Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Яз.Йовковци
Модератор: sapuna
Re: Яз.Йовковци
А сега и аз да попитам...
Баща ми ще ходи този уикенд на Йовковци, но нито той, нито аз сме ходили там. Имаме "гид", но и той работи с информация от трета ръка.
Ще ходи в района на Зингевци, т.е. на ръкавите след Средни Колиби и Дерикотковци.
След изчитане на мненията до сега питам:
За какъв риболов да се подготви за този район, т.е. става ли за плувка /6-7m директен/ или да се подготви за дъно? Такъмите за щука и спининг са ясни

Баща ми ще ходи този уикенд на Йовковци, но нито той, нито аз сме ходили там. Имаме "гид", но и той работи с информация от трета ръка.
Ще ходи в района на Зингевци, т.е. на ръкавите след Средни Колиби и Дерикотковци.
След изчитане на мненията до сега питам:
За какъв риболов да се подготви за този район, т.е. става ли за плувка /6-7m директен/ или да се подготви за дъно? Такъмите за щука и спининг са ясни

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Въдичарското ти оборудване е добро ,но вземи и един мач щото се лови предимно червеноперка а тя по това време е в дълбокото и по навътре(предимно дребна).Стръв сварено жито или сладка царевица на бял и торен ще ви побъркат часовници(слънчевки).
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

Благодаря за отговора 
Значи ли това, че на директния е обречена кауза?

Значи ли това, че на директния е обречена кауза?

- maranzika
- сериозен играч
Хич даже не е обречена.На Зингиевци има места ,където на 3-4м от брега е 5-6м дълбоко.Става и с директен.Но както ти каза Страхил,забравете червейте.Жито и царевица.Може да хвърлите и дънни,но трябва да се намери сравнително чисто от водорасли място.Зависи точно къде ще застане,но има и места с големи дълбочини,където вечер може и сом да се търси.
Благодаря много!
Дано към понеделник успея да се отблагодаря с инфо

А... пропуснах...
А в този ръкав щука може ли да се търси? На блесна, на воблер, на жива рибка, на такъм с мъртво рибе?

А в този ръкав щука може ли да се търси? На блесна, на воблер, на жива рибка, на такъм с мъртво рибе?

За директния си подготви кус-кус ,както и тесто 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- maranzika
- сериозен играч
Навсякъде по язовира може да се търси щука.Там съм хванал тая година 3бр.на блесна.Може да се търси и на тапа,но стръвта бързо се скрива във водораслите и така щуката трудно я намира.Според мене за щуката специално спининга е по-печелившият вариант.Златев написа:А в този ръкав щука може ли да се търси? На блесна, на воблер, на жива рибка, на такъм с мъртво рибе?![]()
![]()
Колега дано се сетиш да пишеш инфо за този язовир че и аз съм замислил да си изкарам отпуската там!Златев написа:Благодаря много!

И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
Всъщност, аз се разминах с ходенето на този язовир, но баща ми е утре там.
Надявам се ако не утре вечер, то вдругиден да пусна впечатленията от неговия излет
Надявам се ако не утре вечер, то вдругиден да пусна впечатленията от неговия излет

И така:
Вчера в участъка, за който разпитвах, цял ден почти нулева активност на мирните риби, няколко изтървани щуклета на рибе, една реализирана щука и два костура.
Наслука на колегите!
Вчера в участъка, за който разпитвах, цял ден почти нулева активност на мирните риби, няколко изтървани щуклета на рибе, една реализирана щука и два костура.
Наслука на колегите!