Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

На лов за пеперуди !? Струма-лайт ...
-
- разбира нещата
Re: На лов за пеперуди !? Струма-лайт ...
Тъй, тази вечер уж навреме от работа и след вчерашното капо си исках реванша ама не тук :

Дето уж скачали кленчета по ливадата( в тая мътилка как нЕма да скачат сиромашките), а там на "моите" си три дашни вирчета, демек тук :

и тук, ... някой видя ли разликата в цвета на водата

Около 18.30 бях на реката и обичайните плувкари цъкаха уклей, уж.
Попитах ги има ли ? Казаха : "Слабо ..."
Тази вечершните участници :

И се почна едно меткане на черна аглия 1, която имаше няколко подгонвания от бебета по 5-7 см. и ... след десетина минути "чух" как се заби един камък и айде една блесна по-малко.
Гледам активни рибки има , обаче скачат и гонят само мухичките дето падат във водата, затова ползвах и жокер една "буба" ама ... и нищо.
Жега, викам нъцки не са тука някъде тихо и дълбоко ще да са и айде надолу, че ги знам къде са . Там където вчера :
И се почна "бубата" - нищо, голдито-нищо,
... ми сега, естественно ХД-то, нищо че не лови !
На двадесетина метра в края на бързея нещо много резко скочи във въздуха...
Радваше се, че си беше 'фанало "мухичка" ( предполагам НЕ знаеше, че е вързана с плетено .10
) дето по риболовните магазини и викат "Убиеца на кефали" или търговско наименование MEPPS-XD... :wink:
Пръчлето едвам я удържа ...
...бях затегнал аванса и няколкото скока във въздуха за малко да я спасят !

Когато я показах и ме видя, че съм АЗ леко въздъхна.
Знаеше, че нищо лошо няма да и направя реши да излезе на брега за няколко снимки ...

И нали и бях обещал, отиде да расте ...

После в един бързей се показаха четири бързи бройки от този калибър и ...

Ай стига толкоз за днес, след някой ден пак ще им ида на гости !
Поздрави !

Дето уж скачали кленчета по ливадата( в тая мътилка как нЕма да скачат сиромашките), а там на "моите" си три дашни вирчета, демек тук :

и тук, ... някой видя ли разликата в цвета на водата

Около 18.30 бях на реката и обичайните плувкари цъкаха уклей, уж.
Попитах ги има ли ? Казаха : "Слабо ..."

Тази вечершните участници :

И се почна едно меткане на черна аглия 1, която имаше няколко подгонвания от бебета по 5-7 см. и ... след десетина минути "чух" как се заби един камък и айде една блесна по-малко.

Гледам активни рибки има , обаче скачат и гонят само мухичките дето падат във водата, затова ползвах и жокер една "буба" ама ... и нищо.
Жега, викам нъцки не са тука някъде тихо и дълбоко ще да са и айде надолу, че ги знам къде са . Там където вчера :
Викам ей ся ще те видя какво беше вчера !takezo написа:...
Един удар на голди 2.8 см. на окраска препоръчана ми от Марко Поло ( благодаря му за което)... откачи се зверчето.
И се почна "бубата" - нищо, голдито-нищо,

... ми сега, естественно ХД-то, нищо че не лови !

На двадесетина метра в края на бързея нещо много резко скочи във въздуха...

Радваше се, че си беше 'фанало "мухичка" ( предполагам НЕ знаеше, че е вързана с плетено .10

Пръчлето едвам я удържа ...
...бях затегнал аванса и няколкото скока във въздуха за малко да я спасят !

Когато я показах и ме видя, че съм АЗ леко въздъхна.
Знаеше, че нищо лошо няма да и направя реши да излезе на брега за няколко снимки ...

И нали и бях обещал, отиде да расте ...

После в един бързей се показаха четири бързи бройки от този калибър и ...

Ай стига толкоз за днес, след някой ден пак ще им ида на гости !
Поздрави !

Последно промяна от takezo на Чет Юли 23, 2009 10:53 pm, променено общо 1 път.
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
-
- кандидат преподавател
Най после нещо красиво за тази вечер .Чудесни риби продължавй мсе така 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
-
- разбира нещата
Marco Polo написа:За една проба правиш повече, отколкото аз на язовира за седмица!

... задобрявам все повече, Маркони !

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
-
- фен клуб-скобар
Тея последните риби ми харесват..
Добре ги вади въдичката 

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

-
- фен клуб-скобар
По цел ден висим в тоя форум и кога изпуснах темата за струма????
-
- разбира нещата
Днес от 16.00-19.30 , реката бистра, рибките високо гонят мухички.
Близо четири часа въртене няма сериозни удари.На черна Лонг, непрекъснато чукаха дребосъци но само те. В бистрата вода се надявах тупаклите да гонят черно ама ... Смених доста такъми но на магазинските - нищо ! Ми О.К. момчета имам и самоделки (блесни). Приготвих три бройки единици с различен цвят на листото и леко преутежнени да са по-далекобойни ииии "изтрел" - "цел" .Първия го закачих в един бързей, там където хич не го и очаквах, излезе от нищото шляпна блеснето и реши да се върне пак там , ама не му върза преди да го фотна .
' Убавец, 20-ка ...
Втория пак в бързей пак на самоделка, жълто тяло, жълто листо с добавени червени , черни и сребристи точки ... абсолУтен кич ама ... лови !

А тази хубавица ...

