Капан на сандвич с плочки кюспе

Модератор: sapuna

Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

Здравейте колеги, не веднъж съм ви питал за ефективността на този монтаж -това е (любимият ми монтаж)- и искам да попитам тези които ГО употребяват ще има ли ефект ако поставя над него на около 20 см. една кука на чепаре да речем на стръв царевичка в комбинация със ароматизирани стиропорени топчета, които се продават в повечето рибарски магазини.Или все пак шарана ще предпочете кюспето или пък царевичката ще му се стори вкусна.Благодаря ви!
Аватар
RiverFisher
новобранец
новобранец

Мнение от RiverFisher »

Стига вече с тия капани де.
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Има водоеми където шарана кълве и на жива рибка и кюспето него поглежда,така че е въпрос на екперимент.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Въпроса е теоретичен и отговора също.
Ако има повдигач-стирипорено топче-тогава царевицата е на 20-тина сантиметра от дъното и на 40 от кьоспето. Ако рибата отиде да смуче кьоспе, царевицата е далеч отзад и отгоре. Ако отиде на царевицата, значи не иска кьоспето.
Според мен ако я примамваме с кьоспе, може да сложим една кука с къс повод (5-7 см) с нулева плаваемост (толкова стиропор, че куката да допира дъното, да не плува над него и да не потъва в тинята), без ония няколко куки забити в кюспето. То рибата докато ги извади от там, вече се е наяла, пък и след 2-3 забивания те вече нямат връх. Аз моето кюспе го режа с ъглоплайфа, защото е печено и издържа без да се разтвори 4-5 часа. За забиване на кука в него не мога и да си помисля. А ако мога да забия кука в някое кюспе, значи то ще се разтвори за 10-15 минути, че и по-бързо.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”