Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Да се зарибява ли ?
Модератор: dantho.mihov
-
- научил се да хвърля
Да се зарибява ли ?
Колеги със риск някои от вас да ме оплюят искам да предложа следното,на всички ни е писнало да се оплакваме от това че няма риба , че рибата е намаляла ,че се бракониерства и т.нт. -- Моето предложение е следното щом толкова се дразним от нашата родна действителност, защо не направим нещо реално да я променим , толкова хора сме в този форум , ако всеки от нас даде по 20 или 50 лева на година и тези пари се съберат и със тях се зарибяват различни водоеми или реки след няколко години съм убеден , че нещата ще са мното по- розови от сега , сигорно някои ще кажат ,че за това си има органи , които да се занимават но ако те си вършеха работата сега нямаше да се радваме като деца на различните плевели , които ловим в момента .Преди никой не считаше за риби каракуда и червеноперка а сега им се радваме все едно ловим кой знай какво.
Празнотата е форма и формата е празнота, риболова е някъде по средата
-
- кандидат преподавател
Re: Да се зарибява ли ?
А на мрежарите , токаджиите , тройкаджиите и тем подобни ще им кажем ,че рибата си е наша и да не я пипат 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
ми аз с един приятел отделихме по 200лв и пуснахме щуки в няколко близки водуема дано не ги изловят се пак са 200 рибета 

Последно промяна от Dimy на Пет Авг 21, 2009 2:07 pm, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
Колега проблема с бракониерството го има и не може да го отречем , ама ако чакаме господ да пуска риба и тя да се увеличава е наивно, ти какво предлагашivo75 написа:А на мрежарите , токаджиите , тройкаджиите и тем подобни ще им кажем ,че рибата си е наша и да не я пипат

-
- научил се да хвърля
Искам да кажа , че това ,че все още се лови някаква риба в нашите водоеми не се дължи на това че шепа колеги са съвестни и пускат една част от рибата обратно, което е много благородно но е капка в морето на фона на действителноста у нас , а се дължи на това ,че България има много добри условия за размножаване на рибата поради различни причини и също така ,че рибата в течение на времето си изгражда защитни механизми за оцеляване
-
- научил се да хвърля
Колега Марко Поло случайно съм специализирал ихтиология и съм наясно с доста неща , да не говорим за пъстървови риби , защото те са ми слабост, работата ми е такава занимавам се с фауна , става дума за ихтиофауна и едри бозайници работя в един Национален парк в България. Аз не давам нито наклон нито акъл а правя едно много просто предложение. Ще има много да пиша ама ако държиш ще ги отговоря на всички въпроси

Последно промяна от host200 на Пет Авг 21, 2009 2:07 pm, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
Започвам с въпроса от къде сам и защо несам се обозначил , ами аз сам разделен между София и СтараПланина защото жена ми и детето са ми в София , а аз работя в Стара планина и когато сам там се помещавам в град Карлово и Калофер , а не сам се обозначил защото се регистрирах много на бързо в форума.Относно въпроса кой ще събира пари за зарибяване това зависи от това дали тази идея ще се приеме от колегите от форума , защото ще възникнат много въпроси, може да се направи допитване до колегите ако искат да се зарибява да дадат идеи ако имат иначе моята идея е да се открие банкова сметка за това, като това може да се направи от някой клуб по риболов със съдействието или под патронажа на някаква институция по този начин може да има по- широка гластност, асъбирането на пари ще е доброволно разбира се никой не може да го принудим да даде пари насила.Аз сам планински спасител и при нас всичко е на доброволни начала ,както и многото клубове по риболов.Когато се събере определена сума пари ще се реши къде да се зарибява и с какъв вид риба, моето предложение е дасе зарибяват големите язовири защото там ходят най много колеги от различни места в България-например когато се каже Ивайловград или Жребчево там ходият колети от цялата страна, естествено ,че ще има недоволни но ще се зарибяват различни водоеми.Има много начини да се направи това всичко е въпрос на организация и желание ,а форума се посещава от много хора които мислят почти еднакво.
,а ми писна да слушам как няма риба ,а само си пишем и псуваме нека направим нещо

- barutchiata ©
- Администратор
Marco Polo написа:Гледай сега, да ти кажа някои неща от моята гледна точка...
Ти откъде си? Защото не си се обозначил, а най-обичам някой от някъде да ми дава наклон...
Поздрави...
Ех тиа видри мноо чуствителни бе!!!
Са и аз да са изкажа.В България много хора и организации които зарибяват от много години насам, кои парадиращи, кои не.Най важното е, че има хора милеещи за природата и възпроизводството на рибата.Мое мнение е , че само със зарибяване без контрол нема да стане.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
След последната ни любителска акция по зарибяване,вместо подкрепа получихме порицание от властимащите органи!Предупредиха ни,че подобни действия са наказуеми и несъобразени със закона!Като се замисля-прави са!
-
- научил се да хвърля
Естествено че без контрол е трудно но и държавата има някакни задължения просто трябва да се напомня на институцийте постоянно докато им писне друг начин няма, бакониерството не може да се изкорени , а трябва да се сведе до приемливи граници
-
- научил се да хвърля
Тук не става дума за изпълнение на проект все пак става дума за доброволни действия ако искаш да ти дам конкретни неща трябва да имам някъква рамка в ,която да се работи-въпроса е дали някой приема идеята, ако тази идея се приеме тогава може да се говори за конкретни неща.Естествено че бай Пенчо от село Кучериново може да каже че го боли за Жребеца или някой спинингист за шараните и амурите , ама на този принцип означава че всички теми са празни и безмислени що да коментираме спинингов риболов като утре някой ще изтрови реката или ще мине някоя сапьрска бригада
-
- научил се да хвърля
Колега по закон не може да се зарибява и е забранено ,когато зарибяваш с видове които не са естествени за местообитанието, особенно ако става дума за защитени територии, но ако се сигнализират институциите и се мине през местния ловнорибарски съюз няма проблеми, вярно е че институциите са мвного тромави но иначе не е проблимsapuna написа:След последната ни любителска акция по зарибяване,вместо подкрепа получихме порицание от властимащите органи!Предупредиха ни,че подобни действия са наказуеми и несъобразени със закона!Като се замисля-прави са!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Не става въпрос за естествено и неестествено обитаващи ареала риби!В Янтра живеят почти всички видове риби известни в България!Зарибителят е закупен от лицензиран производител и съобразен с пригодност и размер!Въпросът е,че се минава ПРЕЗ ГЛАВАТА на някого и той няма дивиденти от цялата работа!Как да искам съдействие от НЕГО за опазване?!?!?Няма да го получа!Ако ли пък събера парите,изтръскам касата и МУ дам определена сума,дали ще я похарчи по предназначение?!?!?!?
легенда:
НЕГО,МУ - ИАРА,СЛРБ
легенда:
НЕГО,МУ - ИАРА,СЛРБ
Много сте прави всички,но според мен трябва да обърнем внимание първо на културата и възпитанието,защото повечето като нас са алчници и не мислят за утре а амоли и за догодина 

Аз съм на същото мнение като това на администратора! Ние ще съберем пари ще вземем материал ще мине под патронажа на някой клуп или институция и после какво????? Парашутисти и всякакви гадни бракониери,тройкаджии.токаджии ще унищожават рибната популация!!!!??barutchiata © написа: Мое мнение е , че само със зарибяване без контрол нема да стане.
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)