Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Хрониките на Maznislav - тестове на примамки :)
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- pa4o
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Хрониките на Maznislav - неделен карък :)
Не е това причината Павка, рибата започна да бара много ялаво след като нагря слънцето.jdbc написа:хммм ... да не са ти малки куките/блесните ? Или пък да са се позатъпили ?maznislav написа: Равносметката 4 хубави удара с аванс без качествено закачаненад 10 удара без закачане отново и маса следвания до брега
и накрая ВАЛАТ
![]()
пп. Ей колко е хубаво да се видиш в гръб и от другата гледна точка

Да попиташ е моментен срам,
да не знеш срам за цял живот.
да не знеш срам за цял живот.
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
...там на север и хляб не ядът :)
Здравейте колеги
Зяла седмица си мисля за откриването което се организираше на голямата река на север и ето че събота сурин след много перипетии и организационни пропуски се позиционирах с още3 коли хора на големия гьол

а там гъз до гъз
Ето ги и спининг задниците наредени през 2 метра което неименуемо водеже до резки засичания и разплитане на линии след това

Минава големия кораб минавааа

Опитах майсторе седнал ама .. не става .. при Павката от Русе обаче това не е проблем и едно бебе расперче спаси поне неговото капо

в 11 ни напече слънцето и беше дадена комада отбой

На видро-състезанието от 15 ч се пекохме порядъчно около моста на Кольо Фичето , а аз под моста на сянка почти в края дръпнах 4 кефалчета малко над нормата, който стигнаха за 7 -мо място
Малко, ама от сърце 
Ето малко снимки от сбора

Последва на другия ден риболовното училище което се проведе при нечовешки ( даже и не женски) условия 32 градуса в 10 сутринта
Този път под моста нямаше сянка

Някой беше докарал цяла сергия с примамки , но при многото отправени предложения не прие нито едно

Шефа провежда задължителният инструктаж на младата смяна

Тук 2 -ма титани на спининга обясняват на малчугана , че капото не е нещо срамно за спинингиста

Айде на топлите ( буквално) дипломи

Тук наща приятелка от БУЛСАТ ком приема напътствия от грос-майстора на риболова със самоделки Марко Поло
Къде гледа в момента на снимката майстора оставям на вас да прецените

На сянка лафът вървеше добре

След разборът се реши да се затвърди запознаването с Янтра в района на състезанието
Аз заложих на тестването на воблери който не бях топвал по река
Останах очарован от воблерите на ECOGEAR , на който хванах 90 % от рибките. Започнах с модела MX 48F с любимата ми разветка

Перфектното му летене и работа в плитки води караха кефала да удря зверски

После за тест преминах на модела SX40 в тази прозрачна разцветка

И кефалите веднага я харесаха което беше отчетено с 3 броя над 30 см което за този участък си беше истинско постижение
Продължих с експериментите и епизодичните кефалчета като отново стигнах стария мост

И тук пак ги подкарах
с гореописаната комбинация от воблери

Приключих с над 15 кефалчета за около 2 часа в адски пек който ме накара през повечето време да стоя до кръста във вода 
След което последва ядене и разхлаждане преди голямото пътуване
След близо 2 часа спрях да разгледам река Стряма до моста при село Баня. Почти веднага до мен спря кола с "колеги" мухари , на който първия въпрос им беше " Абе минават ли на проверки, че нямаме билети". Опитах да им кажа , че за 25 лв няма смисъл да се разделят с оборудването си , но ... Нагазих за малко като имах почуквания от рибки, но беше ясно , че поне 50 човека са били в този участък. На тръгване същите тези самозванци се оплакаха как днес мноо народ бил минавал сигурно , щото преди откриването спокойно си правели по 2-3 кила риба
Еми няма оправия - теглих им една майна на ум и отпраших към Пловдив
Така мина рибарския ми уикенд.
Благодаря на всички с който имах честа да поговоря и да обменя идеи , както и да пориболовствам заеднос тях
Успешна седмица и наслука

