Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Водачите са си екстра! Ама кво да ми пука - като тръгнат, хубав водач на Ботевата е 2лв баси! Сменят се за секунди!
Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Аз моето не го мажа с нищо. То е някакво спечено ли, не знам какво. Май след оплетката са го обработвали термично, слепнало се е и въобще не поема вода. Разбирай - не се и надува като се намокри, докъдето си си напълнил шпулата - там си и остава. А защо трябва да се маже?
Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Намаля се триенето с водачите,и малко увеличава дистанцията,другия път като се видим ще те светна в един пинизrunner написа: . А защо трябва да се маже?

Зарганолог
ами днес пак ще съм там и може да се засечемMi7chell написа:Намаля се триенето с водачите,и малко увеличава дистанцията,другия път като се видим ще те светна в един пинизrunner написа: . А защо трябва да се маже?.

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

-
- научил се да хвърля
Само да вметна трабукото /super iso/, при обявен диаметър 0.205мм се оказа 0.240мм.
Траабуко са така.Малкопо-назад съм писал за 0.18 дето като го измерих беше 0.26.expose написа:Само да вметна трабукото /super iso/, при обявен диаметър 0.205мм се оказа 0.240мм.
Зарганолог
е то с микромер ли трябва да ходим по магазините,то не че те са виновни ама като купуват боклуци
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

-
- научил се да хвърля
Точно това ме накара да го измеря, не предполагах, че ще има толкова осезаема разлика.Mi7chell написа:Малкопо-назад съм писал
Въпросното трабуко не може да се измери, тъй като е запечатано хлорограмен стикер. За информация "colmic fendreel K15" си отговаря на диаметъра.
-
- ще става разбирач
Момчета,да попитам,някой имал ли е успехи с вертикалните плуващи бомбарди /на Екзори/,дето стоят като плувки
Намират ми се три броя,миналата година ги пробвах един път безуспешно,но той целият излет си беше неуспешен...

Намират ми се три броя,миналата година ги пробвах един път безуспешно,но той целият излет си беше неуспешен...

- В.Стефанов
- вече хвърля и на тежко
0,12мм Беркли Файерлайн от къде мога да се снъбдя с това ? и колко тежка трябва да е бомбардата за да не се претеснява? мерси предварително
- Моряка
- кандидат преподавател
0,12 за бидем,нали?А каква ти е акцията на пръчката,че оттам и грамажа на бомбардатаveso94vn написа:0,12мм Беркли Файерлайн от къде мога да се снъбдя с това ? и колко тежка трябва да е бомбардата за да не се претеснява? мерси предварително

А сега де? 

- В.Стефанов
- вече хвърля и на тежко
30-60 и 25 грама бомбарда ?
Моята е 20 - 60. Хвърлям и 40г, по възможно най-джалатския начин дето можеш да си представиш, и нямам грижа. Обаче снощи загубих в тъмното някакво яко животно, предполагам кефалово, затова сега съм със шок-лидер 0,30 много разтеглив, къс - да не ми стига до шпулата (да не прави бради възела). Надявам се вече да мога да вадя и кефаловите. На дистанцията не се отрази. И все пак не забравяй, че плетеното не се разтяга въобще, аванса го регулирай така, че да се обажда даже и при по-хард засечка. Остава да се надяваме устите на кефаловите да издържат.veso94vn написа:30-60 и 25 грама бомбарда ?
- В.Стефанов
- вече хвърля и на тежко
Мерси колега.Аз неразбирам много как мога да го направя по растегливо в началото там след повода на куката след вирбела и селикона .
1.50см след вирбела и бомбардата да минава през него и след това с възел за усновното ? как ще е ? няма ли да ми прави замятането по трудно на ли възела ще се трие в водачите и ще засича и спира замятането ? не ги разбирам мерси много .и аз ще се помъча да е нещо като твоето .изкам големите да неги изтървам.
1.50см след вирбела и бомбардата да минава през него и след това с възел за усновното ? как ще е ? няма ли да ми прави замятането по трудно на ли възела ще се трие в водачите и ще засича и спира замятането ? не ги разбирам мерси много .и аз ще се помъча да е нещо като твоето .изкам големите да неги изтървам.