нямам компания. Сам не ми се броди из джунглата там :roll: Преди станцията има кленчета и жаби :mrgreen: Ноо не ме бива много по реките и не мога да кажа със сигурност :oops:
И кво излиза? Да не ходя по Искъра ли? :shock: Еми нема пък.. ЩЕ ХОДЯ! :lol: Говорете каквото искате...аз ще я търся рибата! :twisted:

Мерси за инфото народе :P
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

От устието на р.Искър и мръсната река,която е по дължината на пречиствателната станция на долу до шосето Кубратово-Световрачене и даже до околовръстното няма риба и живот в реката.Незнам дали знаеш колега "Столичанин",но през пречиствателната минава цялата клоака и мръсотия от София и не е възможно да има какъвто и да е било живот след нея по протежение на много километри.Виж от сливането на двете реки на горе по течението има чудни места и чисти води сравнително богати на рибни запаси включително и щука. :wink: а дестинацията никак не е малка и е един не лош преход нагоре посока пет могили и Ботевградско шосе .Но растителността си е направо джунгла и има места,които дори неможеш да припариш до тях ,а са така красиви и чисти с вирове и подмоли. :D
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”