Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Благодаря колега!Утре разпъвам на този язовир.После репортаж.
Цецо,ако желаеш дай на ЛС тел.номер,често съм във В.дол и може да обсъдин риболова а и 

- MAESTROTO
- ще става разбирач
Вчера ходих на Доброплодно. На пружинка,две въдици - около трийсетина таранки и червеноперки. Една от червеноперките беше много едра. Нямах рибки за сулката,а на червей раците веднага налитат.
Така се получи,че наблегнахме малко повече на банкета и по-неотговорно на риболова.
Доволно от почивката и риболова!
http://maestroto1.snimka.bg/fishing/mae ... 4.14191205
http://maestroto1.snimka.bg/fishing/mae ... 4.14191210
Така се получи,че наблегнахме малко повече на банкета и по-неотговорно на риболова.
Доволно от почивката и риболова!
http://maestroto1.snimka.bg/fishing/mae ... 4.14191205
http://maestroto1.snimka.bg/fishing/mae ... 4.14191210
Кефа цена няма!
-
- ще става разбирач
Ето малко информация и за язовира Манастир. Днес от 6 сутринта до 12 на обяд, трима човека наскубахме към 50-60 таранчици. Среден размер - 5-7 сантиметра. Тук таме някоя по 10-12
Кълвеше нон-стоп на бял червей, но трудно се засича понеже в повечето пъти е или рак или много дребна таранчица. Бяхме хвърлили доста дънни, на дърта и консервена царевица, протеинови топчета, пружина и рибка - без успех.
Язовира е свободен за риболов, няма такси няма нищо
Хубав е, много перспективен ако някой се хване да го разработи.
Явно се пълни от извор, защото река не видях, а водата беше учудващо хладна, дори и на плиткача.
Обрасъл е целия с тръстика, но само покрай брега. На вътре има отделни туфи, но малко.
Има дребна таранка, има и раци но нещо на рачило не можах да хвана - явно са по-навътре. Хванах един на плувка, а пружините ги изчистваха от всякакво тесто за 15 минути. Има и отделни едри риби, съдейки по 1-2 пляскания, но са твърде, твърде редки.
Рибари освен нас имаше още една компания, но бяха зад тръстиката и не видях какво хващат.
Като цяло е приятен язовир. Тихо, спокойно, кълве си и т.н.
Ето малко снимки

Язовира е свободен за риболов, няма такси няма нищо
Хубав е, много перспективен ако някой се хване да го разработи.
Явно се пълни от извор, защото река не видях, а водата беше учудващо хладна, дори и на плиткача.
Обрасъл е целия с тръстика, но само покрай брега. На вътре има отделни туфи, но малко.
Има дребна таранка, има и раци но нещо на рачило не можах да хвана - явно са по-навътре. Хванах един на плувка, а пружините ги изчистваха от всякакво тесто за 15 минути. Има и отделни едри риби, съдейки по 1-2 пляскания, но са твърде, твърде редки.
Рибари освен нас имаше още една компания, но бяха зад тръстиката и не видях какво хващат.
Като цяло е приятен язовир. Тихо, спокойно, кълве си и т.н.
Ето малко снимки

- Motorski
- ще става разбирач
Здравейте 
Някой има ли скорошна информация за Елешница? Дава ли, не дава ли?
Благодаря.

Някой има ли скорошна информация за Елешница? Дава ли, не дава ли?
Благодаря.

- dim-dim
- научил се да хвърля
Някой има ли информация за Бозвелйско че ми казаха че вече не давали нощен риболов там от 4,5 дена някаде.
Само през деня се ловяло вече.
Само през деня се ловяло вече.
Колега,на Бозвелийско наистина вече не дават да се лови нощем.Риболова е разрешен от 0600 до 2000 ч.Такса 15лв за 3 въдици,за всяка следваща по 3лв.Рибата не се плаща.
- dim-dim
- научил се да хвърля
Значи е истина
То на Бозвелйско главно вечер си взимаше.

