Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери ECOGEAR - клено и кефало трепачи ;)
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Kroumoff
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Воблери ECOGEAR - клено и кефало трепачи ;)
Здравейте,
След няколко супер успешни излета по реки и езера с воблерите на Goldy Vibromax и Jackall Chubby, започнах често да отскачам до един близък язовир, като обект на риболов бяха кленове и костури.
След 6-7 излета там, имах 4 риби на "цопване" на Голди 3.4 см, костури на потъващо Chubby, както и многобройни кленове. Въпреки, че правя сериозен кастинг с тези воблери, при насрещен вятър и по-късните часове, рибата стоеше на 5-10 метра от обхвата ми.
Правихме един бартер с колегата Вальо /Maznislav/, който ми изпрати негов любим воблер на ECOGEAR - CK40F07. Той отдавна е фен на тази марка и лови доста на тях, като в много теми е описал любимците си. Каза ми, че лети перфектно и трябва да се тества ...
След това, Fisherman66 беше сложил в класацията си на трите любими воблера един такъв дзвер.
От Пловдив получих това:

Какво се оказа - 4 см воблер, 5 грама, хвърчи като куршум, никакво оплитане, супер здрави и сравнително големи куки на фона на подобни размери воблери на други фирми. Цвят 329.
http://www.marukyu.com/eng/ecogear/prem ... 50f02.html
Гадта се представи отлично с 3 риби и един силен празен удар и отидох да си допълня серията с нови цветове 307, 332 и 330. Купих си и CK50F09 - Fire tiger 332 - 8 грама.
И се почна:
Един следобеден риболов - от 15.30 до 18.00 (след това не искаше... ) - 14 риби - 10 клена на Fire Tiger 332 и 4 риби на 307.

Един утринен излет от 9 до 12 - около 10 риби, едно щукле, 2 костура и 6 клена на цветове 330 и 307

и един клен на 5 см ECOGEAR 332.

Защо ми станаха любими воблери ?
1. Супер уловисти, отличен кастинг, уникални куки, качество на изработка.
2. Цена - 15.60 (16.50 за Марко Поло
) лева, с около 30% по-ниска от Jackall/Illex Chubby (22 лева)
3. Ибейската цена е 9.50 - 10.39 USD без транспорта, което обезмисля поръчките.
4. В кодовото име на сериите CK се крият няколко вида данни. Например: CK 40 F 07 - 40 мм, F - floating, 07 - дьлбочина на газене 0.7 метра. Този код е изписан на коремчето на воблера, което е супер предимство.
Продьлжавам в непознати речни корита да започвам с Голди за проверка на закачки, но ако установя, че дъното е чисто, минавам на EcoGear.
А по язовирите категорично стартирам с Fire Tiger или 330 на EcoGear
Ако някой друг е ловил на тях, да се похвали
Мен ме е яд, че Maznislav отдавна ми надуваше главата за тях, а аз се дърпах
След няколко супер успешни излета по реки и езера с воблерите на Goldy Vibromax и Jackall Chubby, започнах често да отскачам до един близък язовир, като обект на риболов бяха кленове и костури.
След 6-7 излета там, имах 4 риби на "цопване" на Голди 3.4 см, костури на потъващо Chubby, както и многобройни кленове. Въпреки, че правя сериозен кастинг с тези воблери, при насрещен вятър и по-късните часове, рибата стоеше на 5-10 метра от обхвата ми.
Правихме един бартер с колегата Вальо /Maznislav/, който ми изпрати негов любим воблер на ECOGEAR - CK40F07. Той отдавна е фен на тази марка и лови доста на тях, като в много теми е описал любимците си. Каза ми, че лети перфектно и трябва да се тества ...
След това, Fisherman66 беше сложил в класацията си на трите любими воблера един такъв дзвер.
От Пловдив получих това:

Какво се оказа - 4 см воблер, 5 грама, хвърчи като куршум, никакво оплитане, супер здрави и сравнително големи куки на фона на подобни размери воблери на други фирми. Цвят 329.
http://www.marukyu.com/eng/ecogear/prem ... 50f02.html
Гадта се представи отлично с 3 риби и един силен празен удар и отидох да си допълня серията с нови цветове 307, 332 и 330. Купих си и CK50F09 - Fire tiger 332 - 8 грама.
И се почна:
Един следобеден риболов - от 15.30 до 18.00 (след това не искаше... ) - 14 риби - 10 клена на Fire Tiger 332 и 4 риби на 307.

Един утринен излет от 9 до 12 - около 10 риби, едно щукле, 2 костура и 6 клена на цветове 330 и 307

и един клен на 5 см ECOGEAR 332.

Защо ми станаха любими воблери ?
1. Супер уловисти, отличен кастинг, уникални куки, качество на изработка.
2. Цена - 15.60 (16.50 за Марко Поло

3. Ибейската цена е 9.50 - 10.39 USD без транспорта, което обезмисля поръчките.
4. В кодовото име на сериите CK се крият няколко вида данни. Например: CK 40 F 07 - 40 мм, F - floating, 07 - дьлбочина на газене 0.7 метра. Този код е изписан на коремчето на воблера, което е супер предимство.
Продьлжавам в непознати речни корита да започвам с Голди за проверка на закачки, но ако установя, че дъното е чисто, минавам на EcoGear.
А по язовирите категорично стартирам с Fire Tiger или 330 на EcoGear

Ако някой друг е ловил на тях, да се похвали

Мен ме е яд, че Maznislav отдавна ми надуваше главата за тях, а аз се дърпах

Catch & Release Club
-
- сериозен играч
Re: Воблери ECOGEAR - клено и кефало трепачи ;)
Много полезна информация
Малко са хората които биха споделили
Евала колега
Малко са хората които биха споделили
Евала колега

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
-
- разбира нещата
много благодарско за инфото а за риболова 

БАЙ-100-ЯН
-
- кандидат преподавател
Наистина много добра информация и представяне на воблерите.Ще трябва да ги тествам и аз само дано ги има при нас по магазините. 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- Kroumoff
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
За София, най- голям асортимент воблери ECOGEAR имаше в магазина в Младост 3 - бл. 314.
Иначе имаше някои модели и в магазина на Калоян и Вальо в Красно село.
Maznislav знае кьде се продават в Пловдив.
Иначе имаше някои модели и в магазина на Калоян и Вальо в Красно село.
Maznislav знае кьде се продават в Пловдив.
Catch & Release Club
- indalo
- фен клуб-скобар
Краси отлични риболови си спретнал, а за презентацията- нямам думи, само
.

