Ще ходя на Янтра !

Модератор: Кърцата

ficho
новобранец
новобранец

Ще ходя на Янтра !

Мнение от ficho »

В началото на септември ще ходя на гости на едно село до Долна оряховица и мисля да се разходя по Янтра.. :) миналата година ходих и хващах кефали на спининг , но не бях много довоен( имаше един над кило). Та сега се чудя на какво друго мога да ловя? :wink: . Има едно село Върбица там има мост и там ще ходя , та може би и към драганово нагоре. дайте ми идеи да ловя ( спининг, леко, дъно) :D
dilval
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Ще ходя на Янтра !

Мнение от dilval »

Не искам да те разочаровам, но Янтра покрай Долна Оряховица не става за блесни и тем подобни.Защо ли, ами цялата река е обрасла, досега не съм я виждал в такова състояние.Там преди 4 седмици видях как един заклет рибар влезе и с косата за трева си направи място в реката за да хвърля въдици........На дъно и плувка ловят маломерни шаранчета до кило, тук таме и някой около 3,4,5 кила.За смесито на Върбица - там може и да стане, но най-добре ако искаш на Янтра - търси смесито на Крушето, Куцина или към Бяла.Но за мен добра дестинация си е река Росица - много е добра от към ниво.Най-близо можеш да отскочиш до с.Поликраище, с.Ресен (канарите, червената пръст, Лазарка, с.Никюп до Никополис Ад Итсрум или с.Водолей. Там можеш и добра щука, разпер и кефал да хванеш.и Още една дестинация реката на Джулюница и Бреговица! 8)
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Ааа,Диляне за блесна става навсякъде.Това че има много водорасли не е причина да нямаме успешен риболов. :wink:
Първо да попитам на кой мост на Върбица мислиш да ходиш?Защото ако е на смесито става идеално за спининг.Там под моста тая година имам няколкоп доста добри клендака на воблер.Ако ще ходиш на другият мост до баластерната то там реката е доста тревясала.Риболова е свързан задължително с газене.Търси кефала точно в бързейте през водораслите.Имах и две зверски късания там надолу,така че спининга в района не е за отписване. :wink:
ficho
новобранец
новобранец

Мнение от ficho »

maranzika написа:Първо да попитам на кой мост на Върбица мислиш да ходиш
ами като тръгнеш от писарево през върбица и после дето се пресича реката ( май на изток са пада от селото) , та този мост( има нещо като каменна кариера) , по тази посока като тръгнеш в лявата страна и нататък ... там имаше едно място със скъсан бент много ми хареса и ловях кефал на блесни. по пътя имаше много на плувка дето ловят. уклей ли кво ловяли не помня...
dilval написа:За смесито на Върбица
за кое смеси става въпрос? :roll: на картата не виждам нищо такова.. кои реки трябва да се смесват там?
относно смесито на крушето, коя река се влива в янтра? росица ли?
ами до моста на село Драганово? там как е ситуацията?
ами мостовете на Бяла? там има ли смисал да се ходи или винаги е фраш от хора?
Доста въпросчета зададох :D :lol: надявам се да получа отговор :)
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Абе много въпроси бре. :wink:
Този мост за който говориш е на баластерната в посока Бреговица.Перфектен за спининг.
Смесито е на р.Янтра и р.Лефеджа(Златаришка).Там също има мост.Само че като влезеш във Върбица не караш по главният път ,а още в началото на селото при паметника продължаваш направо,а не надясно.
Крушето ти е далеко и не ти го препоръчвам въобще.Драганово е близо,и там реката е доста по-голяма.Там можеш да търсиш и мирни риби.Пък за Бяла какво да ти кажа-Далеко е!
kakapoli
новобранец
новобранец

Мнение от kakapoli »

Здравейте!!!!
Може ли някой да ми каже в участъка между В.Търново и Дебелец каква риба има в р.Янтра и на каква стръв е най-добре да се лови?
Ще ходим средата на септември на гости в Дебелец за няколко дена и задължително ще направим няколко риболова на реката и ми се ще да сме малко по-подготвени!!!!
Благодаря!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
ficho
новобранец
новобранец

Мнение от ficho »

maranzika написа:Смесито е на р.Янтра и р.Лефеджа(Златаришка)
тва смеси се пада до село Горски долен тръмбеш нали? идеята ти е да се ходи на моста или някаде из реката? :wink: мястото където ще ходя е с. писарево , на гости :) предимно кефал на спининг искам да ловя .
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

ficho написа:
maranzika написа:Смесито е на р.Янтра и р.Лефеджа(Златаришка)
тва смеси се пада до село Горски долен тръмбеш нали? идеята ти е да се ходи на моста или някаде из реката? :wink: мястото където ще ходя е с. писарево , на гости :) предимно кефал на спининг искам да ловя .
Ами отиваш тогава на моста до баластерната(посока Бреговица) спираш нейде колата и слизаш на реката.Тръгваш надолу по течението и хвърляш наред.

Кakapoli написа:
Здравейте!!!!
Може ли някой да ми каже в участъка между В.Търново и Дебелец каква риба има в р.Янтра и на каква стръв е най-добре да се лови?
Ще ходим средата на септември на гости в Дебелец за няколко дена и задължително ще направим няколко риболова на реката и ми се ще да сме малко по-подготвени!!!!
Благодаря!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
Абе аз съм от Дебелец.Ама като решиш да идваш звънни един GSM да ти кажа дали става за риболов тук край града.Че сега почти няма вода и е много трудно да се лови някаква риба.
0887437350-Илиян
kakapoli
новобранец
новобранец

Мнение от kakapoli »

Аз затова попитах,защото видях ,че си от Дебелец.Ако има нужда ще ти звъннем.Благодаря!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”