Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

ЗА ТЕЗИ КОИТО ПОЗНАВАТ МОРЕТО НЕ САМО ОТГОРЕ
Модератор: nkolev66
да бе и аз като вадих рапани и като видех калкан му шибвах един зад врата и му казвах: за рапани съм не ми се занимава с тебе.а морска котка да се зарови е като да намериш таралеж на дърво-сигурно някой го е занесъл. в твоя случаи заровил в пясъка. кажи им на тия хора да спрат да те будалкат.kalkan4o написа:Скорпид не си прав за рапанджийте водолази ! Те си човъркат само рапаните не пипат останалите риби особено ако е калкан защото много си прилича с морската котка особено когато са получаровени а ако котката да удари с шипа си без приблем може да ти направи смъртоносна рана !
Познавам много такинва дори съм се гмуркал с тях на шкорпиловци и крапец !
Познавам ги защото работят за майка ми собственичка на фирма Електа !
само да добавя : Морската лисица се полузаравя по дъното, но не е като калкана дето остава по едно копче отгоре,или парченце перчица. не се обиждай пич, ама да си чул някой да е умрял от шип на морска котка ? трябва да си алергичен като за световно,но тогава нема да си морето или полето щот и пчелата ше направи същата бела.

колега Добри , аз самият за малко не бях удавен от Морска Котка -тежка 13,4 кг , която бях харпунирал през 95 год. около Змийския остров , виждал съм доста тежки рани нанесени на леководолази от шипа и сцепени плавници ....и лека му пръст на великия ловец на крокодили , ама да не се обърне в гроба си като разбере , че е загинал ударен в сърцето от жило на пчела
...на моята котка "пчелното жило" беше около 20 санта дълго , а самата тя нанасяше ударите си подобно скорпиона и ....не пишете за неща за които не разбирате щото някой може да пострада от ...... 

така е колега,има и кофти моменти под водата,но съгласете се все пак че шанса котарака да те нацели смъртоносно е относително голям,то и да се спъне човек си е опасно,камо ли да си надценяваш способностите под вода. иначе правилото стрелкичка надолу=стрелкичка нагоре ,което е основното при нас ,трябва да се промени на ''не влизай!!!!'' ако не си сигурен че ще излезеш. и ако позволите още една метафора ,''има млади и мъдри и смели ловци на крокодили, но стари и смели ловци няма,лека му пръст на човека.
браво за котарака, моя личен и скромен рекорд е 4.700 кг.
браво за котарака, моя личен и скромен рекорд е 4.700 кг.