Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Бял Амур
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Бял Амур
Защо да е ГРЕШКА!?
Защото за амури не се ходи като за каракуди!
Не става да кажеш сега тръгвам, да идеш да постоиш 3-4 часа и после да се чудиш защо нямаш успех!Преди и аз си мислех че става за 5-6 часа, ама размислих!
Виж хората какви излети правят за да хванат някой добър амур \е, има едни които за една вечер могат да си напълнят фризера
\, дори понякога изобщо не хващат!Ама порови се в "Моя риболовен" и ще разбереш какви излети да правиш!
А това със фризера беше на майтап!

А това със фризера беше на майтап!

-
- научил се да хвърля
Причината е друга,но Митака, ако има желание ще я каже
Аз нямам желание да го правя 

-
- и господ не е толокова добър
Става на въпрос, че вечер не кълве амура.Обаче аз имам други наблюдения.kaloyan-stz написа:Причината е друга,но Митака, ако има желание ще я кажеАз нямам желание да го правя

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- научил се да хвърля
ДА ,найстина е така и вчера го разбрах.Добре ,че отидох по-рано - към 2:30 и до 5:00 имах 6 удара и след това до 7:00 нито един удар. 

-
- научил се да хвърля
Точно това е причината, и ти много добре знаеш,че е така!Разбира се има някои периоди,когато ударите са предимно вечер,но масово амура се храни през най-горещата част от денонощието и през най-горещите месеци от годината!Разбира се,когато си край водата винаги може да се получи не,както си го планирал,но най-резонно е амура да се търси през светлата част от денонощието!snegk написа:Става на въпрос, че вечер не кълве амура.Обаче аз имам други наблюдения.kaloyan-stz написа:Причината е друга,но Митака, ако има желание ще я кажеАз нямам желание да го правя
- carpsliven2
- сериозен играч
Имал съм по десетина удара на вечер , но само през лятото .. през топлите месеци .. и колкото се мъчих да разбера .. неможах .. единия път на пълнолуние неме оставиха да спа... а на второто пълнолуние бях подготвен за много удари ... но уви, нямаше индикация. Няма да спра да се мъча да разгадая този мит.

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
- научил се да хвърля
Васе,тази година и аз забелязвам,че на пълнолуние рибата е много активна!И трите летни месеца бях за риба по време на пълнолуние и трите пъти рибата беше страшно активна!Рибешка му работа,няма нищо за разгадаване 

Определено косъма си остава един от най-успешните начини за Амур,найстина е доста интересно защо има(много рядко,но все пак има)вечери в които Амура е активен,при условие,че в повечето пъти ако имаш удари те са до към 17-18 часа след това просто непипат?????
- carpsliven2
- сериозен играч
Нещо ги активизира и започват да се хранят.. през останалото време си спът .. като човека са.. за топлото и метаболизма и баба знае.. ама тез вечери си остава мит.. ... засега варианта опира в градусите от логична гледна точка... светлината отпадна като вариант..

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
- вече хвърля и на тежко
колеги тея амури на вкиснала царевица ли ги ловите или на нещо друго щото онзи ден си праих топчета които се оказаха доста сполучливи
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тъй като не видях отговор на въпроса на колегата относно риболова на амури до 4-5 кг на леко или по-точно ваглер ще го задам и аз.За монтажа съм г/д запознат,че ще е нещо от сорта на шаранския,но за стръвта и захранката ме интересуват повече.
Аз съм се насочил към едни миксове и прочие и за стръв съм подбрал сладка царевица(натурал) и едно две бели червейчета за затапка.Но нека по-компетентните от мен да споделят наблюденията си.
Няма да ловя на водоем в който има папури и темподобни растителни аква култури
Аз съм се насочил към едни миксове и прочие и за стръв съм подбрал сладка царевица(натурал) и едно две бели червейчета за затапка.Но нека по-компетентните от мен да споделят наблюденията си.
Няма да ловя на водоем в който има папури и темподобни растителни аква култури

Без риболов няма любов !
-
- вече хвърля и на тежко
...............
мисля колега че за амура е наи добре да се лови на косам с повдигач с 2 или 3 зарна и както казваш водоема е чест мисля че така ще е наи добре и правилно си се насочил но земи я вкисни малко царевицата мисля че така ще е по добре
мисля колега че за амура е наи добре да се лови на косам с повдигач с 2 или 3 зарна и както казваш водоема е чест мисля че така ще е наи добре и правилно си се насочил но земи я вкисни малко царевицата мисля че така ще е по добре
-
- новобранец
пичове може ли да миобясните малко по добре за този косъм и как се прави като цяло със снимка ще е по добре
-
- и господ не е толокова добър
http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=18South Division написа:пичове може ли да миобясните малко по добре за този косъм и как се прави като цяло със снимка ще е по добре
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.