Съвети и препоръки за Камчия

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Pavkata 1977

Съвети и препоръки за Камчия

Мнение от Pavkata 1977 »

Здравейте колеги,в петък заминавам за морето,някакъв къмпинг на Камчия.Бих ви помолил ако имате някаква информация по отношение на риболова на р.Камчия да я споделите.Всичко ще ми е от полза,никога не съм бил там,защото по принцип съм привърженик на южното черноморие,но сега тъст ми е запазил едно бунгало за 4-5 дни и държи на нашето присъствие,та хората докато се пекат аз да си почивам на спокойствие с въдичка в ръка нейде по реката.Леко,тежко какво,как,на каква стръв,всяка информация ще ми е от полза,защото отивам на абсолютно непознато място.
Предварително ви благодаря!
fider
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Съвети и препоръки за Камчия

Мнение от fider »

И аз утре сутрин пътувам за Камчия :D ще бъда в бунгала Романтика.И аз не съм у час помагайте спешно Варненци най вече .
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

Колеги дано да успея да ви ориентирам. Предполагам, че ще сте някъде по бунгалата на устието на Камчия. Там хубави сенчести места има като тръгнете от мястото където спират и тръгват лодките за разходка право нагоре по един асфалтов път.Подминавате рибарското селище и пак право по този път докато стигнете едни красиви къщички новички, които се падат вдясно на пътя по които се движите.Подминете ли въпросните къщи гледайте за черни пътчета вляво, които водят до две много хубави места сенчести и идеални за риболов. Там брат ми наскуба уклеи, защото за това беше тръгнал целенасочено. До нас колеги от Ямбол - три хубави едри таранки и едно 200 грамово щукле, което взеха да ядът/много варварско/. След нашето посещение на същото място следващата седмица едно приятелче е бил като са измъкнали огромен по неговите описания шаран на пружина и маломерни сомчета на торен.
Наслука и приятна почивка мястото е хубаво.
пп.леко, тежко ти си реши, но подхранка, каквото намериш , бели червеи и смес за пружина на филстар. Магазин да стръв има в комплексчето.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
fider
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fider »

Понеже ще съм на първа линия искам да попитам за риболов в морето от брега,сутрин и вечер можели да излъжа някъква риба?Миналата година бях там инцидентно за няколко дни и веднъж като влизах да плувам само на няколко метра пред мен преминаха два кефала по около 80см. дали е било случайно и на какво да ги търся?
spetro
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от spetro »

морски червей на дънен тъкъм с тапички
fider
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fider »

spetro написа:морски червей на дънен тъкъм с тапички
Благодаря ти колега,каква риба може да се очаква в края на август?
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Малко инфо и от мен - и на морето и на реката имате голям шанс за успешен риболов. Тези дни по Варна се чу ,че на Шкорпиловци дава едра платерина /от брега,не от естакадата/ , а Камчия е на няколко километра от там. За реката също се чуват добри отзиви,така че съветът ми е сутрин рано !!! на морето на дъно на такъми за илария на морски червей докато дойдат хората на плаж, през деня почивка по капаните и леглата и привечер на реката над рибарското селище / където колегата svilen ви каза/ на плувка за едра перка ,таранка ,може дребен шаран да удари - тази пролет зарибиха яко . Наслука.
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

А ако иларията е на повърхността на водата на пасажи - на бомбарда.Успех
hondacrx
новобранец
новобранец

Мнение от hondacrx »

Събота вечерта и неделя бях на Камчия две сомчета едното килограм другото по малко.Эверски удар на царевица на пуснат аванс и касане на 0.30 още със самото кълване не энам как стана това.Още един удар имах на царевица но се наби в едно дърво.Всички кълванета бяха вечерта преэ деня уклей и таранка.Това е от мен.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”