Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

На Мрамор яко каракуда
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
На Мрамор яко каракуда
От 4год. не бях стъпвал там,вчера за 3часа 17парчета като повечето бяха по една педя.Нагазих мезду един шавар и стъпих на една плоскост от стериопор и така 3 часа пазих равновесие да не падна в гиола,хвърлих една шепа жито и след 10мин.ги почнах.Колеги ми споделиха че излизали и шаранчета по 1,2 кила на млечна царевица и топче стериопор.До шавара дълбочината е 30см.но тинята еколо 80 см.Иначе водата се е поизчистила,преди години беше като боза.Има много досадни диви патици и некви други птици.Имаше и местни мангали,а един колега от форума беше казал,имали мангали значи има и риба.
- Ванко
- научил се да хвърля
Re: На Мрамор яко каракуда
Колега Поборников,пробва ли я рибата става ли за хапване,че преди страшно миришеше все едно я вадиш от тоалетната!Поборников написа:От 4год. не бях стъпвал там,вчера за 3часа 17парчета като повечето бяха по една педя.Нагазих мезду един шавар и стъпих на една плоскост от стериопор и така 3 часа пазих равновесие да не падна в гиола,хвърлих една шепа жито и след 10мин.ги почнах.Колеги ми споделиха че излизали и шаранчета по 1,2 кила на млечна царевица и топче стериопор.До шавара дълбочината е 30см.но тинята еколо 80 см.Иначе водата се е поизчистила,преди години беше като боза.Има много досадни диви патици и некви други птици.Имаше и местни мангали,а един колега от форума беше казал,имали мангали значи има и риба.
Иначе става човек да иде да си полови малко ей тъй за кеф,колкото да не си си у дома.
Ти на плувка ли ги хвана или на тежко, а от коя страна на гьолчето беше застанал?
Защото може събота или неделя да утрепам някой и друг час.
Чао и КЪСМЕТ!!!!!!
- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Къде се намира?
Колеги, може ли да уточните къде по-точно се намира и как се стига до този гьол? 

Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
- Ванко
- научил се да хвърля
Re: Къде се намира?
Значи тръгваш за "Обеля", подминаваш бензиностанцията на ЛУКОИЛ бивша ПЕТРОЛ на ломско шосе от дясно на първият разклон, на около 7-800метра има разклон в дясно завиваш по него и те отвежда право на с.Мрамор.Димо Генчев написа:Колеги, може ли да уточните къде по-точно се намира и как се стига до този гьол?
Като вървиш по същия път гьола се пада в ляво на селото,завиваше се в ляво при първите къщи но не помня точната пряка,там ще ти каже някой местен съвсем близо е гьолчето.
И да ги сасипеш каракудите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- drayman
- научил се да хвърля
Колеги да ви питам нещо в неделя бях тръгнал с приятели за мрамор никой не знаеше къде се намира и не бяхме ходили съответно.Спазвайки инстукциите на един приятел стигнахме до една баричка.На тая бара беше гъз до гъз и имаше някви две къщи до нея,беше оградена с мрежа.Не вярвам да говорим за едно и също място да не би до тази бара да е истинския водоем?
- Ванко
- научил се да хвърля
Не знам за какви къщи става въпрос,преди 10тина г. бях за последно там,къщи нямаше!drayman написа:Колеги да ви питам нещо в неделя бях тръгнал с приятели за мрамор никой не знаеше къде се намира и не бяхме ходили съответно.Спазвайки инстукциите на един приятел стигнахме до една баричка.На тая бара беше гъз до гъз и имаше някви две къщи до нея,беше оградена с мрежа.Не вярвам да говорим за едно и също място да не би до тази бара да е истинския водоем?
Ащо се отнася до барата,гьола се оттичаше в една бара ,но ако си бил там дето писша по горе няма начин да не си видял гьола.
-
- кандидат преподавател
Значи аз какво направих:хванах пътя за Костинброд при навлизане във Волуяк на пътя има спускане следва мост след това от дясно има една къща със натрупани вътре в двора 20тина мялки фиятчета точно прединея е пътя за язовира които минава покраи шавара,аз бях на последната просека между шавара,там свършва пътя.На нея на5мт. на вътре има една плоскост от стериопор и етернит та преджапах и на нея седях.хубаво ще е да имате гумен гащеризон,тинята е много неприятна,иначе е плитко,но имаите предвид че вече 2 дена вали и в момента не се знае ккакво е нивото.Другият път е през Мрамор също има хубави места а и на стената не е зле да се пробва.За риболов от брега е удачно да се ползва директен телескоп 7-8мт.Рибата е добра за консумация но аз я киснах една нощ в прясно мляко в хладилника.Захранка само жито и никва друга щот се събира дребосъка.За шаран не съм пробвал.НА СЛУКА
-
- кандидат преподавател
- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Благодаря
Специално благодаря на колегата Ванко!
Междувременно се сетих за кой гьол става въпрос, само че го знаех като да се намира до Волуяк. Но все тая.
Освен това, чувал съм от колеги , че много дава каракудата на торен там.
Също така, че при някаква буря се били откъснали острови с растителност и свободно се носели според капризите на вятъра
Както и да е, при първа възможност ще го посетя.
Междувременно се сетих за кой гьол става въпрос, само че го знаех като да се намира до Волуяк. Но все тая.
Също така, че при някаква буря се били откъснали острови с растителност и свободно се носели според капризите на вятъра

Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
- Ванко
- научил се да хвърля
Re: Благодаря
Моля няма защо,значи виж сега Димо,скоро не съм ходил на тоз гьол за риба но,преди години когато ходех по често съм ловил бая риба там. Обаче повече еи така за кеф, защото много смърдеше на тиня и аз лично не я предпочитах.Димо Генчев написа:Специално благодаря на колегата Ванко!
Също така, че при някаква буря се били откъснали острови с растителност и свободно се носели според капризите на вятъра![]()
Ако ходиш драсни какво си направил,а сега ти пожелавам сполука и всичко хубаво!
-
- кандидат преподавател
- Ванко
- научил се да хвърля
Не знаех,че е толкоз благотворно влианието на млякото в/у рибите!
Аз си карах по системата,мирише ли не ловя на това място ако ще ям от нея,ако е само за кефа става.
Но щом е така ще го пробвам този чалъм! А колко време минимум трябва да кисне в млякото?
Само трябва да е чистена нали, или има и нещо друго което трябва да се направи предварително?
Аз си карах по системата,мирише ли не ловя на това място ако ще ям от нея,ако е само за кефа става.
Но щом е така ще го пробвам този чалъм! А колко време минимум трябва да кисне в млякото?
Само трябва да е чистена нали, или има и нещо друго което трябва да се направи предварително?
-
- кандидат преподавател