Зяла седмица си мисля за откриването което се организираше на голямата река на север и ето че събота сурин след много перипетии и организационни пропуски се позиционирах с още3 коли хора на големия гьол

а там гъз до гъз

Ето ги и спининг задниците наредени през 2 метра което неименуемо водеже до резки засичания и разплитане на линии след това
Минава големия кораб минавааа
Опитах майсторе седнал ама .. не става .. при Павката от Русе обаче това не е проблем и едно бебе расперче спаси поне неговото капо
в 11 ни напече слънцето и беше дадена комада отбой
На видро-състезанието от 15 ч се пекохме порядъчно около моста на Кольо Фичето , а аз под моста на сянка почти в края дръпнах 4 кефалчета малко над нормата, който стигнаха за 7 -мо място

Ето малко снимки от сбора

Последва на другия ден риболовното училище което се проведе при нечовешки ( даже и не женски) условия 32 градуса в 10 сутринта
Този път под моста нямаше сянка
Някой беше докарал цяла сергия с примамки , но при многото отправени предложения не прие нито едно
Шефа провежда задължителният инструктаж на младата смяна

Тук 2 -ма титани на спининга обясняват на малчугана , че капото не е нещо срамно за спинингиста

Айде на топлите ( буквално) дипломи
Тук наща приятелка от БУЛСАТ ком приема напътствия от грос-майстора на риболова със самоделки Марко Поло

На сянка лафът вървеше добре

След разборът се реши да се затвърди запознаването с Янтра в района на състезанието
Аз заложих на тестването на воблери който не бях топвал по река

Останах очарован от воблерите на ECOGEAR , на който хванах 90 % от рибките. Започнах с модела MX 48F с любимата ми разветка

Перфектното му летене и работа в плитки води караха кефала да удря зверски

После за тест преминах на модела SX40 в тази прозрачна разцветка

И кефалите веднага я харесаха което беше отчетено с 3 броя над 30 см което за този участък си беше истинско постижение

Продължих с експериментите и епизодичните кефалчета като отново стигнах стария мост
И тук пак ги подкарах

След което последва ядене и разхлаждане преди голямото пътуване

След близо 2 часа спрях да разгледам река Стряма до моста при село Баня. Почти веднага до мен спря кола с "колеги" мухари , на който първия въпрос им беше " Абе минават ли на проверки, че нямаме билети". Опитах да им кажа , че за 25 лв няма смисъл да се разделят с оборудването си , но ... Нагазих за малко като имах почуквания от рибки, но беше ясно , че поне 50 човека са били в този участък. На тръгване същите тези самозванци се оплакаха как днес мноо народ бил минавал сигурно , щото преди откриването спокойно си правели по 2-3 кила риба

Така мина рибарския ми уикенд.
Благодаря на всички с който имах честа да поговоря и да обменя идеи , както и да пориболовствам заеднос тях
Успешна седмица и наслука

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- rosboz
- ще става разбирач
Re: ...там на север и хляб не ядът :)
[quote="maznislav:) Приключих с над 15 кефалчета за около 2 часа в адски пек
[/quote]
maznislav - майстор на кефалите - като гледам добре сте изкарали.

maznislav - майстор на кефалите - като гледам добре сте изкарали.
ski today
work tomorrow
work tomorrow
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Хрониките на Maznislav - 2 нови излета :)
Здравейте колеги 
Номер 1
В неделя бях за риба с лодката на моя любим водоем и ... 2 часа без пипане , а водата ледена
Бях се отчаял да сменям все работещи примамки и ...сложих ПОПЕР ... белким някоя щука се излъже , та и аз да видя какво е риба на повърхостна примамка. И както си тренирах , нещо изтрещя , започна се борба и ...

КЕФал на попер ???
При 0 -левата активност на рибите , това беше най-неочакваното нещо 
След 30 мин сложих и кефалолубимеца ми а именно 4 см ECOGEAR и почти веднага беше харесан от почти килограмов боец , който в началото се нявря в клоните , но после са се разплете и ....

