Овчарица - студеното ?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Овчарица - студеното ?

Мнение от kesh »

Може ли някой да ми обясни тоя водоем с какъв статут е ? Мой приятел, който не е рибар всеки вторник ходи до теца по работа и случайно стана приказка, че имало рибари и хващали много риба, а не плащали. Та реших днес да се разходя с него до теца. Показа ми къде ловят риба хората и се оказа, че е на студената част, точно срещу входа. Пообиколих наоколо, никой не беше хванал нещо голямо. На плувка излизаше каракуда и костур. Питах един колега плаща ли се, той ми отговори, че работел в теца и тази ивица от около 200 метра пред входа била за работниците, можело да ловят и имало охрана. Седнах и гледах как голегите ловят докато чаках моя човек да си свърши работата. Стана жега обаче и хората се разотидоха и тогава дойдоха едни .... роми :lol: и почнаха да напукват червеноперката. Питах ги работници ли са, а те ми казаха, че често ходили там, не били от работници, трябвало само да имаш билет и никой до сега не ги е гонил. Общо взето ми стана интересно къде е истината?
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
carp777
учете се от него
учете се от него
Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
Обратна връзка:

Re: Овчарица - студеното ?

Мнение от carp777 »

и на мен ми е интаресно баиа рибари ходиат там като чета по форума и на мен ми се ходи ама ми е далече от пловдив ниакои път може да се разходия и ми е интересно и на мен къв му е стататута. :axe:
C.A.R.P.
Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

Инфото е от приятел който ходи често.Освен билет се вадела карта от самото място с която можеш да ловиш цяла година,мисля че цената е 60 лева.Тя ти дава право на риболов в студеното но без на скендерите.За там се вадела друга карта която струвала 800 лева на година.Работниците в теца ловят защото доколкото разбрах част от брега е заграден и се пада в самия тец.По късно ще го попитам отново и ще допълня.
dian
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dian »

това място което си видял е само за хора които работят в теца
и отделно се плащат някви билети и такси другата седмица щи чукна едно лично с пълно имфо за там :smt023
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

dian написа:това място което си видял е само за хора които работят в теца
и отделно се плащат някви билети и такси другата седмица щи чукна едно лично с пълно имфо за там :smt023
Мерси, ако не зарбавиш, ще съм ти много благодарен :)
creativ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от creativ »

dian написа: ............ другата седмица щи чукна едно лично с пълно имфо за там :smt023
E що на лично, аз и предполагам и други колеги искат да знаят относно статута на гьола :wink:
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
dian
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dian »

creativ написа:
dian написа: ............ другата седмица щи чукна едно лично с пълно имфо за там :smt023
E що на лично, аз и предполагам и други колеги искат да знаят относно статута на гьола :wink:
ок ще пиша в темата
uzov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от uzov »

Таксата е 20 лв на първи скендер, 30 лв на втори, 80 на малкото топло. Трябва да имаш връзки, за да те пуснат там или познати от охраната.
Всеки се ражда човек , но не всеки остава такъв до края!!!
dian
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dian »

uzov написа:Таксата е 20 лв на първи скендер, 30 лв на втори, 80 на малкото топло. Трябва да имаш връзки, за да те пуснат там или познати от охраната.
момчето пита за мястото преди бариерата за скендера е така ама аз лично питах и ме пуснаха и вече така 2 години никви връзки нищо
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

ми ти си бил до бариерата , а питаш форума.. там ще ти обеснят най добре .. ама кат искаш на теца си ходи на топлото .. тя рибата не е преградена и си ходи където си иска .. кеф и в топлото .. кеф и в студеното.. на топлото таксата е 10 лева за 24 часа с три въдици и риба има повече от студеното.
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

carpsliven2 написа:ми ти си бил до бариерата , а питаш форума.. там ще ти обеснят най добре .. ама кат искаш на теца си ходи на топлото .. тя рибата не е преградена и си ходи където си иска .. кеф и в топлото .. кеф и в студеното.. на топлото таксата е 10 лева за 24 часа с три въдици и риба има повече от студеното.
Така е, ама за първи път стъпвам там, даже не знаех язовира къде е, камо ли, че някой на входа може да ми даде инфо :smt017 от всичко там разбрах само, че манговците са най-тарикати :lol:
Аватар
icaka
новобранец
новобранец

Мнение от icaka »

Аз ще се опитам да разясня, защото работя в ТЕЦ-2. За студеното ти трябва освен риболовен билет и карта, която се издава само на служители. Цената и е 60лв за 40 излета. С нея може да се ходи и на топлото. Без карта ако те проверят става зле. Тези роми дето си ги видял да ловят са работници от ниакоя фирма, която работи в ТЕЦА и се възползват обикновено в обедната почивка да половят, защото тогава охраната минава по рядко. Това е горе долу от мен. Дано съм бил полезен.
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

icaka написа:Аз ще се опитам да разясня, защото работя в ТЕЦ-2. За студеното ти трябва освен риболовен билет и карта, която се издава само на служители. Цената и е 60лв за 40 излета. С нея може да се ходи и на топлото. Без карта ако те проверят става зле. Тези роми дето си ги видял да ловят са работници от ниакоя фирма, която работи в ТЕЦА и се възползват обикновено в обедната почивка да половят, защото тогава охраната минава по рядко. Това е горе долу от мен. Дано съм бил полезен.
Колега,а истина ли е това че за скендерите се вади специална карта която струвала 800 лева ?
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

som4o написа:
icaka написа:
Колега,а истина ли е това че за скендерите се вади специална карта която струвала 800 лева ?
Ако се уредиш само за 800лв е добре!
Последно промяна от Jechev на Сря Авг 26, 2009 1:26 pm, променено общо 2 пъти.
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Jechev написа:Ако се уредиш само за 800лв е добре, но и за тази карта трябва да те препоръча някой....
За почти двойно съм съгласен! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”