Привет и от мен, колеги.
Сега се прибирам от ПОДА. Малко късничко отидох около 9.20. Настаних се на края на дългата страна. Без захарнки - монтажи на косъм и една пружина.
На пружината - както обичайно: веднга се мятат малки шаранчета и таранки.
На монтажите на косъм имах един единствен удар - но както трябва !!! По-точно.....не както трябва, защото:
Чух яко дрънчене на звънеца, веднага погледнах-точно тогава тоягата подскочи, засечка и .........това ми е второ късане през живота. После много мислих дали отпуснах аванса и все си казвах че съм го направил, ама пък защо тогава скъса от раз !?....Монофил 0.30 (не помня марката, ама си е 0.30 все пак). Като се замисля че бяха 3 заревици на косъма и се сещам за поговорката че "Изстърваната риба е най-голяма"
Колегата до мен уцели 3 шаранчета по около 1 - 1.5 кг.
Много жега бе след обяда (ама пък как се намъкнаха две кутии Загорка!!! )
и към 4.30 потеглих.
Забелявам че хорицата си прибират и шаранчетата от там около педя
Наслука от мен !
Сега се прибирам от ПОДА. Малко късничко отидох около 9.20. Настаних се на края на дългата страна. Без захарнки - монтажи на косъм и една пружина.
На пружината - както обичайно: веднга се мятат малки шаранчета и таранки.
На монтажите на косъм имах един единствен удар - но както трябва !!! По-точно.....не както трябва, защото:
Чух яко дрънчене на звънеца, веднага погледнах-точно тогава тоягата подскочи, засечка и .........това ми е второ късане през живота. После много мислих дали отпуснах аванса и все си казвах че съм го направил, ама пък защо тогава скъса от раз !?....Монофил 0.30 (не помня марката, ама си е 0.30 все пак). Като се замисля че бяха 3 заревици на косъма и се сещам за поговорката че "Изстърваната риба е най-голяма"

Колегата до мен уцели 3 шаранчета по около 1 - 1.5 кг.
Много жега бе след обяда (ама пък как се намъкнаха две кутии Загорка!!! )

Забелявам че хорицата си прибират и шаранчетата от там около педя

Наслука от мен !
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Направо нямям думи да израза недоумението си от абсурдите на които ставам свидетел във варненска област. То егати прецедентите
1.на тоя язовир не може защото трябва бележка от шефа на еди кое си предприятие или държавно учреждение.
2.аз съм частник, тая локва си е моя и простите обикновенни хора са недостоини да мърсат тревата покрай моя гьол. аз съм ВИП персона и на мойта локва само ВИП персони могат да къпят позлатените си червеи.
3.аааа на това място не можете да ловите - то е запазено за състезателите.
4. На Цонево на стената е абсолютно забранен достъпа на външни лица, пък риболова да не говорим. Да ама не - републикански може всяка седмица.
5.На Камчия това забранено, онова не бива, за да съхраним непокътната уникалната природа, да ама кат решило някакво министерско отроче, че мусе кара кану точно по тая река ,ама водата малко- то е.али сме и мамата на екосистемата - прайм една нова дига и пускаме водата от цонево та да напълним реката да си покара десеттина минути лигльото кану.
Наистина нямам думи да изразя възмущението си от всичко което виждам около Варна и се убеждавам, че е по добре по- рядко да ходя за риба ама кат реша поне на 200 км по далеч от най абсурдната риболовна област Варненската.
И мама му стара как всичко което горе изредих ми напомня на отмималите абсурдизми от татово време, само дето тогава дето фърлиш на празна кукичка шаран кило хващаш пък сега и слънчака трябва да те радва ако изобщо си успял да се добереш до някой водоем.
1.на тоя язовир не може защото трябва бележка от шефа на еди кое си предприятие или държавно учреждение.
2.аз съм частник, тая локва си е моя и простите обикновенни хора са недостоини да мърсат тревата покрай моя гьол. аз съм ВИП персона и на мойта локва само ВИП персони могат да къпят позлатените си червеи.
4. На Цонево на стената е абсолютно забранен достъпа на външни лица, пък риболова да не говорим. Да ама не - републикански може всяка седмица.
5.На Камчия това забранено, онова не бива, за да съхраним непокътната уникалната природа, да ама кат решило някакво министерско отроче, че мусе кара кану точно по тая река ,ама водата малко- то е.али сме и мамата на екосистемата - прайм една нова дига и пускаме водата от цонево та да напълним реката да си покара десеттина минути лигльото кану.
Наистина нямам думи да изразя възмущението си от всичко което виждам около Варна и се убеждавам, че е по добре по- рядко да ходя за риба ама кат реша поне на 200 км по далеч от най абсурдната риболовна област Варненската.
И мама му стара как всичко което горе изредих ми напомня на отмималите абсурдизми от татово време, само дето тогава дето фърлиш на празна кукичка шаран кило хващаш пък сега и слънчака трябва да те радва ако изобщо си успял да се добереш до някой водоем.

По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

- tech-house
- вече хвърля и на тежко
Така е колега и съм напълно съгласен с теб и твоето виждане на нещата.На това на което сме изправени е пълно безобразие.Аз нямам думи просто,всеки четвъртък и петък се чудя на каде да отида за риба ,влизам тук във форума да видя кой какво и къде е хващал но никой неможе да се похвали с улова си.Може да последвам съвета на един колега от форума който беше споделил че няма смисал да се ходи за риба и си зазимява въдиците,за жалост така може и да стане с мен.svilen_sa6kov написа:Направо нямям думи да израза недоумението си от абсурдите на които ставам свидетел във варненска област. То егати прецедентите