И това беше 2 удара 2 рибки
Номер 2
Вчера най-накрая успях да отида до магазин , който си бях поръчал да ми донесат малкия Tiny Fry на ILLEX и толкова ми хареса изработката му, че след работа екипиран с 1 кутиика фаворити за УЛ мръднах до река Чая преди едно село на 7 км от Пловдив.
Кефала мноо го хареса ( аз още повече) което личи от снимките

Рибка на една човешка длан (поздрав за Мунчо
)

Най -голямата от всички

И сега да си изплача мъката
На реката срешнах млад ПАРАШУТИСТ. След като му се накарах дойде да ме гледа с нескрито любопитство. Не беше лошо момче ,но ... "Баща му го пратил да хване малко риба за пържене". След това на 100 м на долу бях посрешнат от жизнерадостното "НАПЪЛНИ ЛИ ТОРБАТА?" след което бяха страшно озадачени , че не нося такава и не беше пропуснато да ми се каже как друг рибар бил хванал вчера "мноо риба" Интересно къде щото в този участък и жаби не бяха оставили парашутистите. И върха на сладоледа. На моста се снимаше " HOW TO " на тема "Хвърляне на парашут от мост" 2- ма хвърляха с парашути , а 3 -тия снимаше с камера. След като пред тях дръпнах 3 кефалчета се дочу "жизнерадостното" подвикване : "Хвани нещо голямо уа та дъ тъ снимаме с камерата" , а аз им отговорих "А от толкова парашутисти дали е останало въобще нещо в реката" след 5 сек мълчание ми беше отговорено кратко, точно и ясно НЕ. Беше време да си тръгвам , но ... ми стана болно някак си. имаш пари за цифрова камера , нямаш за плувка и кукичка.... явно не е проблема в парите , а в това между УШИТЕ дето го няма
До скоро приятели и много приятни емоции през риболовния уикенд

Номер 1

В неделя бях за риба с лодката на моя любим водоем и ... 2 часа без пипане , а водата ледена

Бях се отчаял да сменям все работещи примамки и ...сложих ПОПЕР ... белким някоя щука се излъже , та и аз да видя какво е риба на повърхостна примамка. И както си тренирах , нещо изтрещя , започна се борба и ...
КЕФал на попер ???

След 30 мин сложих и кефалолубимеца ми а именно 4 см ECOGEAR и почти веднага беше харесан от почти килограмов боец , който в началото се нявря в клоните , но после са се разплете и ....
И това беше 2 удара 2 рибки

Номер 2
Вчера най-накрая успях да отида до магазин , който си бях поръчал да ми донесат малкия Tiny Fry на ILLEX и толкова ми хареса изработката му, че след работа екипиран с 1 кутиика фаворити за УЛ мръднах до река Чая преди едно село на 7 км от Пловдив.
Кефала мноо го хареса ( аз още повече) което личи от снимките

Рибка на една човешка длан (поздрав за Мунчо

Най -голямата от всички

И сега да си изплача мъката

На реката срешнах млад ПАРАШУТИСТ. След като му се накарах дойде да ме гледа с нескрито любопитство. Не беше лошо момче ,но ... "Баща му го пратил да хване малко риба за пържене". След това на 100 м на долу бях посрешнат от жизнерадостното "НАПЪЛНИ ЛИ ТОРБАТА?" след което бяха страшно озадачени , че не нося такава и не беше пропуснато да ми се каже как друг рибар бил хванал вчера "мноо риба" Интересно къде щото в този участък и жаби не бяха оставили парашутистите. И върха на сладоледа. На моста се снимаше " HOW TO " на тема "Хвърляне на парашут от мост" 2- ма хвърляха с парашути , а 3 -тия снимаше с камера. След като пред тях дръпнах 3 кефалчета се дочу "жизнерадостното" подвикване : "Хвани нещо голямо уа та дъ тъ снимаме с камерата" , а аз им отговорих "А от толкова парашутисти дали е останало въобще нещо в реката" след 5 сек мълчание ми беше отговорено кратко, точно и ясно НЕ. Беше време да си тръгвам , но ... ми стана болно някак си. имаш пари за цифрова камера , нямаш за плувка и кукичка.... явно не е проблема в парите , а в това между УШИТЕ дето го няма

