Въпрос за повдигане на стръвта

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Coldeye^
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Въпрос за повдигане на стръвта

Мнение от Coldeye^ »

Здравейте колеги.

Обмислям да направя един излет на язовира в село Антимово...предполагам малко от вас знаят къде се намира, но имам една сериозна питанка.

Проблема идва от там че цялото дъно на водоема е буквално обрасло от водорасли и възникват трудности при риболова на тежко :x
Та въпроса ми е има ли някакви начини да избегнем водораслите :roll:
Мислих за повдигане на самата стръв, но в този вариант хранилката пак ще попадне сред водораслите :axe:
Не съм много наясно с нещата, а и тепърва навлизам в риболовните техники затова реших да се допитам до Вас - по-опитните :)
Нека запазим България чиста за нашите деца!
Изображение
Аватар
slayder
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Въпрос

Мнение от slayder »

Пробвай риболов на леко,или не си падаш? :wink:
Дава ли? И дава и взема.
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

Пробвай на монтаж с подвижна тапа за щука и хранилка-дълбочина над водораслите :wink: Тапата ще ти е индикатор на кълването.
Аватар
Coldeye^
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Coldeye^ »

Аз и по лекото си падам, но той е между другото... в смисъл докато чакам да удари звънеца :lol: ... затова търсех вариант за повдигане, но никой не изявява желание да подксаже с нещо :oops:
А в краен случай ще си мятам болонезото и най много да окъпя червеите :mrgreen:
Изображение
Аватар
Coldeye^
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Coldeye^ »

jporlando написа:Пробвай на монтаж с подвижна тапа
У пак един тъп въпрос :|
Да разбирам ли че тежестта на хранилката не трябва да превишава товароносимостта на тапата :oops:
Последно промяна от Coldeye^ на Пет Авг 21, 2009 8:55 pm, променено общо 1 път.
Изображение
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

Може и да я превишава и тапата да е под водата,след разпадането на захранката ,постепенно ще се издигне нагоре :wink: но така се усложнява момента на кълването и индикацията.Провай 2 вариянта с плаваща тип шамандура тапа и потънала.Все пак си мисля,че по скоро ще ти клъвне на висящата над водораслите,защото е видима за шараните,другата е долу между водораслите и е по сложно откриваема.Номерът е да пробваш и така ще разбереш коя е по добра.Успех.
Аватар
slayder
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от slayder »

А може да пробваш с долно олово и 2 повода над водораслите,ако знаеш колко са високи от дъното и захранваш от ръка или с прашка.Храната трябва да се разпада,но става сложно с точноста на захранване,а и топките може да се разпадат във въздуха. :( Пробвай! :D
Дава ли? И дава и взема.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Въпрос за повдигане на стръвта

Мнение от INCUBUS »

На яз.Доспат има заливи,в които растителността покрива цялото дъно.Дебелината на слоя водорасли е 20-25 см.Кво праехме за пустите каракуди: най-отпред се връзва хранилката /пружината/без каквито и да било куки на нея,натокмачена с мноо,ама рехава захранка,на 40-45см над хранилката се връзва едната кука,на още 20-25 см от нея се връзва втората кука.И бой - става си необходимия "облак"над водораслите и кълването си беше през целия ден /през всичките дни,докат не ми омръзна тоя вид риболов и изобщо тоя тъп язовир/.
Аватар
slayder
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от slayder »

INCUBUS написа:На яз.Доспат има заливи,в които растителността покрива цялото дъно.Дебелината на слоя водорасли е 20-25 см.Кво праехме за пустите каракуди: най-отпред се връзва хранилката /пружината/без каквито и да било куки на нея,натокмачена с мноо,ама рехава захранка,на 40-45см над хранилката се връзва едната кука,на още 20-25 см от нея се връзва втората кука.И бой - става си необходимия "облак"над водораслите и кълването си беше през целия ден /през всичките дни,докат не ми омръзна тоя вид риболов и изобщо тоя тъп язовир/.
Само не съм съгласен че доспат е тъп язовир.През есента и пролет въобще не е тъп. :) п :D ъстървовото време
Дава ли? И дава и взема.
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Пробваи с подвижно олово и с повдигач. Може и булдо на края на линията. Мяташ и отпускаш или обираш според случая дали е повдигач или булдо. С булдо е по добрият вариант за обрасли водоеми и дънен вариант.
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

Може би ще ти дойдат някои идеи-http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... a&start=30
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”