Колеги,някой би казал Ганьовска работа,дайте им да плюят,защо не направят те нещо като толкова пискатЗащо това защо онова,ама тука си е Бг и всичко е възможно,стига да имаш пари.Е,аз пари нямам,и не смятам да си ги давам за риболов на таранки колкото геврече от червения площад,нито за гадни часовници.Не смятам да се унижавам в лицата на собственици,който ме правят на глупак и в очите ме лъжат колко много риба има докато ми прибират парите в джоба си.Не става въпрос за 3-те лева или 5 или 10-15 лв,проблема е много по-тежък,и всеки запален рибар ще разбере за какво говоря.
3 години не бях ходил на язовир,защото нещата бяха отвратително зле,но сега просто преминахме в друга орбита-черна дупка.
Няма да си зазимя въдиците,просто ще се ориентирам към морето,там поне знам че ще хвана и риба,освен тен.
3 години не бях ходил на язовир,защото нещата бяха отвратително зле,но сега просто преминахме в друга орбита-черна дупка.
Няма да си зазимя въдиците,просто ще се ориентирам към морето,там поне знам че ще хвана и риба,освен тен.
- tech-house
- вече хвърля и на тежко
Така е колега,съгласен съм.И на мен не ми харесва да ме правят на глупак и да си давам парите за да ловя каракуди.Но аз нямам друга алтернатива поради простата причина че не ме влече чак толкова морския риболов и поради тази причина нямам такъми за морето
- valiooooo
- ще става разбирач
Разбира се! Заебавайте ги тези язовири,на морето сега започва сезона....заргана,сафрид,чернокоп...bulivif написа: Няма да си зазимя въдиците,просто ще се ориентирам към морето,там поне знам че ще хвана и риба,освен тен.

"Когато говорите,думите ви трябва да бъдат по-полезни от мълчанието" -- Фулър
-
- вече хвърля и на тежко
От известно време имам проблеми с рутера у дома , ама сега най- сетне докопах нет - да разкажа набързо преди да е изчезнал отново !
Три седмици - четири риболова , много таранка , много нещо .
1.Цонево след Чудните мостове - каракуди педя , червеноперки нормални , платички длан .
2.На следващият ден - миналата неделя - Кюлевча - каракуди много , малки , дъщеря ми ги брои до 128 , няколко по педя като сложиш повече червейчета на куката .
3.Събота / 15.08 / язовира Засмяно - и аз открих че пак не е арендован , бил е за малко ?!? ама така и не разбрах какво станало.... , каракуди длан и червеноперки , малки шаранчета които наистина приличаха на зарибителни , скоро пуснати . От страната където отидохме - плитко и тинесто.
4.Неделя /16.08/ викам си - ще намеря от къде се ходи на отсрещната страна на Засмяно , няма кой да припира / малката и жена ми отидоха на плаж /- там митинг ,концерт на Мадона или каквото масово мероприятие се сетите.Всички дупки в папура пълни с хора . Кръгом , и да не се губи деня - Любен Каравелово . Каракуди педя , след захранване - сравнително гъсти .
Та тъй - аз май вече не съм риболовец а каракудоловец , почнах да забравям има ли друга риба в язовирчетата ни ? Ама нейсе , поне релакса беше на ниво и за разлика от обичайния ми улов сега поне на брой рибета го докарах . Само на Л. Каравелово дадох десет- петнайсет каракуди на невръстен мургав местен фен на риболова ,че беше голям сладур , другите си плуват , да има поне каракуди и другия път .
Три седмици - четири риболова , много таранка , много нещо .
1.Цонево след Чудните мостове - каракуди педя , червеноперки нормални , платички длан .
2.На следващият ден - миналата неделя - Кюлевча - каракуди много , малки , дъщеря ми ги брои до 128 , няколко по педя като сложиш повече червейчета на куката .
3.Събота / 15.08 / язовира Засмяно - и аз открих че пак не е арендован , бил е за малко ?!? ама така и не разбрах какво станало.... , каракуди длан и червеноперки , малки шаранчета които наистина приличаха на зарибителни , скоро пуснати . От страната където отидохме - плитко и тинесто.
4.Неделя /16.08/ викам си - ще намеря от къде се ходи на отсрещната страна на Засмяно , няма кой да припира / малката и жена ми отидоха на плаж /- там митинг ,концерт на Мадона или каквото масово мероприятие се сетите.Всички дупки в папура пълни с хора . Кръгом , и да не се губи деня - Любен Каравелово . Каракуди педя , след захранване - сравнително гъсти .
Та тъй - аз май вече не съм риболовец а каракудоловец , почнах да забравям има ли друга риба в язовирчетата ни ? Ама нейсе , поне релакса беше на ниво и за разлика от обичайния ми улов сега поне на брой рибета го докарах . Само на Л. Каравелово дадох десет- петнайсет каракуди на невръстен мургав местен фен на риболова ,че беше голям сладур , другите си плуват , да има поне каракуди и другия път .