Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Впечатления за лайт спининг на Colmic? Вече и PS60ULF2
Модератор: sapuna
- piratus
- научил се да хвърля
Впечатления за лайт спининг на Colmic? Вече и PS60ULF2
Колеги,
ще ви помоля да споделите ако имате впечатления от лек спининг на Grauvell SC SPIN LIGHT 2,10m.
Ето и линк http://www.diemfishing.com/catalog/ribo ... 20a&page=5
Ползвам спининг 2,40 с акция 10-30, а някак си по-малките воблери и блесни ми станаха по-любими, та мисля да пробвам нещо лайт, помагайте!?! fish fish
ще ви помоля да споделите ако имате впечатления от лек спининг на Grauvell SC SPIN LIGHT 2,10m.
Ето и линк http://www.diemfishing.com/catalog/ribo ... 20a&page=5
Ползвам спининг 2,40 с акция 10-30, а някак си по-малките воблери и блесни ми станаха по-любими, та мисля да пробвам нещо лайт, помагайте!?! fish fish
Последно промяна от piratus на Чет Сеп 03, 2009 1:20 pm, променено общо 2 пъти.
"I GONE FISHING ... I KNOW NOTHING ABOUT FISHING, BUT JUST WATCH ME GO..." Chris Rea - Gone Fishing
Re: Впечатления за лек спининг на Grauvell SC SPIN LIGHT 2,10m?
язе ползвувам rc 210 l-готина е
vlado-fidera има сц 210 л, същата като посочената- той да каже
vlado-fidera има сц 210 л, същата като посочената- той да каже
-
- фен клуб-скобар
Офф айде. Значи - лека е,полупараболик е, еластична, евтина, за малки блесни и горе-долу дребни риби(и средни може би) - става!!
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

- piratus
- научил се да хвърля
Благодаря на отзовалите се!
Триумя се и измежду още няколоко модела на Colmic с дължини 2,10 и 2,40м и акция 3-12 и 3-15. Моделите са DIAMOND, PEARCH PLUS, MASTER SPIN и SPINNING TT.
Триумя се и измежду още няколоко модела на Colmic с дължини 2,10 и 2,40м и акция 3-12 и 3-15. Моделите са DIAMOND, PEARCH PLUS, MASTER SPIN и SPINNING TT.
"I GONE FISHING ... I KNOW NOTHING ABOUT FISHING, BUT JUST WATCH ME GO..." Chris Rea - Gone Fishing
Re: Впечатления за лайт спининг на Grauvell и Colmic???
и кое избра последно
?

- piratus
- научил се да хвърля
Извинявам се за отсъствието ми.steffko написа:и кое избра последно?
Последно се спрях на Colmic PEARCH PLUS 2,40м. 3-12гр, а в последствие и по-лайта Colmic DIAMOND - 2,10м. - 1 / 8 гр.
А сега ми е влязъл в главата един St.Croix Premier PS66LF2!?!?!?!
- piratus
- научил се да хвърля
Това си е чист оргазъм!Marco Polo написа:piratus написа: А сега ми е влязъл в главата един St.Croix Premier PS66LF2!?!?!?!

Надявам се Мореплавателю,

Би ли ми казал как се представя в долния край на акцията. Имам предвид с кастинга и чувствителността с по-леки примамки.
Ще усетя ли разлика с Colmic DIAMOND - 2,10м. - 1 / 8 гр. според теб, освен в джоба, разбира се
А какво ще кажеш и за PS60ULF2?
Поздрави.
Марко - да те питам - тази въдичка каква е ?
снимката е от твой риболовен излет ...
сметам знаиш 

снимката е от твой риболовен излет ...

- piratus
- научил се да хвърля
Re: Впечатления за лайт спининг на Colmic? Вече и PS60ULF2
Е, ултра лайта на St.Croix PS60ULF2 е вече в ръцете ми. Снабдих го с макаричка на Abu, Stealth, размер 500 и плетено влакно Berkley Whiplash 0.06. Имах и ryobi insider 1000, но въпреки, че балансираше добре "с пръстче" ми стоеше грубо.
Та първите ми впечетления от него са:
- да риболовстваш повече от 4 часа с общо тегло на пръчката и макарата 254 гр.+-1/5гр. примамка си е меко казано удоволствие;
- кастинга е мек, точен и отново много приятен;
- чувствителност - сякаш малко по-малко отколкото очаквах. Отдавам го на по-мекия строй и сравнявайки с Colmic Perch Plus, който с акция 3-12 има отлична чувствителност;
- Атаката - изненадваща и почти стряскаща. Мекия строй обира първоналния удар и удара в ръката е не толкова рязък, както би бил при по-твърд строй. Съответно не може да се разчита на самозасичане на рибока;-
- Борбата - изненадвашо "скучна". Прътлето, въпреки привидния си огънат вид е много жилаво и направо смазва желанието за съпротива.
Ето и малко репортажи от първите му излети:

Май ще отварям тема за най-малка риба на изкуствена примамка, немуха

Та първите ми впечетления от него са:
- да риболовстваш повече от 4 часа с общо тегло на пръчката и макарата 254 гр.+-1/5гр. примамка си е меко казано удоволствие;
- кастинга е мек, точен и отново много приятен;
- чувствителност - сякаш малко по-малко отколкото очаквах. Отдавам го на по-мекия строй и сравнявайки с Colmic Perch Plus, който с акция 3-12 има отлична чувствителност;
- Атаката - изненадваща и почти стряскаща. Мекия строй обира първоналния удар и удара в ръката е не толкова рязък, както би бил при по-твърд строй. Съответно не може да се разчита на самозасичане на рибока;-
- Борбата - изненадвашо "скучна". Прътлето, въпреки привидния си огънат вид е много жилаво и направо смазва желанието за съпротива.
Ето и малко репортажи от първите му излети:

Май ще отварям тема за най-малка риба на изкуствена примамка, немуха