Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Приятели ,някой има ли прясно инфо за Бресташките развъдници?Не съм ходил там от месец и половина и му опуснах края?
От другата страна:
Миналата година бяхме на почивка в Трявна. Пробвах техния язовир (неуспешно), но сутринта на 3 пъти чух едни аванси (дзззззззззз..... 20-на секунди без прекъсване) 3 пъти. Към 10 ч. тькмо ме беше напекло слънцето и мислех да си трьгвам, минава един брадат чичко с колело. "Как е момче?" Мисля да си трьгвам,че напече. "Е, няма да ти взимам такса тогава." Таксава била 2 лв., рибата не се плащала, имало много големи риби, но никой не може да ги извади. И тази сутрин скъсали 2 пъти 0.40 и изправили една кука. Е, нямам причина да не му вярвам.
Тази година бяхме в Еленския балкан, едно село на 10-на км. от Елена. 2-ма бащи решихме да учим 6 момчета как се лови риба (щура работа). Отиваме на язовира, намерихме собственика, обясняваме "Мислим да ги учим тези юнаци... "Таксата на риболовец е 5 лв., до 3 кг. не се плаща, ама на деца пари не взимам, пък вие надали ще хванете нещо с тия юнаци, и вас няма да ви таксувам"
Миналата седмица в събова след обяд реших да прескоча до Николаевка (голямия). Около 17.00 бях хвърлил мача, на 5-6 м. от брега. До 18.30 имах 1 шаран 1.5-2 кг (не съм го теглил) и 3 таранки по педя и половина. После вятъра утихна, толстолопите дойдоха и ... събрах багажа. (Там ходя 1-2 пъти в годината, шаран нямам последните 4 г.)
Извод- истината не е една
Миналата година бяхме на почивка в Трявна. Пробвах техния язовир (неуспешно), но сутринта на 3 пъти чух едни аванси (дзззззззззз..... 20-на секунди без прекъсване) 3 пъти. Към 10 ч. тькмо ме беше напекло слънцето и мислех да си трьгвам, минава един брадат чичко с колело. "Как е момче?" Мисля да си трьгвам,че напече. "Е, няма да ти взимам такса тогава." Таксава била 2 лв., рибата не се плащала, имало много големи риби, но никой не може да ги извади. И тази сутрин скъсали 2 пъти 0.40 и изправили една кука. Е, нямам причина да не му вярвам.
Тази година бяхме в Еленския балкан, едно село на 10-на км. от Елена. 2-ма бащи решихме да учим 6 момчета как се лови риба (щура работа). Отиваме на язовира, намерихме собственика, обясняваме "Мислим да ги учим тези юнаци... "Таксата на риболовец е 5 лв., до 3 кг. не се плаща, ама на деца пари не взимам, пък вие надали ще хванете нещо с тия юнаци, и вас няма да ви таксувам"
Миналата седмица в събова след обяд реших да прескоча до Николаевка (голямия). Около 17.00 бях хвърлил мача, на 5-6 м. от брега. До 18.30 имах 1 шаран 1.5-2 кг (не съм го теглил) и 3 таранки по педя и половина. После вятъра утихна, толстолопите дойдоха и ... събрах багажа. (Там ходя 1-2 пъти в годината, шаран нямам последните 4 г.)
Извод- истината не е една

- В.Стефанов
- вече хвърля и на тежко
Николаефка май и той устана с малки запаси риба ... Гледам има големи толостолоби.
Аз там ходя да хващам риба на дървени въглища и да си отпочина малко под дърветата а вечер 1 приятен сън в палатката...
А такстата я исключвам уш е за добро...ама нццц
Иначе преди 1 год там имаше много риба ....
Аз там ходя да хващам риба на дървени въглища и да си отпочина малко под дърветата а вечер 1 приятен сън в палатката...
А такстата я исключвам уш е за добро...ама нццц
Иначе преди 1 год там имаше много риба ....
-
- вече хвърля и на тежко
Та ,да се върнем на темата,снощи бях на развъдниците на с.Брестак от 17.30 до 19.30,резултатът беше само 6 каракуди по 0.100-0.200 гр.и никакво пипане на шаран или някоя по-едра таранка.Имаше колега ,който е бил там от сутринта и си тръгна към 18 ч.с няколко таранки от същият калибър.Преди месец и половина положението беше къде-къде по-добро.Това засега,наслука на всички!
Аз вторник бях на Ген.Колево. Отивам за втори път-като предния бях доволен и реших че това е водоема който ме устройва като условия и т.н.
Бях сам на водоема през целия ден, адска жега беше, но пък колкото по-топло, толкова по-добре влизат кутийките с бира
Цял ден си говорихме с бащата на Реджи - добър и свестен човек, според моите представи за тези понятия. Самия риболов не ми хареса защото за разлика от предния път, нямаше НИТО ЕДИН УДАР на дънните (косъм с 3-4 царевици и повдигач на едната). Каракудите също не бяха много активни, удряха на ваглер и торен, но бяха малко общо взето. За сметка на това, цял ден рибата скачаше из целия водоем - направо да се побърка човек, но ...... не сме за сефте капо я
Адски съм доволен от водоема, отношението на арендатора и природата. Ще съм щастлив ако мога да продължавам да го посещавам.
Наслука !! И успех в начинанието за подобряване условията на водоема !!
Бях сам на водоема през целия ден, адска жега беше, но пък колкото по-топло, толкова по-добре влизат кутийките с бира

