Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
Вчера на Белопопци
Вчера на Белопопци
След полученото инфо реших да се насоча към Белопопци.Тръгнах в 05:30 към язовира с един колега и братчедка ми.Пихме по едно бързо кафе и 06:30 бяхме на язовира.Застанахме в долния край където е по плитко,от страната на пътя.Хвърлихме по две въдици на дъно(аз на косъм а колегата на пружина).Извадихме и по една пръчка на плувка да пробваме захранката дали ще докара нещо пред нас.След малко реших да сменя мястото на плувката и хвърлих точно до оградата която разделя язовира.Закрепих въдицата на една празна каса от бира и отидох при другите,лагера ни беше на 10-15 метра от там.Тук се получи най комичната случка за деня
Докато си палех цигара колегата извика ''Няма ти плувката'' и аз газ към въдицата.Отивам и какво да видя,касата обърната а от въдицата няма и следа
Тъкмо се чудех какво да направя и видях нещо да пори вълните отсреща пред тръстиките.Извадих късмет понеже точно там имах хвърлена дънна.В момента в който ''нещото'' мина покрай дънната засякох и започнах да навивам.След няколкоминутно вадене успях да си извадя пръчката(на едната снимка се вижда как колегата откача въдиците докато рибока си плува наоколо).Помислих че шарко си е заминал.. Да ама не,беше решил да се запознаеме отблизо.Кантар нямах но така на око беше към 2-2,5 някъде.Няколко снимки и хоп,обратно във водата.След това до 11:00 часа нищо не удари.Извадих едната дънна и смених косъма с чепаре с 2 куки и долно олово.Хвърлих и докато отида да си видя плувката дали е там братчедка ми извика че нещо звъни.Хоп и още един шарко в кепа но този път по малък.След това последва още по голяма пауза на кълване която ми даде възможност да се разходя и да огледам как е при колегите.Самия язовир също е много красив,яд ме е е нямах много батерия на фотоапарата за да снимам всичко.Около обяд напече страшно и понеже нямахме чадър изгоряхме като раци
Докато се печахме си стана 17:00 а рибата само подскачаше и не пипаше,явно и тя се печеше.По едно време гледам че,шараните се бяха събрали до оградата и се препичаха на слънце.Извадих и двете дънни,направих и другия косъм на чепаре с 2 куки и ги метнах близо до оградата.След няма и 5 минути един шарко реши да пробва вкусовите качества на царевицата и дойде до брега да се снима с нас.Преместихме и пружините наблизо но на тях нищо
Започнахме леко-полеко да събираме багажа и да си чистиме боклуците.По едно време аванса на едната пръчка тръгна доста заплашително.След равностойна борба успях да извадя и най големия шарко за деня,прекрасен гол красавец.Естествено снимки и обратно в водата да расте още.Заредих пръчката,хвърхих и в тоя момент излетя звънчето на другата до нея.Това ми беше най трудно извадената риба защото колегата точно в тоя момент говореше по телефона и трябваше сам да се оправям с пръчката и с кепа.Докато траеше цялото това удоволствие вече беше станало 17:40 и се налагаше да си тръгнеме поради ангажимент на братчедката.Е,хвърлих още веднъж като за последно но до 18:00 не пипна и си тръгнахме.Прекарах си найстина страхотно,обмислям да повторя излета пак 
http://drimdiard.snimka.bg/other-sports ... pci.411838
Извинявам се но нещо не можах да се справя с качването на снимките
п.п. Благодаря на колегите tedy и creativ за точното и бързо инфо !
п.п.2 Благодаря на колегата jporlando,пожеланието му се сбъдна !
НАСЛУКА на всички
http://drimdiard.snimka.bg/other-sports ... pci.411838
Извинявам се но нещо не можах да се справя с качването на снимките
п.п. Благодаря на колегите tedy и creativ за точното и бързо инфо !
п.п.2 Благодаря на колегата jporlando,пожеланието му се сбъдна !
НАСЛУКА на всички
-
Йордан Марков
- сериозен играч

Re: Вчера на Белопопци
Браво
Добри шарани

Добри шарани
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Мерси колега и наслука ! 
- steven1969_bg
- научил се да хвърля

бравос,добър релакс ! и другия път касата да е пълна,че да тежи:)
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
Браво за шарковците 
-
Nikola Polizovski
- кандидат преподавател

- Обратна връзка:
Бравос бре Сомчо 
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Касата си беше там,не е мояsteven1969_bg написа:бравос,добър релакс ! и другия път касата да е пълна,че да тежи:)
ами да си носиш другият път пълна...така няма да гониш пръчки във водатаsom4o написа:Касата си беше там,не е моя
-
ivo75
- кандидат преподавател

Излет добар компания добра риби перфиетни а и като има някоя жена за красота още по добре
.Идеабно сте си прекарили браво на компанията 
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- dako71
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Браво и повече внимание другия път 
-
creativ
- разбира нещата

Ей, начеса крастата.
Браво и все така да експериментираш - плитко, дълбоко и на брега да пробваш шаранките
Браво и все така да експериментираш - плитко, дълбоко и на брега да пробваш шаранките
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!