Макара-DAM или Shakespeare

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Вслушай се в съвета на pepeione - DAM Quick AT230 и АТ330 не е само до цената а и до качеството на изработка. Аз имам едно менте на което пише Daiwa на 13 лагера и то зе че се пре... за една зима. Повреди се ролката на бигела и наранява влакното. А макарата струваше около 70 лв. някъде (не съм я купувал върнаха ми я вместо заем) :cry:
Така че всяко менте после ще си го заплатиш допълнително - примерно с нова корда за всеки риболов. :lol:
Дамовете от горепосочената серия не са много по-скъпи но са с много добро качество. Ползвам 4броя SEL 350 (по-старата серия) за дунавски риболов от 6-7 години и няма никакъв проблем въпреки че натоварването е голямо като имаш предвид че оловата ми са по 180 гр.
Shakespeare имат много добри модели но при тях цените са още нагоре.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Колега, купи ли си вече макара?
Ако не ще ти подаря ДАМчето
Чисто ново с кутия, спечелих го от една томбола :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Daro
новобранец
новобранец

Мнение от Daro »

Колега пратил съм ти лично съобщение. Ако имаш възможност да ми подариш макарата ще съм ти много благодарен. Напиши ми как да се свържа с теб и къде да се видим да уредим работата пък ще почерпя по бира :wink:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Браво,бях загубил вяра във добротата на българина,но явно съм бъркал.Много късно прочетох твоя пост,иначе щях да ти подаря пръчка,но тази която ми е излишна /Шимано Twin Power/ вече е обещана /разбирай дадена/ на друг наш колега от форума.Ще се огледам дали няма да сменя още нещо и ако имам за смяна ще я сменя,а старата пръчка ще ти подаря.Около мене са все рибари,и в момента в който сменям нещо,веднага го приватизират.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
pepeione
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pepeione »

Евала на по-заможните колеги! Мислят и за другите!!! :smt023
Наслука!!!
zariio
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от zariio »

А какво ще кажете за тази макара:
http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6098
Комбинирал съм я с това:
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=5014
Соред вас ще ми върши ли работа като на начинаещ в спининга :wink:
pepeione
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pepeione »

Това е нещо друго, ама ти сам каза, че не разполагаш с достатъчно средства, а изведнъж отиде на 60 лева за едното и 120 общо! Ето ти два линка за макара и телескоп, който съчетават успешно цена и качество!!! http://www.orozov.com/rods_in.php?id=1& ... e=1&tip=31 и http://www.orozov.com/reels_in.php?id=2 ... de=1&tip=1
Наслука!!!
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Колега моля те не се излагай да си купуваш такива ментета.Видях че ще ти подарят макара но никога не си купувай такава макара може да те предаде в най неочаквания момент ако ме разбираш какво ти говоря.Примерно вадиш най-голямата си риба и макарата се преебе по някакъф начин.Или кълве много но и счупиш бигела?
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Калканчо , не е чак толкова страшно положението. Аз с ДАМчето съм вадил прилични риби и никоя не ме е дръпнала във водата :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Дано да не те подведе тогава когато трябва :wink: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
dsa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dsa »

трябва да си много добър риболовец,че даси счупиш бигела като вадиш рибата!по скоро ако я настъпиш и ще стане тая работа.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

и от мене-за ДАМ-може да са мижави и евтини,но си надфьрлят 100кратно парите-верай ми аз сьм имал няколко-допреди да ги затрия и откраднат...бе нема втора фирма такава-нищо,че вече не сьщестеува :lol: а па как редят влакното...перфектни са-10 от 10 за ДАМ!!!!
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

всичко е боклук,с изкл на риобито дето го имам от около 10г-ама аз много и не го използвам,че ме е страх да се не преебе...майтап бе-другата дестинация е браунинг,наистина добро,брато,наистина,,,
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

е,имам и неколко шекспира,дето единия е оригинален...ама дама му е майката-нещо като опел в колите-тьпо,лесно и крайно добро за поправяне
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”