ВЪПРОС ОТНОСНО ГРАХТА?

Модератор: sapuna

Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

ВЪПРОС ОТНОСНО ГРАХТА?

Мнение от Husmen1983 »

колеги скоро четох едно списание където пише че някакъв френски рибар хващал шарани и то добри екземпляри на грах.някои пробвал ли е и имали някакви резултати.
за сега нямам такъв.
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

Веднъж само и то по стечение на обстоятелствата.В кварталния магазин нямаше замразена царевица,а само някакъв микс-грах,царевица и парченца моркови,като грахът беше преобладаващ.С това захранвах а ловях на сладка царевица от кутийка,на плувка.За деня имах 2 шарана по около 2 кг.
Аватар
Carp Master
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Carp Master »

Колега аз съм чувал за грах на куката,но не съм хващал.Не знам дали дава същия резултат като протеиновото топче и добрата стара царевичка :lol: .Не съм сигурен 100%,че ще дава на грах но ако някои пробва да каже какъв е бил резултата!Аиде наслука : :D
pepeione
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pepeione »

Граха е най-резултатен когато е покълнал, тогава си е страшно изкушение за шарковците!
Наслука!!!
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Лично аз не съм пробвал, но видях да хвърлят на грах за амур и толстолоб, незнам да ли са имали успех, но бяха заложили колегите на това.
pepeione
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pepeione »

Да поясня малко! Грахчето е добре да е покълнало, което означава че ще е сурово, тоест ще се задържа на куката! Аз лично мисля че най добрия метод и с граха е на косъм! А да хвърляш за толостолоб е малко загуба на време! И амура и толостолоба са мелиоратори, но амура кълве, а толостолоба не ще!
Наслука!!!
Аватар
ivaylo1959
новобранец
новобранец

Мнение от ivaylo1959 »

Здрасти на всички! Ами нeка сe намeся и аз! Ами вижтe... със каквото захранватe мeстото къдeто ловитe, със това трябва и да ловитe!!! Аз на eдин нeмски язовир-развъдник отидох на "boilis"- протeинови топчeта! Шарана нe бeшe активeн, 8 дeна си скъсахмe задницитe да пробвамe какво ли нe, никой нищо нe бeшe хванал! Какви ли нe спeцовe- ама знаeщти , ама можeщи!!! Дуки на бамбуки!!! Виждал ли си отчаяни рибари??? Отидох да си купя нeщо за ядeнe. На връщанe ми направи впeчeтлeниe чe по брeга има ЖИТНИ ЗЪРНА, подути и подпухнали от водата. Навeдох сe взeх двe-три, разглeдах ги!!! Това бяха зърна които са стояли понe 4 дeна във вода, eдно бe ПОКЪЛНАЛО!!! Върнах сe при павилиончeто и питах със какво подхранва собствeника рибата. Виeтнамeца ми каза на много развалeн нeмски, чe e със царeвeица! Показах му житнитe зърна и той ми КИМНА със глава! Хихихииииии! Значи какво?.. фалшивата информация идвашe от собствeника - подучил виeтнамeца!!! На житото сe казвашe вeчe ЦАРEВИЦА, виeтнамeца бeз да знаe, лъжeшe, така му E БИЛО КАЗАНО, "захранва сe с ЦАРEВEИЦА"! Върнах сe, смeних шпулата със 0,26 шнур! Сложих 4ка кука "Kamatsu", нанизах три зърна - ЖИТНИ!!! Слeд 20 мимнути удари първия хубавeц от 9,750 кг, а слeд час вeчe висeшe изкормeн, и чакашe готвача!!!
ПОУКАТА: Рибата e свикната със eдно - на ЖИТО!!! Прeз дeня идва и по някой рибар дeто нe e скръндзав и захранва със царeвица или с друго, да ама това нe стига! ОСНОВНАТА ХРАНА ОСТАВА - ЖИТОТО!!! Другото сe върши от виeтнамeца-продавач който дава нeвeрна информация, а ти ако щeш си виси и eдна сeдмница - най-много eдин шаран!!!
За два дeна "дръннахмe" общо 9 шарана... а стояхмe 10 дeна!!! Туй e то!!!
Ако щe ловиш на ГРАХ, захранвай понe два - три дeна с ГРАХ, за да свикнe рибата със храната със която щe ловиш!!! Това обачe нe винаги e УСПEШНО! Напримeр на язовир "Жрeбчeво" можe да си захранваш на КАКВОТО СИ ИСКАШ, там кълвe обачe на жива рибка - това e брат ми! Наслука!
Последно промяна от ivaylo1959 на Чет Сеп 21, 2006 12:04 am, променено общо 1 път.
Защо ловиш риба с МРEЖИ бe КОПEЛE?
Изображение
Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

благодаря колега

Мнение от Husmen1983 »

наистина е така.но на този язовир които ходя доста често а тои се намира на около 50 км от варна никога несе знае рибата на какво кълве.собственика не храни рибата.много хора идват захранват с царевица,жито,някакви други купени захранки и човек незнае на какво кълве.хващал съм шаран там на рибка.друга седмица въобще не пипа рибката.а това за грахта четох от една статия
за това реших да видя дали някои има опит вече с това.тази събота и неделя пак съм там и ще видим резултата.
за сега нямам такъв.
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

Ако е гьола за който си мисля,много вероятно е да дръпнеш някой амур на грах :roll:
Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

за амур

Мнение от Husmen1983 »

нз но хванах хубав шаран на грах.но хвърлих 5 кг за захранка.
за сега нямам такъв.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”