Къде се намирам:
Относно Сайта
Съобщения
naRiba.com

Форум

Зарибяват „Тракиец” с 25000 шарана, „Ивайловград” - с 30000
Модератори: bobopeli, Paublo_Eskobar
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Зарибяват „Тракиец” с 25000 шарана, „Ивайловград” - с 30000
Близо 25 000 малки шаранчета ще бъдат пуснати днес предобед в язовир „Тракиец", а в язовир „Ивайловград" - 30 000, съобщи шефът на ИАРА в Хасково Иван Лавчев. Рибките са с големина от 30 до 80 грама. До октомври в двата язовира ще се извърши зарибяване и с амур, бяла риба и толстолоб.
Днешното зарибяване е част от национална кампания на Агенцията по рибарство и аквакултури, обясни Иван Лавчев.
http://www.dariknews.bg/view_article.ph ... _id=390214

Днешното зарибяване е част от национална кампания на Агенцията по рибарство и аквакултури, обясни Иван Лавчев.
http://www.dariknews.bg/view_article.ph ... _id=390214

Последно промяна от AL KAPONE на Вто Авг 25, 2009 8:31 pm, променено общо 1 път.
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Re: Зарибяват „Тракиец” с 25 000 шарана, „Ивайловград” - с 30 00
Това са наистина хубави новини,дай боже по често такива събития и дано да се опазат
Дано и ИАРА Пловдив вземат пример от хасковските си колеги.Браво и дано малките шаровци достигнат много килограми. 

TICA FAN
-
- и господ не е толокова добър
Хасковските органи са едни от най съвестните.Дано се промени и съзнанието на хората.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
СониSONY написа:Дано и ИАРА Пловдив вземат пример от хасковските си колеги.Браво и дано малките шаровци достигнат много килограми.

п.п Исками се да има и некав закон, който да затваря водоемите за години след зарибяване... инак управия няма да има....

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
То проблема не е в закона, а в спазването му. То и мрежите са забранени, ама каква полза от това, като никой не следи за нарушаването на закона. А за промяна на съзнанието на българина съм много скиптично настроен. Като чуя някой да казва "Аз съм си нагъл докрай, ще си правя квото си искам" и направо се отчайвам ...
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Еееххх доживяхме да ги слушаме тея добри новини сега остава и да почнат да си вършат работата....

Без риболов няма любов !
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Крайно време е да започнат зарибяване във всички големи язовири че както е тръгнало ще останат само слънчаци ! 

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
- RUZBATA
- ще става разбирач
Tattler написа:То проблема не е в закона, а в спазването му. То и мрежите са забранени, ама каква полза от това, като никой не следи за нарушаването на закона. А за промяна на съзнанието на българина съм много скиптично настроен. Като чуя някой да казва "Аз съм си нагъл докрай, ще си правя квото си искам" и направо се отчайвам ...
Много хубави новини , но аз съм на мнение че не се ли промени съзнанието на българина колкото и да се зарибява и проверява оправия няма да има

А каквито сме твърдоглави без да го стреснеш българина няма да стане !! Така че за мене докато не вземат да вкарват в затвора за бракониерство няма да стане , щото явно от глоби не се плашат !!
Евала за зарибяването,сега остава да бъдеме малко по съвестни и да позволим на рибките да пораснат
Въпреки че като гледам по други зарибени водоеми кво става това изобщо няма да е лесно..

Дано да останат и да поотраснат поне до 1-2 кила, не ги оставят.
Аз като взема да връщам шаранчета по 30 санта и около мен кой ме види ме псува
Аз като взема да връщам шаранчета по 30 санта и около мен кой ме види ме псува

Нещо нещата май върват отзад напред.Според мен първо трябва да дизенфектират водоемите от БРАКОНИЕРИ и тогава да започне зарибяване ,а чак след това риболов за удоволствие.Всеки ден се вадят мрежи с километри от контролните органи и след това пак същото ,направо да се отчае човек от теа месари.Пролетта бяхме с тате на Доспат и както си мятах плувката по едно време гледам потъна .Засичам ,не мърда ,дърпам назад не помръдва ,викам тате и като напъна по силно какво да видим ,отдолу пробляскват риби.Той веднага каза че съм закачил мрежа.Издърпахме я ,пуснахме рибата а тя беше предимно червеноперка ,нарязахме мрежата и си тръгнахме.Ужас.
- valeri
- разбира нещата
AL KAPONE написа:СониSONY написа:Дано и ИАРА Пловдив вземат пример от хасковските си колеги.Браво и дано малките шаровци достигнат много килограми.мечтай си.... предлагам там в институтите по Пловдив да се разтърсите за некой професор да КЛОНИРА Хасковските и да ги размножим...
![]()
п.п Исками се да има и некав закон, който да затваря водоемите за години след зарибяване... инак управия няма да има....
Съгласен с теб да се затварят зарибени язовири за по година -две.
Сменихте шефа дано и този не е някой Стаматовец...
-
- учете се от него
- Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
- Обратна връзка:
на тоя иазовир сам израсал едно време каква риба имаше а сега няма почти нищо изхватаха рибата ви казвам колко шаран и толостолоп се изкараха мака мие ама сега се радвам за зарибяжането макар че повечето шаранчета няма да оцелеят и година пално е с парашутисти бахму ммта.а пак и има много кастур и дребна бяла и те са гладни
браво на момчетата които зарибяват и успех в начинанието ша видим резултата.

Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
- enterprise
- вече хвърля и на тежко
праскат яки актове на тракиец при нередности...по-миналата седмица изгоряха колеги за нощен риболов-по 200 казаха...мен са ме проверили тази година 4 пъти хасковските и 1 път кърджалийски конрольори...странно ми стана преди месец на тракиец ,когато с падането на мрака масово се изкарваха въдици вън от водата с думите-,,вадете ,че ще довтасат ония след малко'' и вярно след 15 мин довтасаха ...направо не може да повярваш ,че си в България...включително фабричните пружини с 4 куки се правят с 2,защото били карали да се изваждат такъмите от водата -оплакват ми се едни съседи -отявлени бракониери ...,,горките'' налага се да бракониерстват в пловдивския участък на марица ,че тук удрят 2 пъти греда -но нали са прости,тъпи и упорити-продължават....дано някой ги пребие из пловдивско...