До скоро приятели и много приятни емоции през риболовния уикенд

-
- сериозен играч
Re: Хрониките на Maznislav - 2 нови излета :)
Тъжно ... за жалост съм срещал хора които слизат с дишащ гащиризон от черен джип и почват да газят из река с парашут.А след като им писне вадят срекмето....
Тъй , че за между ушите си много ама мнго прав
Тъй , че за между ушите си много ама мнго прав

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Хрониките на Maznislav - на Чая и Тополница
Здравейте колеги
След 3 -дневния рок маратон в Каварна нещо мноо работа ми се събра в началото на седмицата и трябваше да избие на някъде, а именно в бърз риболов на кефал
Ама тва пусто време не мислеше така и всекидневните дъждове правеха почти невъзможно такова начинание
Е почти
Във вторник нарамих пръчката и отидох малко над Асеновград почти в рамките на града
Този път имах и фотограф с мен 
Дребни кефалчета в леко мътната вода при доста силен вятър и много удари се отчеетоха за около 90 мин
сефето

ТРОФЕЯТ

На свобода

Изобщо кеф на бучки
В четвъртък - т.е. вчера при всичките бури извили се над Пловдив реших да си замъкна малкия гъз до Пазарджик по предварителна уговорка със Спас хем да направим алъш-вериш (много благодаря за жеста ) , хем да идем за риба пък и бира да пием после
Хванахме ние пътя към река Тополница и пред 19 ч вече бяхме нагазили.
Започна приятна раздумка и обмяна на идей и различни проводки , както и честа смяна на воблери
реката е точно по мой вкус бърза и камениста
Е тук успях да хвана и първия си костур по река

Новосглобеният такъм

Спас замята в устата на рибките

Даже и слънцето ни се усмихна за малко

Спас със поредния кефал на новите си изобретения
Кефалът ги оцени подобаващо

Точно преди да излезне бурята реализирах 6 бързи кефала на този цикламен ДЗВЕР

Реката преди да си тръгнем

Последваха бира + мезе свински уши - нещо което никога не бях ял ... и прибиране в голямата буря която ни размина на реката
23:30 се прибрах зареден с енергия ( ама не от светкавици)
Успешен спининиг пожелавам на колегите през уикенда
След 3 -дневния рок маратон в Каварна нещо мноо работа ми се събра в началото на седмицата и трябваше да избие на някъде, а именно в бърз риболов на кефал

Във вторник нарамих пръчката и отидох малко над Асеновград почти в рамките на града

Дребни кефалчета в леко мътната вода при доста силен вятър и много удари се отчеетоха за около 90 мин
сефето
ТРОФЕЯТ
На свобода
Изобщо кеф на бучки

В четвъртък - т.е. вчера при всичките бури извили се над Пловдив реших да си замъкна малкия гъз до Пазарджик по предварителна уговорка със Спас хем да направим алъш-вериш (много благодаря за жеста ) , хем да идем за риба пък и бира да пием после

Хванахме ние пътя към река Тополница и пред 19 ч вече бяхме нагазили.
Започна приятна раздумка и обмяна на идей и различни проводки , както и честа смяна на воблери

реката е точно по мой вкус бърза и камениста

Е тук успях да хвана и първия си костур по река

Новосглобеният такъм

Спас замята в устата на рибките
Даже и слънцето ни се усмихна за малко
Спас със поредния кефал на новите си изобретения

Кефалът ги оцени подобаващо

Точно преди да излезне бурята реализирах 6 бързи кефала на този цикламен ДЗВЕР

Реката преди да си тръгнем
Последваха бира + мезе свински уши - нещо което никога не бях ял ... и прибиране в голямата буря която ни размина на реката

23:30 се прибрах зареден с енергия ( ама не от светкавици)
Успешен спининиг пожелавам на колегите през уикенда
Re: Хрониките на Maznislav - на Чая и Тополница
Поздрави за приятните емоции! 