Цял ден си говорихме с бащата на Реджи - добър и свестен човек, според моите представи за тези понятия. Самия риболов не ми хареса защото за разлика от предния път, нямаше НИТО ЕДИН УДАР на дънните (косъм с 3-4 царевици и повдигач на едната). Каракудите също не бяха много активни, удряха на ваглер и торен, но бяха малко общо взето. За сметка на това, цял ден рибата скачаше из целия водоем - направо да се побърка човек, но ...... не сме за сефте капо я

Адски съм доволен от водоема, отношението на арендатора и природата. Ще съм щастлив ако мога да продължавам да го посещавам.
Наслука !! И успех в начинанието за подобряване условията на водоема !!
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Здравейте, Колеги.
Преди малко се завърнах от излет на яз Елешница. Рано сутринта окупирахме с брат ми страхотно местенце ,което един негов приятел беше захранвал. И ние захранихме, та като се почна опъване на моите три пръчки на косъм на царевица с аромат мед, на протеинови топчета, на пружина/с две куки на царевичка, - да не каже някой,че съм месар/,Брата и той опъна неговите три на царевица, пружина и рибета. И зачакахме. И много чакахме. И равносметката от дългото чакане беше една таранка на пружината на брат ми около 150-200 грама, няколко единични приписуквания на единия ми сигнализатор май само да ми покажат, че не му е свършила батерията и това е. На 6 броя дънарки едно таранче си е равнозначно на пълно капо.
След туи последва мъчене на директни на бял ,торен, жито,царевица = 7 броя мини червеноперки ,1бр. кефалче ми то толку мънинко, че чак невидимо и 2 бр.костурчета същия калибър кат кефалчето , сичкото това на бял червеи. На ваглер пак на същите стръви съвсем нищо - даже без удар.
Равносметка от излета:-риба няма, много път и гаден черен такъв до язовира,Пълно разочарование от състоянието на най- красивия във Варненска област язовир./брат ми и той сигурно ще допълнинещо/.
ПП
.Съвсем сериозно, хора искам да ви кажа, че това уникално късче от най- красивата природа е на път да се превърне в бунище и то не от някой друг ами от колеги риболовци, които посещавайки го си оставят всичкия боклук по поляните дето са им били палатките и по самия бряг. Умолявам ви освен, че пускаме хванатото за да се възстановят рибните запаси, дайте и всеки като си ходи от язовира нека си прибере поне собствените хартии, найлонови торбички, шишета, кутиики от стръв и тн , за да съхраним и красивата природа около водоемите.
Преди малко се завърнах от излет на яз Елешница. Рано сутринта окупирахме с брат ми страхотно местенце ,което един негов приятел беше захранвал. И ние захранихме, та като се почна опъване на моите три пръчки на косъм на царевица с аромат мед, на протеинови топчета, на пружина/с две куки на царевичка, - да не каже някой,че съм месар/,Брата и той опъна неговите три на царевица, пружина и рибета. И зачакахме. И много чакахме. И равносметката от дългото чакане беше една таранка на пружината на брат ми около 150-200 грама, няколко единични приписуквания на единия ми сигнализатор май само да ми покажат, че не му е свършила батерията и това е. На 6 броя дънарки едно таранче си е равнозначно на пълно капо.
След туи последва мъчене на директни на бял ,торен, жито,царевица = 7 броя мини червеноперки ,1бр. кефалче ми то толку мънинко, че чак невидимо и 2 бр.костурчета същия калибър кат кефалчето , сичкото това на бял червеи. На ваглер пак на същите стръви съвсем нищо - даже без удар.
Равносметка от излета:-риба няма, много път и гаден черен такъв до язовира,Пълно разочарование от състоянието на най- красивия във Варненска област язовир./брат ми и той сигурно ще допълнинещо/.
ПП

По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

Тъжно...