... ми хвана цвете, малко преди :
Третия удар на сребърно листо на 20 метра под мен когато дърпах срещу течението, малей звяр, лакът парче !
Успях да го засека, скочи няколко пъти и се тръска да се откачи, аванса естественно - затегнат
Поведох го 3-4 метра и след още един скок ( луд, луд, та луд клен) естественно се откачи ... УЖАС !
та тъй ... ще чакам новата ни среща да изравним резултата
А новото поколение зверчета расте с часове .

Поздрав !
Близо четири часа въртене няма сериозни удари.На черна Лонг, непрекъснато чукаха дребосъци но само те. В бистрата вода се надявах тупаклите да гонят черно ама ... Смених доста такъми но на магазинските - нищо ! Ми О.К. момчета имам и самоделки (блесни). Приготвих три бройки единици с различен цвят на листото и леко преутежнени да са по-далекобойни ииии "изтрел" - "цел" .Първия го закачих в един бързей, там където хич не го и очаквах, излезе от нищото шляпна блеснето и реши да се върне пак там , ама не му върза преди да го фотна .

Втория пак в бързей пак на самоделка, жълто тяло, жълто листо с добавени червени , черни и сребристи точки ... абсолУтен кич ама ... лови !

А тази хубавица ...

... ми хвана цвете, малко преди :
Третия удар на сребърно листо на 20 метра под мен когато дърпах срещу течението, малей звяр, лакът парче !
Успях да го засека, скочи няколко пъти и се тръска да се откачи, аванса естественно - затегнат

Поведох го 3-4 метра и след още един скок ( луд, луд, та луд клен) естественно се откачи ... УЖАС !

та тъй ... ще чакам новата ни среща да изравним резултата

А новото поколение зверчета расте с часове .

Поздрав !
Факт !
-
- кандидат преподавател
Как ви завиждам за свободното време.Аз само се каня и все изниква нещо.
Тази седмица са по нормални температурите и ша очаквам да ги почнете яко
Тази седмица са по нормални температурите и ша очаквам да ги почнете яко

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
-
- разбира нещата
Aми, нищо подобно Ивчо, вечер след работа за час час и половина и колкото - толкова .ivo75 написа:Как ви завиждам за свободното време...

==============================================================================================
АМИН !!!Marco Polo написа:Малко да се кротнат тия температури и ги почваме!
Факт !
-
- разбира нещата
Упдейт !
Тази вечер от 19.00-20.00 три удара, две извадени .
Един дребосък и един убавец 26-27 санта .

поздрави...
Тази вечер от 19.00-20.00 три удара, две извадени .
Един дребосък и един убавец 26-27 санта .

поздрави...

Факт !
-
- разбира нещата
В началото на седмицата водата бе ниска и много биста, виждаше се дъното дори и рибките , мъкаааа
никаква активност .
След дъждовете пък мътна - пак същото, изчаках да се поизбистри и днес бях там .
Слабичко ама токова си мога
Участниците, един трън на 2.10 лайт
Всякави дървета и железца ама най-успешното туй самоделно нещо
:

Четири плахи подчуквания, две закачени рибки.
Номер 1 - мерен ...

Номер 2 , дребосъче

И тъй ...
Опссс за малко да си забравя пеперудите

След дъждовете пък мътна - пак същото, изчаках да се поизбистри и днес бях там .
Слабичко ама токова си мога

Участниците, един трън на 2.10 лайт

Всякави дървета и железца ама най-успешното туй самоделно нещо

Четири плахи подчуквания, две закачени рибки.
Номер 1 - мерен ...

Номер 2 , дребосъче

И тъй ...
Опссс за малко да си забравя пеперудите

Факт !
-
- разбира нещата
Миналия Четвъртък, реката ниска и мътна .
Рибките играеха, и реших да опитам новите попълнения в кутийките любезно осигурени ми от Марко Поло (благодаря му за което).
Някакви двуграмови 25 мм. "двъчки" на Страйкпро.
Ей тези :

Ловят !!!
Няколко удара и само едно извадено дребосъче останалите се откачаха
.

Кленчетата гонеха мъника до последно, до самия бряг
, луда работа !
Рибките играеха, и реших да опитам новите попълнения в кутийките любезно осигурени ми от Марко Поло (благодаря му за което).
Някакви двуграмови 25 мм. "двъчки" на Страйкпро.
Ей тези :

Ловят !!!
Няколко удара и само едно извадено дребосъче останалите се откачаха

Кленчетата гонеха мъника до последно, до самия бряг

Факт !
-
- кандидат преподавател
Добри пеперудки браво .И аз изскам таквоз воблерче .Дайте малко инфо колко парици е и тт данни 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
-
- разбира нещата
Принципно оттук ги взе Марко :ivo75 написа:Дайте малко инфо колко парици е и тт данни
http://ivpfishing.com/store/
Инак редовната цена май е 7.80

Факт !
-
- фен клуб-скобар
Съмнява ме малко раположението и големината на куката. На мои подобни рибите нападат, но без да се закачат. Вие мислите ли че има нещо ''шантаво''?
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

-
- кандидат преподавател
Владо според мен няма проблем с куката.В събота като бях на реката и с едно мое воблерче си цъках кефалета но много водорасли имаше.Та по едно време мислех да махам едната кука да не вадя толкова водорасли и мислех задната защото все ги вадех на предната заапали.Но не го направих защото така съм го измайсторил , че щях да му разваля играта .Тогава ми се искаше да имам някой такъв с една кука ама пусто се оказа , че нямям
А за големината на тройката може да я смениш ко та бърка.Най много да му промениш поведението у водата 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