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Хрониките на Maznislav - тестове на воблери
Отдавна не съм писал в моята тема и то поради липса на снимки
Е понатрупаха се малко и е време да я позахраня
Последните седмици преминаха в тестове на различни воблери къде с успех къде не
Та да почна по реда им
с описание - воблер , река и снимка 
На марица тест на Ecogear 4 sm 5 gr цвят зелен

На марица тест на jackall cherry 44

После сложих 3D crank yo-zuri и той се отчете

В петък (21.08) бяхме за 3 часа на Тополница с един колега мухар
Водата адски студена направо ледена
В едно ръкавче опитах току що дошлия от странство и както се оказа в последствие превърнал се в мой любимец
ZipBaits rigge 35F в пластелиново кафява окраска измъкна на бързо 4 кефала като първия беше изненада за тази отарашена река

Воблера е уникален , уникална е и цената му
В събота бях на стената на Батак и за 3 часа си припомних какво значи кеф при риболов на костур
Само с 2 примамки - 35 и 40 мм цикади на ECOGEAR направих 40 костура в най-големия пек

Тяхното водене съм описал детайлно в темата за марката ECOGEAR
В неделя бях на разходка към Струма и се отчетох само с 2 удара на гореспоменатия кафяв воблер
На прибиране спрях на Топлоница за час и същия този воблер се отчете с 14 кефала за час и поне 2 -но удари като имаше и една изненада
Бясен удар и развиване на аванс в бързея и след много приятна борба и близо 40 см кефал

На всички снимани рибки с изключение на костурите беше благодарено за точа, че са взели участие в тестовете и бяха пуснати обратно
На слука на всички колеги

Е понатрупаха се малко и е време да я позахраня
Последните седмици преминаха в тестове на различни воблери къде с успех къде не

Та да почна по реда им

На марица тест на Ecogear 4 sm 5 gr цвят зелен

На марица тест на jackall cherry 44
После сложих 3D crank yo-zuri и той се отчете
В петък (21.08) бяхме за 3 часа на Тополница с един колега мухар

Водата адски студена направо ледена
В едно ръкавче опитах току що дошлия от странство и както се оказа в последствие превърнал се в мой любимец
ZipBaits rigge 35F в пластелиново кафява окраска измъкна на бързо 4 кефала като първия беше изненада за тази отарашена река
Воблера е уникален , уникална е и цената му

В събота бях на стената на Батак и за 3 часа си припомних какво значи кеф при риболов на костур

Само с 2 примамки - 35 и 40 мм цикади на ECOGEAR направих 40 костура в най-големия пек

Тяхното водене съм описал детайлно в темата за марката ECOGEAR
В неделя бях на разходка към Струма и се отчетох само с 2 удара на гореспоменатия кафяв воблер

На прибиране спрях на Топлоница за час и същия този воблер се отчете с 14 кефала за час и поне 2 -но удари като имаше и една изненада
Бясен удар и развиване на аванс в бързея и след много приятна борба и близо 40 см кефал

На всички снимани рибки с изключение на костурите беше благодарено за точа, че са взели участие в тестовете и бяха пуснати обратно
На слука на всички колеги

-
- и господ не е толокова добър
Re: Хрониките на Maznislav - тестове на примамки :)
Супер репортаж и риби. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- В.Стефанов
- вече хвърля и на тежко
Re: Хрониките на Maznislav - тестове на примамки :)
Браво колега и супер репортажи.
Наслука и кога ще има такова събиране пак стари и млади риболовци.
П.П Марко Поло на снимката с приятелката от Булсат ком се е представил баш като рибар пред рибка
снимката мн ме изкефи нз за вас

Наслука и кога ще има такова събиране пак стари и млади риболовци.
П.П Марко Поло на снимката с приятелката от Булсат ком се е представил баш като рибар пред рибка