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Тъжно е наистина Златев и боли като знаеш какво е било преди години и като гледаш в какво се е превърнало сега в резултат на хорско безразсъдство.Златев написа:Тъжно...![]()
![]()
Между другото Златев ти щеше да ходиш на погребите на Цонево.Ходихте ли и как мина?
.

- Motorski
- ще става разбирач
Още не смеsvilen_sa6kov написа:Тъжно е наистина Златев и боли като знаеш какво е било преди години и като гледаш в какво се е превърнало сега в резултат на хорско безразсъдство.Златев написа:Тъжно...![]()
![]()
Между другото Златев ти щеше да ходиш на погребите на Цонево.Ходихте ли и как мина?

- tech-house
- вече хвърля и на тежко
Някой да имаа информация за равъдниците на Девня и язовира който е там,защото дочух че излизали шаранчета
- valiooooo
- ще става разбирач

"Когато говорите,думите ви трябва да бъдат по-полезни от мълчанието" -- Фулър
- Motorski
- ще става разбирач
Малко офтопик ще бъде, ама аз лично съм върло против на платени водоеми да се правят подобни проверки. Иначе е похвално, че все някой се е наел да съблюдава за спазването на законите в тази... хм... нека да го наречем условно "държава".

-
- ще става разбирач
ИАРА са като гладни кучета, дъвчещи глезените на изпосталелия си стопанин. Наистина е жалко. Вместо да отидат да оберат мрежите и геримите от Цонево или да изгонят лодките, разкарващи чужденци по Камчия, те за пореден път се нахвърлят на обикновения риболовец, който първо плаща на арендатор, второ хвърля поне 5кг храна на рибите и трето почти винаги връща рибата обратно. И естествено - задължително е да си вземем репортер, та да стане мисията показна. "Вижте ни колко милеем за риболова, колко сме стриктни и как спазваме закона"
Апък той един закон..... Значи първо аз си плащам риболовен билет, за да имам правото да ловя по водоемите в България и за да се зарибяват тези водоеми, после тези водоеми се отдават на някой дерибей, който веднага хвърля мрежите (които са забранени по същия този закон) и накрай аз трябва да му платя на този дерибей да ме пусне да ловя на водоема, за който аз вече съм платил под формата на риболовен билет.......
Нинам ко да кажа вече.....
Апък той един закон..... Значи първо аз си плащам риболовен билет, за да имам правото да ловя по водоемите в България и за да се зарибяват тези водоеми, после тези водоеми се отдават на някой дерибей, който веднага хвърля мрежите (които са забранени по същия този закон) и накрай аз трябва да му платя на този дерибей да ме пусне да ловя на водоема, за който аз вече съм платил под формата на риболовен билет.......
Нинам ко да кажа вече.....

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Интересно така и нищо не видях да са написали за мрежата която си стои постояно във николаевка.
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Ебати тъпотията. Поредната пълна безмислица и простотия сътворена от ИАРА. Егати показното отчитане на дейност, базирано на дупки в законодателството. Как може да се прави и реклама в медиите на такава безмозъчна акция от която резултата е девет акта на обикновенни хорица - пак да вземем на босия цървулите. Абе господа от ИАРА вземете си турете малко бензинец във високопроходимата машина и я подкарайте към Цонево и/ вместо да пишете актове на бедния отчаян риболовец, които е бил подведен от това че на частен водоем билет не трябва щом си плащаш и от незнанието си пати/ вземете свършете нещо найстина като да извадите всички тия бракониерски мрежи и герими от там вместо да си правите пи ар кампания на гърба на окаяния обикновен риболовец. И как не ви е срам бе само девет акта от минимум сто души на язовира- не се ли сещате, че сте смешни като гоните Михаля, че и за поредната си тъпотия и издънка реклама в медиите си правите.Факта, че от тия 100 души, дето девет са били без билет и то сигурен съм, че от тях осем просто от незнание са прегрешили не ви ли показва, че масовия риболовец е редовен и не той трябва да е целта на акциите ви. Докога ще продължава това безхаберие -мрежарите правят каквото си щът и се чувстват недосегаеми , а ИАРА пилее държавни пари, които са излезли от нашия джоб за тия безмозъчни показни акции. Или господа от ИАРА така Ви е удобно -хем отчитате дейност пред висшето началство, хем не закачате мрежарите, които ви плащат за да си затваряте очите за тяхните деяния. Май и с новия си шеф ИАРА подкарва старата песен на нов глас, тоест скоро нещата с липсата на риба във варненска област няма да се оправят.valiooooo написа:http://www.narodnodelo.bg/news.php?news=30549
"От нииде надежда взорът не вижда"
Жалка история.

.