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kroumoff
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Забравих да кажа ...
Да, най-добрите резултати даваше на бавно или неравномерно водене, с елементи на придърпване на върха (лек туич).
След цопване, 2-3 метра равномерно и после на паузи.
Но така работеше на язовира, за други места и състояние на времето трябва да се опитат и други назини.
А яркият цвят 332 работеше перфектно както в слънчево, така и в облачно време.
Да, най-добрите резултати даваше на бавно или неравномерно водене, с елементи на придърпване на върха (лек туич).
След цопване, 2-3 метра равномерно и после на паузи.
Но така работеше на язовира, за други места и състояние на времето трябва да се опитат и други назини.
А яркият цвят 332 работеше перфектно както в слънчево, така и в облачно време.
Catch & Release Club
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
ОпаKroumoff написа: Мен ме е яд, че Maznislav отдавна ми надуваше главата за тях, а аз се дърпах

Да започнем с това от къде тръгна любовта

74 костура за 3 часа

Воблера: Ecogear MX48F цвят 305
Лови : Костур , кефал ( в река особенно ) , 1 червеноперка и имам 2 зъбати писалки

Последно при тестовете хвана и това

и това
Водене: В зависимост от рибата която се лови и мястото може да се води и равномерно , но с придърпване и неравномерна проводка стават чудеса. Задължителен за реки с пъстърва, кефал , както и водоеми с костур и кефал сравнително плитки обаче

Номер 2: Цикадата
Модел: Ecogear VX 35, 40 , 45 , 50

Модела се отличава със страхотен летеж и игра която кара пръчката да подскача

Работи и под леда

Номер 3 :
Воблер тип SHAD

Това са серията SX с големини 40 , 43 ,48 и 60 мм

като 40 има и LC ( long cast) потапяща се с около 30 см повече от SX 40 модела
На SX 40 и LC модела имам попадения от пъстърва , кефал и костур като го имам от скоро и съм много доволен от него

При тестовете на модела хвана 2 пъстърви на Видренското състезание на Вит 3 часа след началото като на това място бяха минали над 30 човека

За кефал работи както в стояща вода така и в реки , а най-резултатен е когато се води почти перпендикулярно на течението или падне близо до клони или под тях - просто леко го повеждам и спирам

Моделът SK
И стигнахме до моделът , с който Краси има най-големи ( за сега) успехи , а именно тумбестия КЕФалоунищожител

Доста се борихме с него да го пробва .... резултатите ги е описал прекрасно по-горе

На 4 см
на 5 см
и последното миналата седмица на Марица - според колега въобще не пипало на воблер

За 2 часа в центъра на града 4 удара и 2 кефала 1 на 4 и 1 на 5 см

Тази зелената окраска найстина лови , за което благодаря на Краси

Надявам се инфото да ви бъде полезно и да помогне да си доставите удоволствие с магията наречена спинингов риболов
Наслука
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- Kroumoff
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Инфо от вчера:
Както писах преди, цвят 330 - лъскав зелено-златист е доста уловист.

При снимките този "манекен" се разскача по острите камъни и воблера се надра гадно. Сега е ретуширан и лакиран
Препръката ми е, ако някои има от тази разцветка, да го пазите доколкото е възможно от камъни. Другите цветове не се драскат, но този е покрит с някъкво лъскаво фолио и е една идея по-нежен.
Както писах преди, цвят 330 - лъскав зелено-златист е доста уловист.

При снимките този "манекен" се разскача по острите камъни и воблера се надра гадно. Сега е ретуширан и лакиран

Препръката ми е, ако някои има от тази разцветка, да го пазите доколкото е възможно от камъни. Другите цветове не се драскат, но този е покрит с някъкво лъскаво фолио и е една идея по-нежен.
Catch & Release Club
- patter
- вече хвърля и на тежко
Има ли ги тези благинки из българските онлайн магазини ?
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Между тези разцветки правили ли сте пряка съпоставка

върсъс

върсъс

- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Пряка НЕsandista написа:Между тези разцветки правили ли сте пряка съпоставка
върсъс

Аз имам горния цвят и съм много доволен от него.
Краси има долния и той така

Тез дни ще си взема нова разцветка за тестове и при очертаващия се кефалов уйкенд
ще направя тестове и ще ги опиша.
Ако някой е тествал разцветка или модел ще се радвам да го сподели

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
Имам интересно наблюдение с два (почти еднакви във форма и игра) воблера. Единия е със син гръб и бял корем чат пат фаща някое кленче, другия е този от аватара ми. Въпреки че на водоема няма костур (невероятно!maznislav написа:Пряка НЕsandista написа:Между тези разцветки правили ли сте пряка съпоставка
върсъс
Аз имам горния цвят и съм много доволен от него.
Краси има долния и той така
Тез дни ще си взема нова разцветка за тестове и при очертаващия се кефалов уйкенд
ще направя тестове и ще ги опиша.
Ако някой е тествал разцветка или модел ще се радвам да го сподели

кьоркефали